Přestup do spádové školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8866
12.10.24 19:57
@Anonymní píše: Více

Kde proboha žijete, že nemate v okolí jedinou slušnou základku? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
12.10.24 20:09
@truelly píše: Více

Nepsala, že v Praze? Tam bych opravdu nechtěla hledat vhodnou školu pro dítě :nevim: O ty dobré se losuje. Jaký máme luxus a možnost výběru mě napadlo tento rok několikrát, když jsem byla v Praze z důvodu pracovních a školení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
12.10.24 20:11

@1Pears1 a nemely by ty dobre skoly produkovat deti, které odchází na 8g a 6g a tedy mít místo? Losuje se o první třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
12.10.24 20:11
@truelly píše: Více

No to by mě taky zajímalo. Žiju v oblasti se silnou cikánskou i vietnamskou komunitou, ale takto jako zakladatelka by mě nenapadlo uvažovat. Šikana je na každé škole. Jde jen o to, jak se k ní staví vedení školy a učitelé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
12.10.24 20:21
@Cuddy píše: Více

Podle mě to ale neznamená, že mají na druhých stupních místo. Řekla bych, že si vedou dlouhodobé průzkumy, kolik žáků zůstane a podle toho mají zaměstnance do úvazku.
V Praze je i problém s nedostatkem některých učitelů. Nevím, nezkoušela jsem přehlásit dítě na druhém stupni do Phy. Nemyslím si ale, že je to úplně jednoduché a navíc nutnost dojíždět na vzdálenější konec by taky mohl být překážkou.
Kamarád v důchodovém věku taky ze školství má v Praze děti a vnoučata. Už jsou i na druhém stupni. Ten teda kroutí hlavou pořád, co se to tam ve školství děje. Snáší to špatně, když srovná možnosti, co by měly děti tady. Bohužel jeho děti tam odešly, protože po studiu VŠ tady nemohly zavadit o odpovídající práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.24 20:25
@1Pears1 píše: Více

Přesně. Také jsme si nemysleli, že najít aspoň trochu slušnou školu, kde nehrozí tvrdá šikana, bude takový problém, ale bohužel jsme se mýlili. Navíc máme dost sociálně nešikovné dítě, které neumí moc intrikovat a přizpůsobit se většině, plus má dost naivní představy o kamarádství. A když se k tomu přidá puberta, paličatost, urážlivost a spolužačka typu https://www.csfd.cz/…myl/prehled/ a https://www.csfd.cz/…tan/prehled/, tak to skoro nemá vhodné řešení.

• Citovat
  • Upravit
56505
12.10.24 20:31

Z tebe je mi na :poblion:. Co jsi to za matku? Psychická šikana je stejné peklo jako fyzická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
12.10.24 20:32

Jak víš, že dostane po ústech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.24 20:33
@topazio píše: Více

Takže psychická šikana podpořená fyzickou šikanou je lepší než jenom psychická? Nejsi tak trochu méně přemýšlivá?

• Citovat
  • Upravit
56505
12.10.24 20:34

Ty nejsi normální. Já přemýšlet umím ale ty ne. Ono je vidět, co jsi zač už podle stylu psaní a vulgárností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
12.10.24 20:37

Ono se není, co divit, že tvoje dítě je „sociálně nešikovné“. Sama máš dost problémů. Taky čekáš, až přerostou únosnou mez?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
12.10.24 20:39

A tedy ted hledáš školu nebo čekáš na to překročení te únosné meze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.10.24 20:39

Edit:

Příspěvek upraven 12.10.24 v 20:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.24 20:42

Vulgárnosti bylo napsat rovnou hloupá, což by bylo asi trefnější, když někdo střílí unáhlené soudy od boku, přičemž nezná podrobnosti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.24 20:43

Třeba ze zkušenosti z jiné školy, kde bylo dítě na zkoušku a kde mu bylo hned druhý den vyhrožováno, že pokud se nepodřídí „vůdcům“, tak zažije takovou šikanu, o jaké se mu ani nezdálo! A děti tam byly vyšší a silnější, než v stávající škole, kde se fyzické šikany více méně bát nemusí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin