Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Souhlasím s tebou. Také nás čekají narozeniny dětí a máme v plánu to udělat stejně. Každý rok také zveme jak moje, tak manžela rodiče. Ale letos uděláme nejdřív jen menší rodinnou oslavu a až vše pomine, pozveme i širší rodinu a s nimi to dooslavíme dodatečně. Naštěstí to všichni chápou ![]()
Další možnost je narozeniny a oslavu posunout celé. Že bychom je oslavili až všichni později. Děti jsou také malé, budou mít 4 a 5 let, takže se ještě neorientují v kalendáři a neví, kdy narozeniny mají. Bylo by to i snazší kvůli dortům, výzdobě, která se mi nebude chtít dělat na dvakrát. Ještě uvidíme, jak to bude…ale každopádně teď bych si domů nikoho netahala.
Udělala bych to přesně jako ty. Je to hrozné, celá republika je paralyzovaná, abychom uchránili senipry a ti jediní to berou tak, že si chodí po nákupech, po návštěvách a procházkách po centru, sousedech a rodinách. Mám v rodině též zdravotníky a ti nevycházejí z úžasu, jak se senioři chovají lehkovážně.
Nepřeháníš, prostě oslava nebude, na přání existuje pár vynálezů, třeba telefon.
A já bych je pozvala. Vy a prarodiče u kafe, nic hrozného, na nákupu jim hrozí větší riziko. Taky jsme měli oslavu, kde se sešli obě babičky a oslavenec s rodiči a přežili jsme to všichni.
@AlinaJ píše:
My taky dodržujeme. Jeden z rodiny se nakazí třeba na nákupu nebo v práci, ani o tom neví, v inkubační době, kdy se necítí nemocný, to přenese při takové oslavě na zbytek rodiny a je vymalováno.
Ještě mě napadá, když jsou rodiče manžela uražení a nerespektují ani druhou oslavu, kdyby jim zavolali Tvoji rodiče a trochu jim to vysvětlili jako zdravotníci?
Stůj si za svým názorem
Přesně tak, my s manželem máme sice HO, ale taky jdeme někdy na nákup, tchán aspoň jednou týdně jede do práce MHD + nákupy, prostě je to zbytečné riziko. Naši by jim to i vysvětlili, ale moje část rodiny je u tchánovců zapsaná jako lehce přecitlivělá doktotská rodina, protože já mám třeba z domu zafixované, že hned druhý den po horečce se ven nejde, takže se obávám, že by jejich vysvětlení úplně nezafungovalo.
@terien .. ty dostanes cocku
( obcas vidim tvy odpovedi v diskuzich ke korone a jen s tebou souhlasim
jinak ja bych je taky pozvala, dokonce s myma rodicema se vidame denne ( jsme ale takhle zvykly korona-nekorona), manzelovi rodice jsou daleko, vidime je minimalne a ted k nim nejezdime.
@Terezxx píše:
Souhlasím s tebou. Také nás čekají narozeniny dětí a máme v plánu to udělat stejně. Každý rok také zveme jak moje, tak manžela rodiče. Ale letos uděláme nejdřív jen menší rodinnou oslavu a až vše pomine, pozveme i širší rodinu a s nimi to dooslavíme dodatečně. Naštěstí to všichni chápouDalší možnost je narozeniny a oslavu posunout celé. Že bychom je oslavili až všichni později. Děti jsou také malé, budou mít 4 a 5 let, takže se ještě neorientují v kalendáři a neví, kdy narozeniny mají. Bylo by to i snazší kvůli dortům, výzdobě, která se mi nebude chtít dělat na dvakrát. Ještě uvidíme, jak to bude…ale každopádně teď bych si domů nikoho netahala.
Tak syn je naočkovaný prvňačkou, každé ráno hlásí, za kolik dnů má narozeniny, to by u nás neprošlo, ale dobrý jinak nápad
.
@Euforia píše:
@terien .. ty dostanes cocku![]()
jinak ja bych je taky pozvala, dokonce s myma rodicema se vidame denne ( jsme ale takhle zvykly korona-nekorona), manzelovi rodice jsou daleko, vidime je minimalne a ted k nim nejezdime.
To není na čočku, ale pořádnou přes držku. Přesně kvůli takovýmhle d…m umírají lidé, protahují se opatření, lidé přicházejí o práci a o peníze. A ještě jsou tak p…í, že se tím chlubí.
@Euforia píše:
@terien .. ty dostanes cocku![]()
Vlastně tam přišla ještě teta
ale to už se ztratí ![]()
@terien píše:
A já bych je pozvala. Vy a prarodiče u kafe, nic hrozného, na nákupu jim hrozí větší riziko. Taky jsme měli oslavu, kde se sešli obě babičky a oslavenec s rodiči a přežili jsme to všichni.
Děkuji i za Tvůj příspěvek, podobně to vnímá manžel.
@Zumpa píše:
To není na čočku, ale pořádnou přes držku. Přesně kvůli takovýmhle d…m umírají lidé, protahují se opatření, lidé přicházejí o práci a o peníze. A ještě jsou tak p…í, že se tím chlubí.
Tak kvůli nám určitě nikdo neumřel ![]()
Neprehanis, kazdy, kdo porusuje narizeni a doporuceni, je spoluzodpovedny za prohlubovani krize. Urcite na to nekdo hazi bobek, jinak by se virus tolik nesiril, ale nemusite byt jedna z nich! Prarodice vam zavolaji pres skype nebo jinou apku. K nam taky prarodice ani nikdo jiny nechodi (ikdyz si myslim, ze jsme zdravi, protoze jsme porad doma), ale proste jsme na stejne lodi vsichni…
Udelala bych malou oslavu kvuli diteti s tim, ze vetsi akce se presouva na leto a hotovo.
@terien píše:
Tak kvůli nám určitě nikdo neumřel
Tak mozna primo ne kvuli vam konkretne, protoze jsem meli stesti, ale kvuli takovymto ignorantum ano. Asi jste nepochopili, ze jde o kolektivni minimalizaci sireni viru. Az prijdete vy nebo nekdo z vaseho okoli o praci nebo nedej buh o zdravi ci zivot, muzete si stezovat na ty, co porusovali pravidla. ![]()