Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Cipisek79 píše:
@mirabelle Na logopedii posílá pediatr? Malá mluví krásně r i ř, malý ne, ale vůbec (jsou dvojčata). Máme se nechat poslat na logo nebo ještě počkat? Ale u něj teda posun není žádný, malá krásně vyslovuje už od tří let. Tak nevím, jestli ještě počkat nebo to už řešit.
ve školce mluvili o logo obecně a říkali, že děti cca od 4 let pokud je problém, by měli navštěvovat logopedii-myslím taky, že je to nejlepší věk na to začít cvičit, později začnou dětem padat zuby a jde to zase hůř. S R a Ř je možná ještě čas, ale i tomu můžou předcházet přípravná cvičení a kdoví co logoped objeví ještě:-)
Ahoj, máme jít se synem na preventvní prohlídku v 5 letech, a čas prohlídky je odpoledne. Má mít s s sebou moč..Ale já se nezeptala, jestli ranní moč, nebo odpolední..netuším, jestli by z ranní moči bylo třeba ve 3 odpoledne ještě něco zjistitelného… ![]()
@spiritt Dej ranni moc do lednice. Ranni moc je nejkoncentrovanejsi a navic neni ovlivnena stravou behem dne. Pokud by byl zasadni problem, najdou ho i v odpoledni moci.
Měla bych dotaz. Se synem mě čeká prevence v pěti letech, naše dr. chce po dětech namalovat postavu. Syn ale postavy nekreslí, když už jednou za čas tak opravdu jen takové ty, že hlava je kruh a ostatní části jak ze sirek.
Celkově kreslení moc nedá. Mám s ním třeba už trénovat tu postavu?
Jinak vůbec se nebojím, že by na něm bylo něco špatně. Od 4 let čte genetickou metodou, čte i male tiskací a castecne psaci písmo. Počítá na úrovni první třídy, vlastně víc, protože dělá přechod přes desítku. Píše kapitálkama, udělá zvukovou analýzu a syntézu. Prostorová orientace. Sudoku, logické řady. Logické a stolní hry pro 8+. Pálí mu to prostě.
„Vidí“ matematicky. V Člověče nezlob se hodí 6+4 a hned dá na správné políčko, nemusí to odpočítávat. Ale kreslení ho opravdu nebere, možná jemná motorika bude mírně oslabená, ale třeba ta písmena píše i poměrně drobná a hezky.
Vše výše popsané se naučil spontánně, příliš pozornosti mu nevěnujeme ![]()
Je někdo, kdo měl jen naprd obrázek a jak to hodnotil pediatr?