Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
mám skoro čtyřtýdenního syna, kterého od narození trápí problémy s prdíky. Zkoušeli jsme všechno možné-Sab simplex, pecky ze třešní, nahřívat bříško, masáž, Pupík. No a teď jsem se dozvěděla o probiotických kapičkách Bio Gaia. Zajímalo by mě, jestli vám tyto kapičky zabraly a jestli ano, po jak dlouhé době užívání? Zatím jsem je dávala jen jeden den a nějaké rapidní zlepšení nevidím. No a ještě jeden dotaz od včerejška, kdy jsem mu ty kapičky dala, má mírně nazelenalou stoličku
luckyhorse píše:
mám skoro čtyřtýdenního syna, kterého od narození trápí problémy s prdíky. Zkoušeli jsme všechno možné-Sab simplex, pecky ze třešní, nahřívat bříško, masáž, Pupík. No a teď jsem se dozvěděla o probiotických kapičkách Bio Gaia. Zajímalo by mě, jestli vám tyto kapičky zabraly a jestli ano, po jak dlouhé době užívání? Zatím jsem je dávala jen jeden den a nějaké rapidní zlepšení nevidím. No a ještě jeden dotaz od včerejška, kdy jsem mu ty kapičky dala, má mírně nazelenalou stoličku
Nám ano, ale zlepšení mužeš pozorovat nejdřív tak za 10-14 dnu. Neni to hned
Já je dávám necelý týden, a zatím žádný zázrak, momentálně nám nejvíc pomáhá masážní olejíček Větříček, masíruju bříško při každém přebalení a malá pak při krmení krásně prdí jak starej chlap
![]()
Neznám nic lepšího. Malej trpěl na prdíky a to jakože hodně… Jak píše Lucky zlepšení nepoznáš po prvním dni ale tak po deseti dnech. My jsme teda ještě masírovali a nahřívali bříško. A akutně jsme používali Baby Calm. Teď je prckovi skoro devět měsíců a občas baby calm použijeme i teď, když mu přidám do jídla trošku hrášku ![]()
edit: Masírovali jsme bříško Pupíkem a ten je taky ![]()
Jo a ještě jsem měla v ponožce nasypanou rýži, tu jsem nahřála v mikru a šoupla na bříško.
nám bioGaia pomohly,ale chce to vydržet těch 10-14dní,pak malá nejenže večer neřvala,ale pak i lépe kakala..(byla kojená a kakala jednou za 14dní-po kapičkách se to upravilo a kokino bylo c 3dny)
jako musela jsem na večer ponosit v klubíčku,nebo jí cvičit s nožkama,ale neřvala ![]()
ovšem musím říct,že u strší holky nepomohly ani tyto kapky-u té nepomohlo prostě nic ![]()
Tak my kombinovali Bio Gaia (každé ráno 5 kapek) a Sab Simplex (10 kapek do každé láhve) a super, nemůžeme si stěžovat…
Ty bio jsou hlavně na střeva a mikrofloru, jsou to miliony živých kultur, takže musíš počkat, zlepšení přijde… ![]()
Slyšela jsem, že lepší než BioGaia - Biopron konkrétně tento je od ukončeného měsíce, a tento od narození. Nehledě na to, že je i o dost levnější ![]()
Vlastní zkušenost zatím nemám.
Za mě rozhodně ano, zachránilo nás to od blázince
Po 3 dnech nebylo po prdech ani památky, dávali jsme do 3 měsíce a pak už nikdy nebyly potřeba.
Nám nepomohly…pomohly Laktobacílky baby a kapky Baby calm.Od té doby neznáme bolesti bříška.
Ahoj,
nám bio gaia moc nepomohly (musí být v lednici, a prý když jsou déle jak hodinu v teple tak už ty živý kultury chcípají a kdo ví jak to skladujou v lékárnách
). Za mě zbytečně drahý. Zkoušeli sme i laktobacilíky od swisu, od biopronu.. všechno možný na co jsem narazila. Po těch laktobacílkách lépe kakal, tak nějak snadněji.
Ale od prdíků nám pomohlo až když se začal víc pohybovat a pak taky rektální rourka (po té se mu na chvíli dycky ulevilo, ale tu sem používala, až když bylo nejhůř)
Občas ho v noci trápí bříško i ted, kroutí se a pobrekává, pak se mu podaří jeden ukázkovej prďák a spí se dál
… a to mu bude rok.
já jsem je dávala od 2týdne, v zahraničí je to běžné, u nás se musí dodržet nějaká norma, tak píšou od 1.měsíce, zlepšení se projevilo asi po týdnu , ale přechodem na UM přišlo velké bolení, že to ted kombinuju se sab simplexem do každé láhve a je klid, vždy jen zvedne nohy a střílí a kaká 2-3× denně
Nám zabraly za 5 dní. Celonoční koliky a pláč jsou pryř jako mávnutím kouzelného proutku. Dají se sehnat na MMb levněji z Polska. Jestli chceš, písni mi SZ, pošlu kontakt na paní, dodání do druhého dne, co se jí připíšou peníze. ![]()
Ahojda, dávali jsem o 4týdnů a pomohli až tak za 10 dní šel vydět rozdíl. Zlepšilo se nám to o 99% fakt!!! Moc doporučuji K+S
P.S: jo a nekoupila bych je už na internetu!!! Musí se skladovat v lednici, jináč ty „potvory“ zemřou a nebudou mít žádný účinek. Já je objednala na MMB, byl únor, takže večer je paní poslala a ráno jsem je měla a fungovali, ale v tomto počasí to jinak poslat nejde. Potom po měsíci jsem stejně kupovala velké balení u nás v lékárně a vydrželo nám do kone třetího měsíce. Pak jsem vysadila, bála se ale po tom třetím měsíci už je to úplně v pohodě ![]()
Míša8808 píše:
Nám zabraly za 5 dní. Celonoční koliky a pláč jsou pryř jako mávnutím kouzelného proutku. Dají se sehnat na MMb levněji z Polska. Jestli chceš, písni mi SZ, pošlu kontakt na paní, dodání do druhého dne, co se jí připíšou peníze.
a můžu zeptat jak to posílá, když musí být v chladnu?a není to balení 5ml, že je levnější?