Přesnídávka na mrazáku?

13
31.7.19 12:51

Přesnídávka na mrazáku?

Holky můžu udělat přesnídávky a hodit je na mrazák místo zavařování? 1) nemám zavařovací hrnec 2) jsem nikdy nic nezavařovala :) chci udělat pro dcerku nějaké domácí přesnídávky, ovocné i zeleninové ale vytahovat z mrazáku je budu až tak za 5-6 měsíců. Vydrží tam tak dlouho? Samozřejmě vím že zamražením ztratí spoustu vitamínů, přkrmy chci připravovat čerstvé a tohle bude jen taková ta jistota když se prostě nebude stíhat. Jinak prostě naplnit skleničky, počkat až vše vychladne a hodit na mrazák+ jsem někde četla že se namají dotahlvat víčka :think: říkám to správně? díky za odpovědi

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8626
31.7.19 12:54
@SLien109 píše:
Holky můžu udělat přesnídávky a hodit je na mrazák místo zavařování? 1) nemám zavařovací hrnec 2) jsem nikdy nic nezavařovala :) chci udělat pro dcerku nějaké domácí přesnídávky, ovocné i zeleninové ale vytahovat z mrazáku je budu až tak za 5-6 měsíců. Vydrží tam tak dlouho? Samozřejmě vím že zamražením ztratí spoustu vitamínů, přkrmy chci připravovat čerstvé a tohle bude jen taková ta jistota když se prostě nebude stíhat. Jinak prostě naplnit skleničky, počkat až vše vychladne a hodit na mrazák+ jsem někde četla že se namají dotahlvat víčka :think: říkám to správně? díky za odpovědi

No na mrazaku ti to tezko vydrzi 5-6 mesicu. :roll:
Zamrazeny V mrazaku mozna jo. Nam delala mama jahodovy drene. Takze proc ne :nevim: ale koupila bych si zavarovaci hrnec a zavarila to.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1894
31.7.19 12:57

NA mrazáku :roll: já uvařila meruňky, rozmixovala a v ledovátku zmrazila. Jinak zavařuju v troubě.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
8882
31.7.19 13:01

Pokud se je chystáš mrazit, tak je dej do plastových krabiček. Základy fyziky. Ovoce obsahuje hodně vody, která se po zmrznutí rozpíná a sklenička praskne. Když nedotáhneš víčko, můžou se ti tam teoreticky dostat bakterie z jiného jídla, např. masa.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6980
31.7.19 13:01

Zavařovat můžeš i v obyč. hrnci nebo v troubě.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
8882
31.7.19 13:02

Jinak zavařování je jednoduché, jen je důležité mít dobré skleničky, nejlépe nové uzávěry a ne ty od kupovaných přesnídávek, mají jen poloviční závit a po zavaření víčko odskočí a obsah zplesniví.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
16193
31.7.19 13:06

Zavařovat můžeš i v troubě.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4373
31.7.19 13:08

@TopSecret přesně tohle mě napadlo, já bych taky dala spíš dovnitř :lol:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
805
31.7.19 13:08

Zavarovat s eda i v klasickem hrnci nebo troubě ;)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1466
31.7.19 13:11

Ja presnidavky nikdy nezavarovala, horke jsem davala do sklenic, otocila dnem vzhuru. Dala vse pod deku do perin a vecer vytahla. Nikdy se mi nic nezkazilo. Delam tak marmelady, pastiky, zeleninu do polevky. :mavam:
A zavaruji i v hrnci, vody do pul sklenic, az se zacnou delat bublinky, zmensim plamen a nrcham poe toho co mam 15-20 min.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
50818
31.7.19 13:19

Tak co se týče vitamínů, mražením se jich ztratí podstatně méně než vařením. Ale pokud to nebudeš dávat na mrazák, ale do něj, tak to vydží, jen to tam zabere opravdu hodně místa.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
512
31.7.19 13:27

Zavar je. Jde to i v troube, nebo kamoska zavaruje i v mycce na nadobi. Najdi si na netu navody.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
5787
31.7.19 13:29

Holky a vy opravdu neříkáte, že máte něco na mrazáku? Jakože samozřejmě to není logicky správně, ale u nás se teda běžně říká např. mám na mrazáku maso atd… Říkáme i v mrazáku, ale zkrátka nijak bych se nad tím nepozastavovala:-)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
27165
31.7.19 13:30
@SLien109 píše:
Holky můžu udělat přesnídávky a hodit je na mrazák místo zavařování? 1) nemám zavařovací hrnec 2) jsem nikdy nic nezavařovala :) chci udělat pro dcerku nějaké domácí přesnídávky, ovocné i zeleninové ale vytahovat z mrazáku je budu až tak za 5-6 měsíců. Vydrží tam tak dlouho? Samozřejmě vím že zamražením ztratí spoustu vitamínů, přkrmy chci připravovat čerstvé a tohle bude jen taková ta jistota když se prostě nebude stíhat. Jinak prostě naplnit skleničky, počkat až vše vychladne a hodit na mrazák+ jsem někde četla že se namají dotahlvat víčka :think: říkám to správně? díky za odpovědi

Mražením rozhodně neztratí tolik vitamínů jako vařením. Ale nakoupila bych plastové kelímky s víčkem. Nedělala bych moc velké množství.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
27165
31.7.19 13:35
@Fazulina píše:
Holky a vy opravdu neříkáte, že máte něco na mrazáku? Jakože samozřejmě to není logicky správně, ale u nás se teda běžně říká např. mám na mrazáku maso atd… Říkáme i v mrazáku, ale zkrátka nijak bych se nad tím nepozastavovala:-)

Já tady čtu takových nesmyslů, že už začínám být imunní. My říkáme v mrazáku. Na mrazáku může být třeba dečka na „okrasu“.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama