Prdíky u 9týdenního miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6429
3.8.05 20:33

Ahoj,

nám masáže, gelíky, čajíky apod. nepomohly. Nejvíc zabralo fakt důkladné odkrkání. U nás to nebylo nikdy na jeden krkanec, bylo jich víc. Poslední klidně až za 20 min. či déle. Nejlepší bylo, když se na konci při posledním rozškytala, při tom ev. ty poslední dovyškytala a pak usnula na dlouho. Jinak se začala např. za půl hodky či hodinu budit, kroutit, sténat.. a to už pak byl problém. Protože polobdící se odkrkala špatně a když ten vzduch prošel do střev, tak to bylo na dlouho.. Časem se naučila správně kroutit, aby se sama vyprděla, ale to, aby vzduch do střev nedostávala, byl základ… A samozřejmě nenadýmavá strava u maminky..

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.8.05 21:52

Ahojky, našemu chlapečkovi je už deset měsíců, ale prošli jsme si taky docela perným „prdíkovým obdobím“. Měli jsme Sab Simplex, gel na masírování bříška, ale jediné co nám pomohlo byla rektální rourka. Nevím, proč by se neměla používat, malému se okamžitě ulevilo a za chvilku zase spinkal. Jednoho dne to prostě přešlo a noci máme od té doby klidné. Teda než začaly růst zoubky :wink:
Takže, prdění zdar! A neboj za pár týdnů to určitě přejde.
Pa, Jáňa.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
4.8.05 14:48

ahoj,
nevím, jestli to tu zaznělo, ale kromě všech zmíněných rad nám hrozně moc pomohl Masážní olej - Fenyklový od Karl Hadek Cosmetics (www.hadek.cz - pod „aromaterapie“).
Naše holčička trpěla na prdíky až do 5. měsíce, a zezačátku to byly fakt nervy (v 6-nedělí vydržela někdy plakat - tedy spíš hystericky vřeštět - i 3 hodiny v kuse).
Pak jsem spojila víc metod dohromady.
Kapky Sab Simplex jsem nedávala, protože se mi po nich dvakrát hodně ošklivě pozvracela. Ale vím, že si je spousta lidí moc chválí.
Takže - co jsme dělali my - nechávali jsme důkladně odkrknout, minimálně dvakrát, prostě jsem ji držela v „odříhávací“ poloze třeba dvacet minut. Úplně při každém přebalování (a to fakt důsledně, i v noci!) jsme mazali Flatulin a přes den jsem masírovala bříško fenyklovým olejem od Karl Hadek. Taky jestli kojíš, zkus sama pít fenyklový čaj, ale jen sypaný (ne v sáčcích) - musí se přímo odvařit v hrnci - no, je s tím trocha práce navíc… Ale zabere to asi 10 minut.
Taky dávat miminko na bříško, občas nahřát plínku a přiložit na pupík, případně dát vypít trochu fenyklového čajíčku (Hipp dělá fenyklový nápoj granulovaný - našemu dítku pomáhá). Nebo dělají čajíček Větrníček (firma čajánek) - ale ten nám nechutnal.
Rektální rourka nám moc nepomáhala (prdíky nešly prostě ven), ale nebyla bych proti, když to miminku nevadí.
ahoj a prdíky ven!

• Citovat
  • Upravit
378
4.8.05 17:32

Ahojky, my jsme na prdíky používali (a občas i někdy ještě používáme) kapičky Sab simplex, a to 3× denně 7 kapek. Dále mu mažu před večerním spaním bříško „Pupíkem“ - mastička na prdíky. Vzhledem k tomu, že spinká na bříšku, tak prdí celkem bez problémů. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
10.8.05 19:29

Ahoj, ted jsem se doslechla, ze na prdiky zabira caj roiboos. V JAR ho pry tradicne davaji pit miminkum, aby je prdiky netrapily. Na svym miminu uz to nevyzkousim, ale treba to nekomu z vas pomuze :)
 Lola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.12.05 19:56

Re: Prdíky u 9-ti týdenního miminka

Ahoj, máš správnou polohu u kojení, u papání, by neměl být slyšet žádný zvuk, alesdpoň to mi trdila naše doktorka.

• Citovat
  • Upravit
2221
8.12.05 20:42

Ahoj

Náš malý taky trpí už od mala na prdíčky. V neděli mu bylo 6 měsíců. Jinak už od narození taky toho moc nenaspí, za celou noc a den naspí tak kolem 10. hodin a když má jó spavou, tak 12 hodin. Jinak na prdíčky nám taky nic moc nepomáhalo. Dávali jsme na bříško, kapičky Sab simplex, natírání bríška gelem Pupík, pila jsem fenyklový čajíček. Trošku občas zabralo zasírování bříška a hodně cvičit nožičkama. Jinak pak jsem nechávala během papání malého hodněkrát odříhnout a dávala jsem ho do úlevové relaxační polohy. Jinak jsme už ze zoufalství ve čtyřech měsících zakoupili rektální rourku a použili jsme ji tak nanejvýš pěkrát, ale pomohla, aspoň trochu.

Oluška a Martínek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
17.10.11 16:04

Na prdíky

Taky jsem u malé s prdíky hodně bojovala a super nám zabraly kapičky Espumisan, za nás rozhodně doporučuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
796
21.10.11 13:06

Přidám se k Dominice. Nám taky pomáhají kapičky espumisan před každým jídlem. K tomu dávám 1× denně laktobacilky baby. Než jsme přišly na tyto kapky tak nám pomáhalo nahřívat bříško už při krmení (buď jsem měla vedle sebe žehličku a nahřívala plínu, nebo jsem si mímo přitiskla na vlastní holé bříško). Pokum minčo hltalo,tak jsem se ho snažila zklidnit, buď mluvením nebo jemným poplácáváním po zadečku,… Po krmení jsem vždy nechala odříhnout. Když to něšlo v jedné poloze, zkusila jsem jinou a téměř vždy s úspěchem. Poté jsem si dítko nechala (pokud neusnulo)ještě asi 20min. zádíčkama na mém bříšku, aby bylo v klidu. Občas jsme dali fenykl. čaj, zkoušeli jsme různě polohy, přitahovat nožky k bříšku,..
A když bylo nejhůř tak rekt.rourku,ta pomohla vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí