Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Nepřezouvám se, nohy mi nesmrdí a zimní teplíčko v teplých botách doslova miluju. V zaměstnání tu naši českou přezouvací mánii fakt nechápu.
@SAJ píše:
Nepřezouvám se, nohy mi nesmrdí a zimní teplíčko v teplých botách doslova miluju. V zaměstnání tu naši českou přezouvací mánii fakt nechápu.
Takže po dětech něco chceme, ale učitelka na to kašle? To je opravdu dobrý příklad, kdy se učitel chová jak idiot a kazí školství jméno 👍
@lucenka píše:
Takže po dětech něco chceme, ale učitelka na to kašle? To je opravdu dobrý příklad, kdy se učitel chová jak idiot a kazí školství jméno 👍
Studenti se přezouvají dle školního řádu a protože to po nás vyžaduje školní inspekce. Já jako zaměstnanec se řídím zákoníkem práce a tam o přezouvání opravdu nic není.
Koneckonců nechápu, proč to ty řešíš, když máš syna na té skvělé zahraniční školení, kde se jistě s nadšením přezouvají úplně vsichni. ![]()
@SAJ píše:
Studenti se přezouvají dle školního řádu a protože to po nás vyžaduje školní inspekce. Já jako zaměstnanec se řídím zákoníkem práce a tam o přezouvání opravdu nic není.Koneckonců nechápu, proč to ty řešíš, když máš syna na té skvělé zahraniční školení, kde se jistě s nadšením přezouvají úplně vsichni.
No tam by tě nejspíš kleplo, protože tam si učitelky nehrají na něco víc a ve třídě chodí na boso, tak jako žáci ![]()
@lucenka píše:Ó, ty jsou tak úžasné! To my tady v tom zaprděném Česku nikdy nedokážeme!
No tam by tě nejspíš kleplo, protože tam si učitelky nehrají na něco víc a ve třídě chodí na boso, tak jako žáci
@SAJ píše: Ó, ty jsou tak úžasné! To my tady v tom zaprděném Česku nikdy nedokážeme!
No ty rozhodně ne, když ve třídě chodíš v botách z venku ![]()
@lucenka píše:
No ty rozhodně ne, když ve třídě chodíš v botách z venku
Ano, rozhodně. Já a všichni kantoři ze zemí, kde světě div se, nikdo přezouvání neřeší.
Bože, ženská, co kdybys přestala komentovat cizí nohy?
@SAJ píše:
Ano, rozhodně. Já a všichni kantoři ze zemí, kde světě div se, nikdo přezouvání neřeší.Bože, ženská, co kdybys přestala komentovat cizí nohy?
Jenže v těch zemích je podstatný rozdíl… Neprezouvá se tam nikdo. Zatímco ty máš potřebu se nad své žáky povyšovat. V celé zdejší diskuzi není jediná učitelka, co by se neprezouvala. Až na tebe.
@lucenka píše:
Jenže v těch zemích je podstatný rozdíl… Neprezouvá se tam nikdo. Zatímco ty máš potřebu se nad své žáky povyšovat. V celé zdejší diskuzi není jediná učitelka, co by se neprezouvala. Až na tebe.
@lucenka píše:
Ale Božínku. Asi bych měla jít skočit ze skály, co?
@SAJ píše:
Ale Božínku. Asi bych měla jít skočit ze skály, co?
Ne, stačí se přestat povyšovat
ale ty jsi podle diskuzí dokonalý prototyp učitelky, co naprost o kazí pověst českého školství a jakou snad ve škole kluk nepotká.
@lucenka píše:
Ne, stačí se přestat povyšovatale ty jsi podle diskuzí dokonalý prototyp učitelky, co naprost o kazí pověst českého školství a jakou snad ve škole kluk nepotká.
Jj, taky doufám, ze tvého syna (a tebe) nepotkám. Konečně jsme alespoň v něčem za jedno. Ale jedno už fakt nevydržím - nepřijde ti oslovení „kluk“ pro syna dehonestující?
Mně docela fest jo. A rve mi to oči, kdykoli tě čtu.
Bože, soudit podle přezouvání cosi o povýšenosti… To je tak malé - asi jako v padesátých letech - všichni do montérek… Představ si, u nás je největší povýšenec kolega chlap v papučích.
PS: A ve špinavých botech opravdu nechodím.
![]()
@SAJ píše:
Jj, taky doufám, ze tvého syna (a tebe) nepotkám. Konečně jsme alespoň v něčem za jedno. Ale jedno už fakt nevydržím - nepřijde ti oslovení „kluk“ pro syna dehonestující?Mně docela fest jo. A rve mi to oči, kdykoli tě čtu.
Bože, soudit podle přezouvání cosi o povýšenosti… To je tak malé - asi jako v padesátých letech - všichni do montérek… Představ si, u nás je největší povýšenec kolega chlap v papučích.
PS: A ve špinavých botech opravdu nechodím.![]()
Takže si v kabinetu umyješ podrážku? To asi ne, že. Takže špinavé jsou. A tedy slově kluk mi nepřijde nic dehonestující ho. To bych o něm měla v diskuzi s cizími lidmi psát jménem? Nebo používat genderově neutrální oslovení dítě?
@lucenka píše:
Takže si v kabinetu umyješ podrážku? To asi ne, že. Takže špinavé jsou. A tedy slově kluk mi nepřijde nic dehonestující ho. To bych o něm měla v diskuzi s cizími lidmi psát jménem? Nebo používat genderově neutrální oslovení dítě?
Syn by stačil. Nebo synek. Ale to je tvoje věc.
Hele, ty považuješ učitele v botech za povýšence. Já ne. Já považuji oslovení kluk za dehonestující. Ty ne. Neshodneme se.
A tim s tebou v této diskusi definitivně končím.
Měj se. ![]()
@SAJ píše:
Syn by stačil. Nebo synek. Ale to je tvoje věc.Hele, ty považuješ učitele v botech za povýšence. Já ne. Já považuji oslovení kluk za dehonestující. Ty ne. Neshodneme se.
A tim s tebou v této diskusi definitivně končím.Měj se.
No vidíš a mě pojmenování syn přijde formální. Víc bližší je mi oslovení kluk. A tedy pod oslovením synek si představím nějakýho spratka.
Přezouvat rozhodně ano. Být celý den v zavřených botech, když mám možnost se přezout, je nechutné. Na léto páskové sandálky na klínku, na zimu kožené nazouváky s plnou špičkou, taky na klínku. Jsem malá,takže v placatých pantoflích bych se moc necítila.
Oblečení jak kdy, podle nálady. Někdy rifle/kalhoty+halenka, někdy sukně.