Přeháním? - oslava narozenin v době koronavirové

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65428
2.11.21 20:40
@Alušáček píše:
Já bych nic nerušila, covid už mě nebaví. U nás v rodině jsme všichni dospelý očkovaný, dětem covid nedělá nic víc než jiná viroza.. Takže u nás by nebyl důvod oslavu rušit.

jo, rodit s kovidem musí být super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
2.11.21 20:40

Ja bych oslavu udelala ale v menším měřítku, místo 15 lidí treba jenom s prarodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.21 20:41

Loni jsem zbytek rodiny od podobných akcí zrazovala. Naivně jsem si myslela, že je to fakt jen dočasný.

Letos na to už zvysoka kašlu, protože jestli vše pojede ve stejných kolejích, jako doteď, neoslaví už narozeniny ve společnosti nikdy nikdo. :roll:

• Citovat
  • Upravit
65428
2.11.21 20:46
@Anonymní píše:
Loni jsem zbytek rodiny od podobných akcí zrazovala. Naivně jsem si myslela, že je to fakt jen dočasný.Letos na to už zvysoka kašlu, protože jestli vše pojede ve stejných kolejích, jako doteď, neoslaví už narozeniny ve společnosti nikdy nikdo. :roll:

jenomže ona je těhotná. To je rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
2.11.21 20:46

Je to smutný, ale vzhledem k tvému pokročilému těhotenství a k tomu jak se to zase rozjíždí, bych oslavu radši zrušila. Nebo přesně udělala v menším počtu, třeba jen s prarodiči, aby dcerka nebyla úplně ochuzená. Bohužel děti jsou teď nejvíc rizikový, že to můžou roznášet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
2.11.21 20:48

Kdybych byla těhotná, tak bych to neriskovala. Těhotné mají sníženou imunitu, lehce vše chytnou, hůř se s tím vypořádávají. Navíc ta nemoc - horečky, tvoje eventuální vyčerpání plodu rozhodně neprospěje.
Jako netěhotná bych to nerušila, ale to není tvůj případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
2.11.21 20:48

Dvouletá vám nebude vyčítat, že měla na oslavě málo lidí. Nic bych nehrotila, oslavila to jen s nejbližší rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
2.11.21 20:49

Ahoj, tak ať si každý koupi v lekarne test a otestuje se ;) :nevim: a oslavu můžeš udělat třeba krátkou a někde venku na vzduchu, ja vim ze je zima ale třeba jen popřát, dát dárky, kousek dortu… Treba jestli máte vnitroblok, nebo někde v parku mezi stromy, zavěsit pár balónků… :kytka: rušit oslavu narozenin mi přijde zbytečne. Ten kdo se bude chtít zúčastnit, hodku venku v zimě vydrží… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.11.21 20:52

Asi bych slavila, pokud nejste z těch nejpostiženějších oblastí. Zákaz vstupu by měli mít nachcípaní lidé, to by u těhotné měla byt samozřejmost. Poctivci se mohou otestovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
2.11.21 20:54

Vzhledem k těhotenství bych oslavu nedělala. Dvouleté to bude stejně jedno. Udělejte si oslavu jev vy z jedné domácnosti+ max. babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
2.11.21 21:03
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi. Mám dilema, tento měsíc má dcera 2 roky, původně jsme počítali, že uděláme rodinou oslavu - sešlo by se cca 15 lidí včetně dětí chodící do ZŠ i na SŠ. Vzhledem k tomu, jak se situace vyvíjí s manželem přemýšlíme, že oslavu zrušíme. Já jsem navíc ve 3. trimestru.
Moc mě to mrzí a nejsem si jistá, co dělat?
Co myslíte?
Prosím o anonym, chodí jsem příbuzní.

Proč bys to rušila? Už dejte všichni pokoj s covidem, chudáci děti, které to pak takhle odnáší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.11.21 21:07
@vokishka píše:
jo, rodit s kovidem musí být super.

Což o to, rodit s covidem… Udělali by jí CS.
Ale… Zkrátka těhule jsou riziková skupina a tím je řečeno vše. je potřeba na ně pohlížet jako na obézní nebo seniory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65428
2.11.21 21:11
@Bábrdl píše:
Což o to, rodit s covidem… Udělali by jí CS.
Ale… Zkrátka těhule jsou riziková skupina a tím je řečeno vše. je potřeba na ně pohlížet jako na obézní nebo seniory.

tak císař možná, ale ty manévry kolem. Ani nevím, jak se to dělá třeba s vizitou na ni, na prcka, jestli by prcka třeba odnesli na dětské, kdyby bylo třeba. Dcera měla náročný porod, po něm i teplotu, zimnici, tak se dělaly odběry a čekalo se na výsledek PCR testu, nechali ji ležet na porodním sále celou noc, až do výsledku. A potom bylo třeba, aby se starali o malého, dostala transfuzi atd, neumím si představit, že by byla kovid pozitivní, to by ji šoupli někam na infekční?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.11.21 21:15
@vokishka píše:
tak císař možná, ale ty manévry kolem. Ani nevím, jak se to dělá třeba s vizitou na ni, na prcka, jestli by prcka třeba odnesli na dětské, kdyby bylo třeba. Dcera měla náročný porod, po něm i teplotu, zimnici, tak se dělaly odběry a čekalo se na výsledek PCR testu, nechali ji ležet na porodním sále celou noc, až do výsledku. A potom bylo třeba, aby se starali o malého, dostala transfuzi atd, neumím si představit, že by byla kovid pozitivní, to by ji šoupli někam na infekční?

Jo, to všechno zní hrozně. Ale je to nic, proti jiným věcem, co jí covid může jako těhotné udělat.

Takže ne.- Oslavu bych nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
2.11.21 21:15

Mě v lékárně naopak magistra říkala, že před porodem mají ženy lepší imunitu. Je pravda, že všichni doma odpadli s kašlem a horeckama a já vůbec nic.
Dítěti jsou 2r. Né 4,5,6 a víc…
Já bych to udělala spíše skromeji když už… Rozhodnutí je na tobě zda chceš být marod…nezapomeň že i děti teď odpadávají s respiračním onemocněním ve velkém počtu…a mít horečky z kašlem v těhotenství nic moc

Příspěvek upraven 02.11.21 v 21:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+