Přesnídávka na mrazáku?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
SLien109
Nováček 8 příspěvků 31.07.19 12:51
Přesnídávka na mrazáku?

Holky můžu udělat přesnídávky a hodit je na mrazák místo zavařování? 1) nemám zavařovací hrnec 2) jsem nikdy nic nezavařovala :) chci udělat pro dcerku nějaké domácí přesnídávky, ovocné i zeleninové ale vytahovat z mrazáku je budu až tak za 5-6 měsíců. Vydrží tam tak dlouho? Samozřejmě vím že zamražením ztratí spoustu vitamínů, přkrmy chci připravovat čerstvé a tohle bude jen taková ta jistota když se prostě nebude stíhat. Jinak prostě naplnit skleničky, počkat až vše vychladne a hodit na mrazák+ jsem někde četla že se namají dotahlvat víčka :think: říkám to správně? díky za odpovědi

Stránka:  1 2 Další »
Reakce:
TopSecret
Kelišová 5261 příspěvků 31.07.19 12:54
@SLien109 píše:
Holky můžu udělat přesnídávky a hodit je na mrazák místo zavařování? 1) nemám zavařovací hrnec 2) jsem nikdy nic nezavařovala :) chci udělat pro dcerku nějaké domácí přesnídávky, ovocné i zeleninové ale vytahovat z mrazáku je budu až tak za 5-6 měsíců. Vydrží tam tak dlouho? Samozřejmě vím že zamražením ztratí spoustu vitamínů, přkrmy chci připravovat čerstvé a tohle bude jen taková ta jistota když se prostě nebude stíhat. Jinak prostě naplnit skleničky, počkat až vše vychladne a hodit na mrazák+ jsem někde četla že se namají dotahlvat víčka :think: říkám to správně? díky za odpovědi

No na mrazaku ti to tezko vydrzi 5-6 mesicu. :roll:
Zamrazeny V mrazaku mozna jo. Nam delala mama jahodovy drene. Takze proc ne :nevim: ale koupila bych si zavarovaci hrnec a zavarila to.

Petula306
Zasloužilá kecalka 804 příspěvků 31.07.19 12:57

NA mrazáku :roll: já uvařila meruňky, rozmixovala a v ledovátku zmrazila. Jinak zavařuju v troubě.

Aduš8
Kelišová 5528 příspěvků 31.07.19 13:01

Pokud se je chystáš mrazit, tak je dej do plastových krabiček. Základy fyziky. Ovoce obsahuje hodně vody, která se po zmrznutí rozpíná a sklenička praskne. Když nedotáhneš víčko, můžou se ti tam teoreticky dostat bakterie z jiného jídla, např. masa.

KamisB
Kelišová 6943 příspěvků 31.07.19 13:01

Zavařovat můžeš i v obyč. hrnci nebo v troubě.

Aduš8
Kelišová 5528 příspěvků 31.07.19 13:02

Jinak zavařování je jednoduché, jen je důležité mít dobré skleničky, nejlépe nové uzávěry a ne ty od kupovaných přesnídávek, mají jen poloviční závit a po zavaření víčko odskočí a obsah zplesniví.

P4ja
Extra třída :D 11023 příspěvků 31.07.19 13:06

Zavařovat můžeš i v troubě.

LenkaN26
Závislačka 4318 příspěvků 31.07.19 13:08

@TopSecret přesně tohle mě napadlo, já bych taky dala spíš dovnitř :lol:

flicek18
Zasloužilá kecalka 625 příspěvků 31.07.19 13:08

Zavarovat s eda i v klasickem hrnci nebo troubě ;)

paandatko
Ukecaná baba ;) 1299 příspěvků 31.07.19 13:11

Ja presnidavky nikdy nezavarovala, horke jsem davala do sklenic, otocila dnem vzhuru. Dala vse pod deku do perin a vecer vytahla. Nikdy se mi nic nezkazilo. Delam tak marmelady, pastiky, zeleninu do polevky. :mavam:
A zavaruji i v hrnci, vody do pul sklenic, az se zacnou delat bublinky, zmensim plamen a nrcham poe toho co mam 15-20 min.

ugluk
Hvězda diskuse 47609 příspěvků 31.07.19 13:19

Tak co se týče vitamínů, mražením se jich ztratí podstatně méně než vařením. Ale pokud to nebudeš dávat na mrazák, ale do něj, tak to vydží, jen to tam zabere opravdu hodně místa.

Filzefina
Kecalka 306 příspěvků 31.07.19 13:27

Zavar je. Jde to i v troube, nebo kamoska zavaruje i v mycce na nadobi. Najdi si na netu navody.

Fazulina
Závislačka 4786 příspěvků 31.07.19 13:29

Holky a vy opravdu neříkáte, že máte něco na mrazáku? Jakože samozřejmě to není logicky správně, ale u nás se teda běžně říká např. mám na mrazáku maso atd… Říkáme i v mrazáku, ale zkrátka nijak bych se nad tím nepozastavovala:-)

Uživatel je onlineRusset
Neúnavná pisatelka 18341 příspěvků 31.07.19 13:30
@SLien109 píše:
Holky můžu udělat přesnídávky a hodit je na mrazák místo zavařování? 1) nemám zavařovací hrnec 2) jsem nikdy nic nezavařovala :) chci udělat pro dcerku nějaké domácí přesnídávky, ovocné i zeleninové ale vytahovat z mrazáku je budu až tak za 5-6 měsíců. Vydrží tam tak dlouho? Samozřejmě vím že zamražením ztratí spoustu vitamínů, přkrmy chci připravovat čerstvé a tohle bude jen taková ta jistota když se prostě nebude stíhat. Jinak prostě naplnit skleničky, počkat až vše vychladne a hodit na mrazák+ jsem někde četla že se namají dotahlvat víčka :think: říkám to správně? díky za odpovědi

Mražením rozhodně neztratí tolik vitamínů jako vařením. Ale nakoupila bych plastové kelímky s víčkem. Nedělala bych moc velké množství.

Uživatel je onlineRusset
Neúnavná pisatelka 18341 příspěvků 31.07.19 13:35
@Fazulina píše:
Holky a vy opravdu neříkáte, že máte něco na mrazáku? Jakože samozřejmě to není logicky správně, ale u nás se teda běžně říká např. mám na mrazáku maso atd… Říkáme i v mrazáku, ale zkrátka nijak bych se nad tím nepozastavovala:-)

Já tady čtu takových nesmyslů, že už začínám být imunní. My říkáme v mrazáku. Na mrazáku může být třeba dečka na „okrasu“.

Stránka:  1 2 Další »
Váš příspěvek
Reklama