Prdíky a blinkání - stále horší!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4748
11.4.09 00:17

Ahoj Jitul.

Tak mi tedy nezvracely z příkrmu, ale normální MM. Podezření na alergii na kravské mléko. Ale nepotvrdila se. Malá zvracela po každém kóju a také obloukem. Což u dětiček fakt není dobré. Nic nám nezjistili, odeznělo to skoro do měsíce :(

Ale jak píšeš o těch prdíkách. NO, moje sestřenice byla zoufalá, neb malé nepomáhalo nic - ani kapičky, ani masáže, prostě nic. No a teta jí poradila dát do UM odvar z ovecných vloček a ono jí to zabralo, prý malou už prdíky netrápí. Zkouším ti to dávat jako tip, třeba by to taky trošičku pomohlo.

Držíme palečky, aby bylo dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.09 17:48

No já to zjistila tak, že malej měl tvářičku jeden den úplně čistou, zahojenou od minulých potniček (u kterých jsem pátrala od kud můžou být, když jsou jen na tváři) a pak najednou ráno zase to samé. Zjistila jsem, že si mohutně ublinkl a spal v tom celou noc a jak se vytvořilo teplo pod tvářičkou, tak blitky začli agresivně reagovat a potničky jak blázen. V noci, když se probudím na záchod, tak se vždy kouknu jestli nespí na poblitý plíně a když jo, tak ji opatrně vyměním nebo posunu. Ublinkne si i dvě hodiny po jídle, dokonce i v kočárku mi to jednou udělal.Jinak to mám ověřený od své kamarádky, taky její brouček měl jen potničky na tváři a nikde jinde, až přišla na tento fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.09 17:51

Ještě je dobrý i odvar z kmínu, já ho dávám do vody, kterou převařuji pro UM i s fenyklovým čajem. Kojeným dětem se může dát přes den pár lžiček tohoto odvaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
27.4.12 04:11

ahoj ja mam 2 mesicniho chlapecka a taky trpi na prdiky. Mame kapky, ale hodne mu pomaha kminovy cajik. staci denne 20 ml. Nasemu malemu se hrozne ulevilo. Zkus to taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
27.4.12 22:28

Ahoj, v diskuzích jsem dost četla o Nutritonu. Je to nějaká vláknina, která se dává na ublinkávání před kojením, ale dost holek psalo, že Nutriton přidávaly k nějakému umělému mléku, když měly třeba bolení bříška a ublinkávání k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
18.3.13 16:42

Holky, ten Nutriton se dá dat i do Beby? je to úplně jedno, do jakého UM? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.13 16:50

Náše malá měla prdíky teda festovní :( pomáhal trošku Infacol před každým kojením, ale i tak to byla hrůza a blinkání obloukem po každém kojení až do konce 4. měsíce. Jelikož malá dobře přibývala, tak jsme ani na žádném spešl vyšetření nebyly a ted ve 2 letech je malá úplně vpořádku :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.13 16:51

Jo a kdyz jsem na blinkání zkoušela nějaké zaručené preparáty, tak nám to bohužel nepomohlo a bylo to ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
18.3.13 17:25

Ano, nutriton se da dat do jakehokoliv UM radeji davej min nez vic. Ja davala myslim misto cele odmerky na 100ml jen pul. Blinkani v 11mesicich uplne prestalo :hug: takze neboj, prejde to. Ja prevlekala nekdy i 18× za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová