Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj Jitul.
Tak mi tedy nezvracely z příkrmu, ale normální MM. Podezření na alergii na kravské mléko. Ale nepotvrdila se. Malá zvracela po každém kóju a také obloukem. Což u dětiček fakt není dobré. Nic nám nezjistili, odeznělo to skoro do měsíce ![]()
Ale jak píšeš o těch prdíkách. NO, moje sestřenice byla zoufalá, neb malé nepomáhalo nic - ani kapičky, ani masáže, prostě nic. No a teta jí poradila dát do UM odvar z ovecných vloček a ono jí to zabralo, prý malou už prdíky netrápí. Zkouším ti to dávat jako tip, třeba by to taky trošičku pomohlo.
Držíme palečky, aby bylo dobře.
No já to zjistila tak, že malej měl tvářičku jeden den úplně čistou, zahojenou od minulých potniček (u kterých jsem pátrala od kud můžou být, když jsou jen na tváři) a pak najednou ráno zase to samé. Zjistila jsem, že si mohutně ublinkl a spal v tom celou noc a jak se vytvořilo teplo pod tvářičkou, tak blitky začli agresivně reagovat a potničky jak blázen. V noci, když se probudím na záchod, tak se vždy kouknu jestli nespí na poblitý plíně a když jo, tak ji opatrně vyměním nebo posunu. Ublinkne si i dvě hodiny po jídle, dokonce i v kočárku mi to jednou udělal.Jinak to mám ověřený od své kamarádky, taky její brouček měl jen potničky na tváři a nikde jinde, až přišla na tento fakt.
Ještě je dobrý i odvar z kmínu, já ho dávám do vody, kterou převařuji pro UM i s fenyklovým čajem. Kojeným dětem se může dát přes den pár lžiček tohoto odvaru.
ahoj ja mam 2 mesicniho chlapecka a taky trpi na prdiky. Mame kapky, ale hodne mu pomaha kminovy cajik. staci denne 20 ml. Nasemu malemu se hrozne ulevilo. Zkus to taky.
Ahoj, v diskuzích jsem dost četla o Nutritonu. Je to nějaká vláknina, která se dává na ublinkávání před kojením, ale dost holek psalo, že Nutriton přidávaly k nějakému umělému mléku, když měly třeba bolení bříška a ublinkávání k tomu.
Holky, ten Nutriton se dá dat i do Beby? je to úplně jedno, do jakého UM? díky
Náše malá měla prdíky teda festovní
pomáhal trošku Infacol před každým kojením, ale i tak to byla hrůza a blinkání obloukem po každém kojení až do konce 4. měsíce. Jelikož malá dobře přibývala, tak jsme ani na žádném spešl vyšetření nebyly a ted ve 2 letech je malá úplně vpořádku
![]()
Jo a kdyz jsem na blinkání zkoušela nějaké zaručené preparáty, tak nám to bohužel nepomohlo a bylo to ještě horší.
Ano, nutriton se da dat do jakehokoliv UM radeji davej min nez vic. Ja davala myslim misto cele odmerky na 100ml jen pul. Blinkani v 11mesicich uplne prestalo
takze neboj, prejde to. Ja prevlekala nekdy i 18× za den.