Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Anonymní píše:
Dotaz na kadeřnice. Mám velmi zničené vlasy, hodně mi padají, jsou suché. Barvit se musím, mám šediny. Zkusila jsem si teď místo barvy koupit přeliv, vím, že vydrží jen pár umytí, ale je šetrnější. Jak často si můžu přeliv dávat?
Nejsem kadeřnice, ale proč nepoužíváš přírodní barvy, které vlasy neničí? Mám dlouhé, husté, nezničené vlasy. Šedivá jsem nejspíš úměrně věku a starostem. Přírodní barvy mi vlasy nikdy nezničily. Používám je cca posledních 16 let.
@krecik.dzungarsky píše:
Nejsem kadeřnice, ale proč nepoužíváš přírodní barvy, které vlasy neničí? Mám dlouhé, husté, nezničené vlasy. Šedivá jsem nejspíš úměrně věku a starostem. Přírodní barvy mi vlasy nikdy nezničily. Používám je cca posledních 16 let.
Chvíli jsem koketovala s myšlenkou přejít na henu, ale do četla jsem se, že ne každému to sedne. Mně se vlasy zkazily po čtyřicítce, prostě věk nezastavím. Do tè doby jsem měla krásné husté vlasy.
Ja bych s tim hlavne nedelala nic doma a navstivila kvalitni kadernici. Koukne ti na vlasy, doporuci vhodnou peci na doma a zpusob barveni.
@Ernais píše:
Ja bych s tim hlavne nedelala nic doma a navstivila kvalitni kadernici. Koukne ti na vlasy, doporuci vhodnou peci na doma a zpusob barveni.
Ok, mně by pomohl postřeh k tématu. Vím, proč nechodím ke kadeřnicím. Nesnesu téměř žádné šampóny a barvy si dávám na kratší dobu. Od doby, co mám tak zničené vlasy jsem tam přestala chodit.
Hele jak který přeliv, některé vydrží dýl, než je potřeba dobarvovat odrosty. Mě vydrží klidně pres měsíc
takové ty přelivy na pár umytí zas nekryjou sediny.
Barvit se nemusíš. Ve skutečnosti zdravé šedé vlasy budou vypadat líp, než zničené a mizerně odbarvené.
Přeliv vydrží jen nějakou dobu.
A už vůbec si to nemusíš ničit domácím barvením, které zjevně neumíš.
Zajdi do kadeřnictví, nech si to ostříha tak aby ti kratší vlasy seděly a do nějakého odstínu, kde případné šedivé odrosty nebyly tak výrazné a pak buď choď na dobarvování odrostů a nebo se s kadeřnicí domluvíš jakou barvu v jakém odstínu ti tam dávala a koupíš si profesionální barvy, naučíš se míchat adekvátní silu oxidačního činidla a budeš si odrosty dělat doma a především investuješ do pořádné následné péče.
Když začneš aplikovat hennu a zejména pokud nejsi celošedivá, tak z tebe vyleze flekatá zrzavá jedubaba. To nechceš.
Na přiložené fotce je skvělá a báječná žena, která ale má šedé vlasy a vrství na to henu. Není to dobré.
Na další fotce vidíš, jak to může být pěkný, pokud si člověk nechá nabarvit stříbrnou.

@Ou
díky za názor. Brvila jsem se sama 23 let a vlasy mi každý záviděl, takže to asi umím. Ne, neplánuji být šedivá.
@Kriss Tina píše:
Hele jak který přeliv, některé vydrží dýl, než je potřeba dobarvovat odrosty. Mě vydrží klidně pres měsíctakové ty přelivy na pár umytí zas nekryjou sediny.
Koupila jsem si v kadeřnickém obchodě a paní tvrdila, že by šediny zakrýt měl. A vydržet 8 - 10 umytí. A dáváš si teda přeliv každý měsíc?
@Anonymní píše:
Koupila jsem si v kadeřnickém obchodě a paní tvrdila, že by šediny zakrýt měl. A vydržet 8 - 10 umytí. A dáváš si teda přeliv každý měsíc?
Jo klidně každý měsíc, já si i barvu dávala každý měsíc, přeliv je šetrnější. Já teda měla nějaký na 20 umytí a ten vydržel dlouho, už sem měla spíš odrost, než se vymyl. Hlavně tmavší přeliv mi držel a nešel dolů, takové ty světlé se vymývají rychleji. Černý držel jak přibitý, růžový sem měla po 4 umytich pryč.
Mne přeliv vydrží poměrně dlouho, i velmi snadno chytá a mám po něm vlasy v mnohem lepší kondici než po barvě. Krasne je uhladi (mam silene suché vlasy, po lete, slunci a moři je to doslova děs). Osobně používám na ztmaveni v lete vyšisovanych vlasu (prirozene jsem blond, ale po lete jdu az do bíla a to nechci) - tak si myslím ze na šediny by to mohlo chytat stejne. Používám jakmile se mi udela větší odrost (ten je bohužel vidět i s přelivem, prave proto, ze mi dlouho drží) - takže cca jedno za tři az čtyři týdny? Asi tak
Jo ale chytá mi výrazně tmavší než na tech obrázcích na obalu
@Kriss Tina @Tichošlápek děkuji. A ještě se zeptám - přeliv se dává na celé vlasy, že? Píšou tam, že to na mokrých vlasech napěním, což by teda jen na odrosty nešlo.
@Anonymní píše:
@Kriss Tina @Tichošlápek děkuji. A ještě se zeptám - přeliv se dává na celé vlasy, že? Píšou tam, že to na mokrých vlasech napěním, což by teda jen na odrosty nešlo.
Jj dávám všude ![]()
Hádám, že jsi použila přeliv z drogérie.
Jako kadeřnice zkušenosti s drogerk. přelivem moc zkušeností nemám. Ale chová se to obdobě jako barva. Horko těžko se například černá stahuje z vlasů - pokud se nepoužije odbarvovací způsob, ale pouze čistící, kdy se z vlasů odstraňuji silikony a jiné chuťovky.
I na přeliv doporučuji zajít ke kadeřnici, zvlášť pokud máš zníčené vlasy, aby zníčené ostříhala a doporučila vhodné produkty přímo k tvým vlasům.
@np10021 ještě jsem nic nepoužila. Kdybych měla jít ostříhat zničené vlasy, tak bych šla dohola. Přeliv mám koupený tento vzorek, ale jiný odstín https://www.mall.cz/…100041524664
Dotaz na kadeřnice. Mám velmi zničené vlasy, hodně mi padají, jsou suché. Barvit se musím, mám šediny. Zkusila jsem si teď místo barvy koupit přeliv, vím, že vydrží jen pár umytí, ale je šetrnější. Jak často si můžu přeliv dávat?