Předání dítěte do péče otce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
3.1.19 20:33
@Barbora1158 píše:
Představte si… Každý den 10 až 20 stejne věci… Úkoly, čtení, úklid pokoje,jidlo… Nebudu to dělat, nechci, ne, pak vražedný pohled a pak vám řekne, že s vámi být nechce, protože nic nesmí? Podotýkám… Nesmí se dívat celý den na televizi z duvodu nemoci,nesmi běhat po bytě, bydlíme v patře. A úplně běžne rutinní věci, které chápe 4 leta

To mi ta moje dělá taky. A dělají to i děti kamarádek v tomhle věku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
3.1.19 20:37
@Keyllah píše:
takže když ti dítko bude chtít skočit pod autobus tak ho necháš? přece nepojedeš svou bez ohledu na přání dítěte :think: opičí láska versus dítě modlou, kterému ve všem vyhovíme…

Dítko protestuje, vzdoruje, vydírá trošičku. Ale ze změny může být pěkně vykulená. Kdyby jí bylo o 5 let víc, je to už zase něco jiného. Maminka možná spíš měla napsat, že ji chce dát k otci, protože ji nezvládá. Já bych to dítku v tomto věku rozmluvila.

• Citovat
  • Upravit
23966
3.1.19 20:38
@Barbora1158 píše:
Zkusili jsme rodinného psychologa, zabýval se dcerou, mnou, přítelem, vztahy v rodině. Dostali jsme mnoho informací, pohledů na situaci. Nakonec to vypadá tak, že dceři práve chybí ten vlastní otec.Podle jedné sociální pracovnice by tohle bylo pro ní nejlepší řešení.
Nebylo by to napořád, ale na nějaký čas.

Tak jestli se s otcem nevídá. Tak si ho může idealizovat. A život s ním by jí mohl otevřít oči. Ale její vztah k tobě to stejně nezmění. U vás se bude chovat pořád stejně.

Mně dcera taky vyhrožuje, že půjde bydlet k tátovi. Ale stačí říct, že si má zabalit, že jdu volat. A už fňuká, že nikam nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
3.1.19 20:41
@rokris píše:
Dítko protestuje, vzdoruje, vydírá trošičku. Ale ze změny může být pěkně vykulená. Kdyby jí bylo o 5 let víc, je to už zase něco jiného. Maminka možná spíš měla napsat, že ji chce dát k otci, protože ji nezvládá. Já bych to dítku v tomto věku rozmluvila.

souhlas…ikdyž mě to od ní přijde i trošku alibistický -) "já ji nezvládám/jsem měkká…tak ji pošlu k otci, on je přísnější " Jako pokud je dcerka problémovější ( ikdyž těžko říct jak moc dle popisu zakladatelky), tak to přece nemůžu řešit tím, že péči a výchovu přehodím na někoho jiného, protože já jsem prostě měkká. Spíš by měla zamakat na sobě, aby teda nebyla měkká a začít s dítkem nějak víc pracovat, klidně si i nechat odborně poradit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
3.1.19 20:41
@růžový achát píše:
Se bojíš nebo co :P

Právě, že o to vůbec nestojím, ale že vás to tak bere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
3.1.19 20:44
@Keyllah píše:
tak se zkus podívat jak se na taková přání a rozmary dítěte dívá zákon -) tak závažná věc jako je péče o osmileté dítě se opravdu nedá řídit jen jeho rozmary. Pokud to bude v rozporu s jeho blahem/zdravím/zájmem soud se jeho přáním rozhodně řídit nebude. A to nebudu ani já jako rodič a není to o opičí lásce.....

… ted nejak nechapu, „co chtel autor rict“. Proc tahat nekam soud? Kdyz otec, matka a dite se dohodnou, ze se o dite bude starat otec, tak preci zadny soudce nepujde proti tomu, teda pokud vas prispevek chapu spravne. Vse je o komunikaci. Na tomto tematu je krasne videt, kolik uzivatelek jen autorku se snazilo ponizit, moc rad tu nezaznelo a kdyz nejake, byt treba nezvykle reseni padlo, hned bylo rovnez zesmesneno :nevim: Vim, ze je to hodne o inteligenci pisatelek … Z uvodniho prispevku je videt, za mama chce resit doma problem, nevi si rady a hned je tu povazovana za zrudu, ze uvazuje, ze vyslysi prani dcery. … Nikde nebylo uvedeno, ze by otec byl tyran, tak nejak nechapu tu zminku o tom soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
3.1.19 20:46
@Keyllah píše:
souhlas…ikdyž mě to od ní přijde i trošku alibistický -) "já ji nezvládám/jsem měkká…tak ji pošlu k otci, on je přísnější " Jako pokud je dcerka problémovější ( ikdyž těžko říct jak moc dle popisu zakladatelky), tak to přece nemůžu řešit tím, že péči a výchovu přehodím na někoho jiného, protože já jsem prostě měkká. Spíš by měla zamakat na sobě, aby teda nebyla měkká a začít s dítkem nějak víc pracovat, klidně si i nechat odborně poradit…

Ano, prostě když už to holka použila, tak jí maminka „vyhoví.“(Já ji nezvládám, on ji srovná.)

• Citovat
  • Upravit
rokris
3.1.19 20:59
@Anonymní píše:
jakože kdo se nerve o dítě s otcem, je divnej?

Ten otec se s dítětem dosud nestýkal.

• Citovat
  • Upravit
81500
3.1.19 21:01
@Barbora1158 píše:
Tatinek má přítelkyni, ona staršího syna. Svého tátu neviděla a nestykali se. I přes to tam ona chce. Zítra si ji má brát na víkend a máme o tom mluvit. Tak nevím jestli si ji vezme. Ale já už nemůžu. Veškerou lásku a péči co jsme ji s přítelem dali nám vrací nevdekem. Přítel ji bral jako vlastní a staral se o ní.Cim víc se o ní zajímal a staral, tím spíš ho nebrala. A mě nebere jako matku. Ale jen jako někoho kdo uvaří, vypere, doprovodí do školy.

Jak dlouho jste s přítelem a kolik času měla na srovnání s odloučení tebe a otce, než ji do života vstoupil přítel? Nemůže být problém právě v tom, že se chová jako otec k vlastní dceři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
3.1.19 21:02
@Barbora1158 píše:
Dobry den, měla bych dotaz ohledně nezvladatelneho dítěte, které nevím proč ničí můj vztah s přítelem. Mám tři děti a ta nejstarší absolutně nerespektuje nastavený řád. Neposlouchá přítele, ani mě. Chová se čím dál hůř. A psychicky nas totálně ničí. Já už jsem zrala na prášky. Po nocích brečím a nechápu proč a kde jsem udělala chybu. Má otázka je : Dát dceru bio otci do výchovy? Co když si to dcera po chvíli rozmyslí? Byla by to změna školy, města. Po otázce, jestli si uvědomuje že se ji změní život se směje a říká že to ví a chce. (Bude ji 8)

Nechci cist vsechny (jiste prinosne) prispevky. Nevim, jak vas všechny nici dcera, co vlastne dela… Ale je ji jen 8 let a je jeste dost casu na tom zapracovat. Pises, ze se s otcem prilis nestyka, tak v jejich ocich asi dost zruzovel… A pan otec by ji chtel do pece? Jinak myslim si, ze davat ji do jeho pece je prilis unahlene. Kazdopadne se ale muzes s byvalym domluvit, aby se s dcerou vic stykal, aby mela zase oba rodice. At se otec vic podili a ma na ni vliv… Ona potrebuje vas oba, ted se za neco na tebe asi zlobi, nevi kudy kam a kope kolem sebe, nerozumi tomu, je to male dite.. Ty mas samozrejme dalsi deti a ona na sebe upozornuje… Meli byste ted s byvalym zafungovat jako spolupracujici rodice (pokud to jde).. Urcite te to moc trapi a kazda mama si to trapeni umi predstavit, ale nesmis nad ni zlomit hul, neposilej ji pryc, naopak ukaz ji, jak moc o ni stojis… Ty jsi ta dospela a musis to pro ni vydrzet. Pokud pritel tohle nepochopi, tak ho posli k sipku. Jednou jsi mama od trech deti a to je to nejhlavnejsi… Drzim pesti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
3.1.19 22:05
@Barbora1158 píše:
Tatinek má přítelkyni, ona staršího syna. Svého tátu neviděla a nestykali se. I přes to tam ona chce. Zítra si ji má brát na víkend a máme o tom mluvit. Tak nevím jestli si ji vezme. Ale já už nemůžu. Veškerou lásku a péči co jsme ji s přítelem dali nám vrací nevdekem. Přítel ji bral jako vlastní a staral se o ní.Cim víc se o ní zajímal a staral, tím spíš ho nebrala. A mě nebere jako matku. Ale jen jako někoho kdo uvaří, vypere, doprovodí do školy.

Možná se zlobí, žes vyměnila tátu za přítele. Řada dětí pak bojkotuje nový vztah. To je na psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
3.1.19 22:08
@Kassor píše:
Nechci cist vsechny (jiste prinosne) prispevky. Nevim, jak vas všechny nici dcera, co vlastne dela… Ale je ji jen 8 let a je jeste dost casu na tom zapracovat. Pises, ze se s otcem prilis nestyka, tak v jejich ocich asi dost zruzovel… A pan otec by ji chtel do pece? Jinak myslim si, ze davat ji do jeho pece je prilis unahlene. Kazdopadne se ale muzes s byvalym domluvit, aby se s dcerou vic stykal, aby mela zase oba rodice. At se otec vic podili a ma na ni vliv… Ona potrebuje vas oba, ted se za neco na tebe asi zlobi, nevi kudy kam a kope kolem sebe, nerozumi tomu, je to male dite.. Ty mas samozrejme dalsi deti a ona na sebe upozornuje… Meli byste ted s byvalym zafungovat jako spolupracujici rodice (pokud to jde).. Urcite te to moc trapi a kazda mama si to trapeni umi predstavit, ale nesmis nad ni zlomit hul, neposilej ji pryc, naopak ukaz ji, jak moc o ni stojis… Ty jsi ta dospela a musis to pro ni vydrzet. Pokud pritel tohle nepochopi, tak ho posli k sipku. Jednou jsi mama od trech deti a to je to nejhlavnejsi… Drzim pesti :palec:

Také si myslím, že příčinou je rozchod rodičů. Způsobit dítěti trauma a pak se ho kvůli potížím z traumatu zbavit, mi přijde vůči dítěti drsné. Doporučuji zakladatelce diskuze přečíst si něco o dětské psychice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.19 22:16
@rokris píše:
Ten otec se s dítětem dosud nestýkal.

ano, přesně to jsem v reakci psala. Ptala jsem se, jak to se stykem s otcem dosud bylo. Aby bylo možné se k tomu blíže vyjádřit. Ne šmahem stylem vím vše.

Ale můj citovaný příspěvek reagoval na obecné označení, že matka, která se o dítě nerve, je divná.

Mně tu mnohé příspěvky připadají jako příběhy barvitě a bohatě vyfabulované na základě strohých dat, která by člověk na prstech spočítal. Jako když archeolog najde střep a tady se hned ví, co v tom hrnci vařila majitelka a jak to manželovi nechutnalo.

• Citovat
  • Upravit
321
3.1.19 22:16

Tak v prvním tvém prispevku dcera přítele neposlouchá a ničí váš vztah. V dalším příspěvku se s tebou již přítel rozešel (beres to tak, že kvůli dceři, tak to celé vyznělo). Co tak hrozného dělá je, že neposlouchá, odmlouvá, nedělá si úkoly, neuklizi. Samé běžné věci, u kterého rodiče tohle není never ending story.
Je jí jenom osm let. Svého bio otce zná málo. V osmi letech si není schopna uvědomit celou tu šíři. Stěhování, nová škola, nové poměry.
Chovala se takto i před tím, než si měla přítele? Nebo od kolika let věku dcery jste spolu?
Nebojuje ona s tvým přítelem o tebe? Nechce ona jistotu, ze ji nedáš, že ji milujes? Necítila ona, že jsi dávala před ní přednost příteli? A čím víc se ji přítel věnoval (čti lezl do zadku, aby dala pokoj), tím byla protivnejsi, protože podvědomě věděla proč a měla/má strach, že o tebe přijde. Už jenom to vysmívání se ti do očí, že k tátovi chce je podle mě jen dětské házení ramínek a po tobě chce, aby jsi jí přijala a věděla, že jí nedáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.19 22:21
@dasajur píše:
Tak v prvním tvém prispevku dcera přítele neposlouchá a ničí váš vztah. V dalším příspěvku se s tebou již přítel rozešel (beres to tak, že kvůli dceři, tak to celé vyznělo). Co tak hrozného dělá je, že neposlouchá, odmlouvá, nedělá si úkoly, neuklizi. Samé běžné věci, u kterého rodiče tohle není never ending story.
Je jí jenom osm let. Svého bio otce zná málo. V osmi letech si není schopna uvědomit celou tu šíři. Stěhování, nová škola, nové poměry.
Chovala se takto i před tím, než si měla přítele? Nebo od kolika let věku dcery jste spolu?
Nebojuje ona s tvým přítelem o tebe? Nechce ona jistotu, ze ji nedáš, že ji milujes? Necítila ona, že jsi dávala před ní přednost příteli? A čím víc se ji přítel věnoval (čti lezl do zadku, aby dala pokoj), tím byla protivnejsi, protože podvědomě věděla proč a měla/má strach, že o tebe přijde. Už jenom to vysmívání se ti do očí, že k tátovi chce je podle mě jen dětské házení ramínek a po tobě chce, aby jsi jí přijala a věděla, že jí nedáš.

ten skok mi taky přijde zvláštní.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí