Přestěhování mrtvého psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
30.1.23 00:13
@Atisia píše:
Možná
Podat dotaz na hygienu nebo spíš veterinárni zprávu? Možná, zeptat se přímo veterináře toho psa? Třeba by pomohl aspoň nasměrovat daný dotaz, někam… :nevim:Příspěvek upraven 29.01.23 v 23:03

To ja bych nedelala - jestli se toho nejaky stoural chytne, tak jeste dostanou pokutu zpetne - 3 roky neni promlceci doba…

Sestra neni male dite a mela by se po trech letech, co prs neni, smirit s tim, ze pes zustal a zustane „doma“ a psa nechat tam kde je…po trech letech v dece na pelechu, zvlast pokud ziji nekdo v podhuri nebo na horach, tak to fakt nebude hezky pohled…

• Citovat
  • Upravit
7296
30.1.23 00:21
@Hanka1 píše:
Boze muj, v dobe, kdy existuji psi hrbitovy, muzes psovi udelat kremaci a vybrat si z nepreberne nabidky uren, na ktere ti vyrejou i portret nebo si popel ze psa nechat zatavit do sperku treba nekdo v nerozlozitelnem obalu zakope velke plemeno (40 kg fakt neni stredni pes) a po teech letech ho chce vykopat? 8o :roll:Mmch soused na chalupe si na pozemku zakopal rotwajlera a dostal mastnou pokutu, ted nevim jestli od veterinarni spravy, odboru zivotniho prostredi nebo hygienicke stanice. On ho odpoledne zakopal a vecer to sel zapit do mistni hospody na zal a nekdo se toho chytnul. Takhle velke zvire se nechava u veta nebo v kafilerii, no neni mops proboha…jeste kdyby jste ho zakopali jen tak, tak se rozlozi snaz nez na pelechu a v dece z kdovijakeho materialu…

Vykopávat ho je blbost, ale jinak zakopává uhynulá zvířata naprostá většina majitelů zvířat. Mě osobně to přijde nejsnesitelnější, také máme zakopaného 60 kilového psa a ano i s věcmi. Byl to pro nás důležitý moment k tomu se s tím smířit, byli jsme u toho celá rodina a prostě vykopat si tu jámu, s úctou ho do ní uložit a pohřbít ho i s jeho pelechem, obojkem atd nám přišlo jako nejlepší. Jestli se to smí nebo nesmí, to mi je v tomto případě srdečně jedno. Vím, že existují pohřební služby, vím, že to stoupá na popularitě, ale pro mě nepředstavitelný, neodsuzuji to, ale neumím si představit mít doma a dívat se na těžítko s popelem psa nebo mít doma urnu. Už úplně přes mou mrtvolu je řešení, dát ho do kafilérie. Vím, jak to chodí, mrtví psi se tam hází společně s mrtvými kravami, zkaženými potravinami živočišného původu ze supermarketů apod. No to by mě snad zabilo, to je pro mě totální projev neúcty ke svému psovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
30.1.23 00:31
@Matt 02 píše:
Vykopávat ho je blbost, ale jinak zakopává uhynulá zvířata naprostá většina majitelů zvířat. Mě osobně to přijde nejsnesitelnější, také máme zakopaného 60 kilového psa a ano i s věcmi. Byl to pro nás důležitý moment k tomu se s tím smířit, byli jsme u toho celá rodina a prostě vykopat si tu jámu, s úctou ho do ní uložit a pohřbít ho i s jeho pelechem, obojkem atd nám přišlo jako nejlepší. Jestli se to smí nebo nesmí, to mi je v tomto případě srdečně jedno. Vím, že existují pohřební služby, vím, že to stoupá na popularitě, ale pro mě nepředstavitelný, neodsuzuji to, ale neumím si představit mít doma a dívat se na těžítko s popelem psa nebo mít doma urnu. Už úplně přes mou mrtvolu je řešení, dát ho do kafilérie. Vím, jak to chodí, mrtví psi se tam hází společně s mrtvými kravami, zkaženými potravinami živočišného původu ze supermarketů apod. No to by mě snad zabilo, to je pro mě totální projev neúcty ke svému psovi.

Hmmmm ty neucto, rika ti neco hygiena, spodni vody, vzdálenost pd sousedního pozemku, znečištění studen v okoli a ty zakoupes 60 kg tele do hlíny? Vis, ze na to existuje uz zde zmiňovaný paragraf? Jo pokud mas veliký pozemek nebo vlastni pole, tak prosim, ale nechtela bych byt vašim sousedem…
Od určité velikosti se zvirata jen tak zakopavat, kde se mi to libi nesmi, bud rad ze vas nekdo nenahlasil, platili byste pokutu…

• Citovat
  • Upravit
7296
30.1.23 00:46
@Hanka1 píše:
Hmmmm ty neucto, rika ti neco hygiena, spodni vody, vzdálenost pd sousedního pozemku, znečištění studen v okoli a ty zakoupes 60 kg tele do hlíny? Vis, ze na to existuje uz zde zmiňovaný paragraf? Jo pokud mas veliký pozemek nebo vlastni pole, tak prosim, ale nechtela bych byt vašim sousedem…
Od určité velikosti se zvirata jen tak zakopavat, kde se mi to libi nesmi, bud rad ze vas nekdo nenahlasil, platili byste pokutu…

Prosím tě, většina lidí to tak dělá, my máme psa u babičky na zahradě, normální řaďák ve městě a nikdo to neřeší, pes je zakopaný u plotu, má tam udělaný dřevěný kříž a keříky zasazeny, i z ulice je vidět, že je to hrob, má to takto okolo plno lidí a nikdo nic. Znám i lidi od nás ze sídliště, co psa zakopali na louce, kam se psem chodili, my třeba měli možnost u té babičky, ale každý nemá, ne každý má příbuzný s barákem, tak ho dá na louku. Jedni známí tam dělali táborák, protože zrovna hodně mrzlo a byla zmrzlá zem. Vím, že se to nesmí, ale tak tohle je zrovna věc, která se dá pochopit, každý nemá svědomí na to, aby psa hodil mezi shnilý salámy. I na veterině po uspání, ti dají psa domů, ať si ho pohřbíš, prostě se to nehrotí, přesto že existuje paragraf, je to pochopitelné a lidské. Neumím si představit udat někoho za to, že si dovolí důstojně pohřbít svého psa nebo kočku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
30.1.23 00:51
@Matt 02 píše:
Prosím tě, většina lidí to tak dělá, my máme psa u babičky na zahradě, normální řaďák ve městě a nikdo to neřeší, pes je zakopaný u plotu, má tam udělaný dřevěný kříž a keříky zasazeny, i z ulice je vidět, že je to hrob, má to takto okolo plno lidí a nikdo nic. Znám i lidi od nás ze sídliště, co psa zakopali na louce, kam se psem chodili, my třeba měli možnost u té babičky, ale každý nemá, ne každý má příbuzný s barákem, tak ho dá na louku. Jedni známí tam dělali táborák, protože zrovna hodně mrzlo a byla zmrzlá zem. Vím, že se to nesmí, ale tak tohle je zrovna věc, která se dá pochopit, každý nemá svědomí na to, aby psa hodil mezi shnilý salámy. I na veterině po uspání, ti dají psa domů, ať si ho pohřbíš, prostě se to nehrotí, přesto že existuje paragraf, je to pochopitelné a lidské. Neumím si představit udat někoho za to, že si dovolí důstojně pohřbít svého psa nebo kočku.

Vzdalenost od studni respektujete nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
30.1.23 00:53

@Matt 02 Faktem je, že to porušuje zákon. Je jedno, že to tak každý dělá. Tam není o čem debatovat.

Pokud to jsou nové řadovky, nejsou tam studny, ale kanalizace a přípojky, tak jsou nejspíše dost eliminovány důvody tohoto opatření. Ale pořád to porušuje zákon a je jedno, jak dlouhý odstavec k tomu napíšeš.

• Citovat
  • Upravit
7296
30.1.23 00:59
@Birdonawire píše:
Vzdalenost od studni respektujete nebo ne?

Tam není studna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14628
30.1.23 01:25

Zrovna u toho vodního zdroje je nutná vzdálenost 200 m. To není úplně málo. Celá naše ulice plus domy, se kterými sousedíme zezadu zahradami. Jako nedělám si iluze, o důvod víc nechat studnu ležet ladem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
30.1.23 02:06

Normálně bych ho vykopala a přendala do nového hrobu. Jestli na to máte či nemáte žaludek, to už si posuďte sami. Po třech letech by tam už moc tkáně být nemělo, potkáte hlavně chlupy.
Já na tyto věci zrovna ten žaludek mám, sbírám lebky i kosti, a jako nic hrozného mi to nepřipadá. Taky bych svého psa nenechala na pozemku cizím lidem, kdo ví, jestli by ho jednou nedopatřením nevyhrabali. Takže mám pochopení :), a hlavně bych legislativu vůbec neřešila (ať z toho nemáte ješte problémy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20902
30.1.23 04:37
@Anonymní píše:
Ahoj, nemám asi úplně vhodné téma, ale třeba někdo řešil něco podobného.
Moje sestra dostala k 20 tým narozeninám od naší babičky pejska. Babička sestře byla velmi blízká, prakticky nás vychovala, protože naši byli pořád v práci a bohužel chvíli po sestrinych narozeninách nás babička opustila. Sestra se na psa strašně upla. Bez něj prakticky nevycházela z domu. Opravdu s ním trávila 24/7. Brala si ho i do práce, na dovolenou, spala s ním. To pro upřesnění situace, proč chce mrtvého psa přenášet…Bohužel 3 roky zpět pejsek po nemoci odešel. Byl to středně velký pes (cca 40 kg) a byl pohřben cca metr pod zemí, položen na pelechu a přikrýt dekou na zahradě našich rodičů. Aktuálně se naši rodiče rozvádí a dům chtějí prodat a každý si koupit byt. Sestra už má svůj pozemek a svůj dům, tak by chtěla psa přemístit tam :zed: jen teda nevíme, jak se toto řeší? Jsou to 3 roky tak nevím, zda bude rozklad úplně dokončen, případně neřešil toto taky někdo, jak se v téhle situaci postupuje? :zed:

Pokud byl zabalen, tak nebude a opravdu to rozkládající se tělo rozpadající nechceš z té země vytahovat. Nechte jej tam v klidu dal odpočívat. Však k čemu jí to pomůže, že bude v zemi jinde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14957
30.1.23 06:11

Nekomentuju styl, jakým byl pohřben, ale spíše bych se bála o psychické zdraví své sestry. Nemyslím si, že člověka žijícího běžný život s pěstováním vztahů by něco takového napadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14957
30.1.23 06:13
@Cenarius píše:
Pokud byl zabalen, tak nebude a opravdu to rozkládající se tělo rozpadající nechceš z té země vytahovat. Nechte jej tam v klidu dal odpočívat. Však k čemu jí to pomůže, že bude v zemi jinde?

A hlavně, co když se přestěhuje vícekrát za život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.23 06:27

Nechte ho odpočívat. :srdce: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20902
30.1.23 06:38
@Kfětoslava píše:
A hlavně, co když se přestěhuje vícekrát za život.

Ještě to tak :mrgreen:

Existují zvířecí Krematoria, udělají krásný obřad, urnicku na přání a pak s ní může cestovat všude. Ale tady někdo na nejlepším příteli, kterého chtějí vykopávat a převážet, sestřil, až jim není hanba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
30.1.23 06:47

A co fiktivní stěhování hrobu ségra nic nepozna na zahradě kopneš do půl metru trochu rozhazis hlínu a na novém místě uděláš totéž.
Jen ji musíš nechat žít v nevědomosti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová