Přechod ze soukromého do státního sektoru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Díky za názor.
Na druhou stranu. Pokud to chceš vyzkoušet a máš tyhle podmínky, tak máš trumfy v ruce. Pokud by tě chtěli a ty víš, že nabídka je tam dlouho, tak na rovinu můžeš říct. Mám děti a jak to uděláme, když:…a uvidíš.
Třeba se nakonec domluvíte, ono není snadné taková místa obsadit a z požadavků se někdy sleví.
Ale ty papíry na vše tam opravdu jsou a brutální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:Hele, tak já to zkoušela také na praxi… A dopadla jsme stejně. Nakonec jsem šla jako dobrovolník do charity.
tak vidíš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuješ ve firmě manžela? Takže se když tak máš kam vrátit?
Většinou platí, že si člověk vyčítá to, co nezkusí než to, co zkusí a nevyjde to.
Příbuzná má služební místo(ne na OSPOD), ale nastoupila tam ještě dávno před dětmi. Říkala, že trvalo 3 roky než si vybudovala nějakou pozici a než se platově někam posunula.
Pokud máš své jisté a manžel vás uživí, tak máš prostor to zkusit. Pokud Tě vyberou, vem to a uvidíš. Buď to půjde nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takto je to dobré, jít ze soukromého do státního. Obráceně je to horší, protože v soukromém se musí dělat a ve státním je leháro a klídek. I chyby se tam prominou. Většinou měli ti, co přišli ze státního do soukromého problémy, že nebyli zvyklí na tempo a tolik práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dle toho co píšeš nemáš absolutně CO ztratit a taková zkušenost je jen vítaná, abys věděla, jak to vůbec probíhalo a na co se ptali..
ty otázky na úřednickou zkoušku fakt na netu zkus, to ti dost otevře oči, mohou se ptát i na organizaci státu, ministerstva, hierarchii, osvěž si fakt i ty zákony, co jsem psala..
Jinak já bych neměnila, mám to do kanclu 5 minut, většinou od 7-15 a skoro 30 let praxe, takže pohoda, zkušenosti i peníze OK, občas sice výjezd a noční (což na OSPODU jsou taky pohotovosti) a tam se ani nestihneš najíst… ale jinak pro člověka, který má rád stabilitu a nevadí mu úřední hierarchie a postupy a nepotřebuje být nutně denně kreativní je to fajn… možná tě ale budou šokovat tarifní tabulky, ty nevím, zda jsi viděla, myslím, že proto je to místo u vás tak dlouho volné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělala na úřadu práce, utekla jsem ještě v té zkušební lhůtě, plat jsem měla srovnatelný s těma dávkama, co jsme vyplácela a ještě po tobě řvou..
Kolegynka co se mnou byla v kanclu odešla taky, občas nám někdo třeba vyhrožoval, že to tam zapálí a tak. Nějaké SOS tlačítko, kdyby se něco stalo tam nebylo a ochranka rekrutovana z klientů bych řekla.
Nadruhou stranu sem měla kolegyni která pravidelně chodila na neschopenku 2× do roka na 2 měsíce a nikdo ji nic nemohl…
Byly dny kdy někteří kolegové prostě nedělali a většinou se prusery nějak přikryly…
Hned po týdnu mi jedna kolegyně řekla, že v prvním šuplíku má vždycky lexaurin a můžu si kdykoliv přijít… Fluktuace obrovská… odešla sem a měla jsem klid i peníze
- načítám...
- Citovat
- Zmínit