Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj.jsem prvorodicka a jsem dost nervózní z postupu v predporodni poradne v Motole. Chtěla bych se tedy zeptat zda to mají ostatní tehulky stejně ať už v Motole nebo v jiné porodnici. Tak ma situace je takova ze mám zatím bezproblémové těhotenství. Poslední ultrazvuk jsem měla v 31. Tydnu a společně s tím i jediny odhad váhy miminka (1.9kg) to bylo ještě u mě gynekolozky. Nyní jsem 40+2 a již od 36 tydne chodim každy týden na kontrolu do motola.zde mi dělají jen ozvy doktorka pak koukne na záznam ozev a objedná mě na další týden. Takže od 31 tydne mě zádný doktor neprohledl. Dneska jsem byla v poradne opět a jedina zmena je ze mám jít na ozvy už v neděli a pak ve čtvrtek (41+3) do rizikové poradny. Ja si nechci stěžovat ale jsem nervózní nevím jak je miminko velké ani to v jakem stavu jsou mě porodní cesty. Cele těhotenství sem spíše flegmatik ale teď mi pripada ze na to doktoři dost prdí.
Pisnete prosím zda je to jen můj pocit a nebo zda takhle na konci těhotenství mate více kontrol než já:)
ps omlouvám se zachyby pisu na mobilu a cestina není ma silna stránka.
Zuziks, já dělám těhotenskou poradnu pro maminky před porodem v menší oblastní nemocnici a u nás se každá maminka převzatá od obvodního gynekologa gyn.vyšetřuje + nabírá se stěr z pochvy (36.t.t.), pak již nikoliv, jen se každý týden dělá CTG + klasická těhu poradna (váha, moč, TK, otoky, ozvy plodu, pohyby).
Jak to funguje jinde bohužel nevím.
Zkus zapátrat jestli Ti dělali alespoň tu kultivaci (stěr z pochvy). ![]()
Kultivaci mi delali ještě u mě gynekolozky. Ale moc děkuji asi už mi z toho kape na karbit:) sem rada ze je to normální nechci delat hysterku
Vnitřní vyšetření je v tomhle týdnu naprosto bezpředmětné, stav porodních cest se může změnit za pár hodin, kdy porodíš ti to stejně neřekne, prohlídka je na místě jen v případě výtoku či jiných obtíží.
Odhadem jsi na svůj týden byla podle mě v normě, kdyby byl býval odhad větší, tak by si tě třeba víc hlídali, ale očividně nikdo neočekává narození obříka.
Buď v klidu, doporučuju básničku zde ![]()
Gladys to napsala dobře- poslední ,,povinné" vyšetření je cca v 36.t.t a pak už je to bezpředmětné. Stav se opravdu může z minuty na minutu změnit a vyšetřuje se pouze při obtížích.
Neboj, buď v klidu a na nervy nedej- to se mi to řekne, viď. ![]()
A tak se v Motole zeptej, vždyť od toho ty doktory platime ne?? ![]()