Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@terien
Měla, to vím už teď taky. Vlastně všichni, jen já byla úplně slepá a blbá.
Ano, soudkyne souhlasila s tím, jak to teď děláme. Ale jak říkám, vyhrožuje mi s tím, že mě da k soudu, kde se bude řešit vyloženě úprava styku. Nevím, co víc chce. Měsíc dopředu mu posilam přehled svých směn, aby si to v práci naplánoval. A stejně přijde s tím, že potřebuje určit pevné dny. Což prostě nejde. Musím se přizpůsobovat mamce, potřebě zaměstnavatele, malý má doktory
…
@Innocence píše:
@terien
Měla, to vím už teď taky. Vlastně všichni, jen já byla úplně slepá a blbá.
Ano, soudkyne souhlasila s tím, jak to teď děláme. Ale jak říkám, vyhrožuje mi s tím, že mě da k soudu, kde se bude řešit vyloženě úprava styku. Nevím, co víc chce. Měsíc dopředu mu posilam přehled svých směn, aby si to v práci naplánoval. A stejně přijde s tím, že potřebuje určit pevné dny. Což prostě nejde. Musím se přizpůsobovat mamce, potřebě zaměstnavatele, malý má doktory…
Upřímně, pevné dny by to vyřešily. Když to bude v rozsudku, tak snad i mamka pochopí, že přes to vlak nejede. Co je psáno, to je dáno, takhle bys taky furt mohla ustupovat a panáček bude na koni a vyhrožovat ti soudem. Tak o. k., sejděte se před soudem a bude klid.
@terien
On už to vytáhl právě při tom prvním soudu, že teda mě da k soudu ohledně toho styku. Na což mu soudkyně řekla, že její věc to není, ale ublíží tím akorát dítěti. Že je vždy lepší se domluvit. Ale jasný, pokud je to někdo, s kým domluva nejde..
Mas pravdu, že pak by byl klid ohledně styku, ale v tom ostatním by to zas bylo na ***. Jak jsem řekla, pokud to udělá, bez právníka tam nejdu.
@Innocence píše:
@Keyllah
Popravdě vzhledem k těm jeho proslovům opravdu nemám chuť s nim komunikovat každý den. Spíš mi přijde, že čím jsem vstřícnější, tím on se ke mně chová hůř.
On to bere, jakože vyhrává nad tebou a ustupuješ mu. Ty to bereš jako to nejlepší pro dítě. To je ten rozdíl mezi vámi. Jednou se budeš muset zastavit. ![]()
@Uslava
No a co podle tebe tedy mám dělat? Ano, vystihla jsi to.
@Innocence a on ma doma nějaké zázemí pro dítě? Zvládá malého na noc? Co tak mu dát malého večer než máš ráno směnu. Podle toho co píšeš, tak tatínek ho vždy dostane spokojeného a napapaného a jen si užívají. Prostě mu kromě radosti přidat i starost o dítě. A klidně ho s dítětem pošli na očkování nebo ať obstará zubaře atd. Když chce být plnohodnotný rodič, tak se vším. Oni si to kolikrát neuvědomují ani ti tátové v jedné domácnosti.
@Innocence píše:
@Uslava
No a co podle tebe tedy mám dělat? Ano, vystihla jsi to.
Nechat si to napsat do rozsudku a ať se tatínek stará, když po tom tak touží.
@Sue2008
No, pokud myslíš třeba postýlku, tak tu nemá. Hračky pravděpodobně taky ne. Přes noc ho neměl nikdy, to i soudkyně řekla, že ne, že je na to ještě maličký. A já bych asi ani nespala, pokud by to tak bylo
. Jak říkám, on se dřív nestaral, i když jsem mu řekla, že jdu s malým k doktorovi, ať jde s námi, nešel. I když mohl a měl volno. Proto mi ta jeho nynější potřeba kontaktu přijde úplně mimo.
@terien píše:
Nápodobně
@janijan
O té střídačce od 15 to řekla přímo soudkyně. Ze ať na to rovnou zapomene, ale dřív jak v 15 určitě ne.
Tedy ano, ale pouze v případě, že se sami rodiče na tom dohodnou.
Příspěvek upraven 23.10.19 v 10:45
@janijan píše:
Když není možná dohoda, rozhoduje soud. Jinak to ani nejde. A jen otázka. Jak asi soud dopadne, když si já můžu dovolit dobrého právníka a protistrana ne? Někdo tady psal, že soud dává střídavku až od 15 let. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že tomu tak není…
A co jako? Být to moje dítě, tak toho dobrého právníka mám taky, víc mě nezajímá. Ale já jsem si vzala chlapa, který ctí tradiční role, takže si nehraje na maminku a má stejný názor jako já, takže u nás by se žádný soud nekonal. Stejně by mu nebyl nic platný ![]()
@Lama Lama píše:
Hele obě vím, e že když ted začne na cca 15-20ti hodinách týdně, tak střídavka z toho nikdy nebude.
Kolik jich znáš z takovéto situace, proti vůli matky?
a ty myslíš, že u tak malých dětí to je buď střídavka hned nebo nikdy? někde to začít musí, a třikrát týdně u takovýho prťete mi přijde dost dobrý. Opravdu neplatí, že když se dva rozvedou a chlap u maličkého dítka nedostane hned střídavku na první pokus, tak ji nedostane nikdy. Mám naprosto jiné zkušenosti. A o „proti vůli matky“ dost rozhoduje chlap svým přístupem.
@terien píše:
Nechat si to napsat do rozsudku a ať se tatínek stará, když po tom tak touží.
jenže to nevyhovuje ani zakladatelce. Protože do ted styk přizpůsobuje hlídání babičky a své práci.
@Keyllah píše:
a ty myslíš, že u tak malých dětí to je buď střídavka hned nebo nikdy? někde to začít musí, a třikrát týdně u takovýho prťete mi přijde dost dobrý. Opravdu neplatí, že když se dva rozvedou a chlap u maličkého dítka nedostane hned střídavku na první pokus, tak ji nedostane nikdy. Mám naprosto jiné zkušenosti. A o „proti vůli matky“ dost rozhoduje chlap svým přístupem.
Ne, nemyslím hned nebo nikdy. Myslím, že jediná varianta je nikdy, tak v 95% případů.
To, že je střídavka, rovnoměrná u ročního dítěte blbost, v tom se shodnem.
S čím mám problém je, že se to tím zabetonuje do budoucna.
Když matka nebude chít, tak prostě pak nebude. Posvětí to ospod i soud s tím, že dosavadní péče funguje, dítě je zvyklé, stabilita… má větší vztah k matce (no, aby ne…)
Příspěvek upraven 23.10.19 v 10:49
@Lama Lama píše:
Ano, máš pravdu. Jen my tu nerozštípneme, co byl dřív, jestli slepice nebo vejce. Zda prudí, protože je mu bráněno ve styku.A byt to řeší debilním způsobem, tak je prostě zatím strach, že o dítě přijde. A ze stejného důvodu to nejspíše dělá i zakladatelka. A nebo prostě prudí, protože se mstí a pak nevycházet vstříc je naprosto legitimní
tady se asi neshodneme, 3 krát týdně opravdu nepovažuju za bránění ve styku. Ale jinak obecně souhlas ![]()