Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja jsem ted 24.tt a mam navrch 0,5 kg..ale jelikoz jsem nazacatku tehotenstvi zvracela a nemela ani chut k jidlu..tak si rikam ze kdyz ti doktor rekne ze je mimco v poradku tak je vse v poradku.. ![]()
Ahojda, já jsem 22 tt a ještě mi chybí nabrat 2 kg
do své váhy před otěhotněním (jsem pevnější typ-původní váha 76 kg/168 cm) a břicho mi přijde, že mám větší než ty
. Je v normě, když se za těhotenství přibere 10-15 kg-záleží jak zadržuješ vodu v těle.
Já jsem v 1. těhotenství taky nejdřív dost shodila, takže ještě někdy kolem 20tt jsem se teprve dostala na výchozí váhu asi 60kg na 162 cm a nakonec jsem přibrala stejně skoro 15 kg k výchozí váze.
Teď jsem na začátku 20tt a mám nahoře asi 4 kg k výchozí váze 58 kg, tak uvidíme, jak to dopadne na konci.
Ale opravdu se netrap s váhou, jak s tím potom dolů budeš řešit až to příjde a třeba ani nebude co řešit. Podle fotky máš krásný pupík a nepříjde mi, že by jsi někde jinde měla nějaké špíčky, takže si určitě děláš zbytečné starosti ![]()
Přikládám můj dnešní pupek
Ahoj, nyní jsem 25 tt. a přibrala jsem 9,5 kilo . Má váha před těhu byla 53 kg ![]()
ahojky,u prvního těhu jsem přibrala asi 4kg v 24tt a teď jsem v 21tt a mám podle průkazky a váhy u dr jen 1kg nahoře.ale já vím že místo 1kg mám 3kg nahoře-holt v poradně váží váha jinak ![]()
tak to ja budem asi absolutny rekorder, som v 22. tt a mam +9 kg ![]()
Hm tak to teda nevím, ale já jsem v 22. týdnu a mám nahoře 13 kg, už minule mi dr říkal, že se prý nemám přejídat, ale tak když je hlad, tak co se nadělá. ![]()
Každopádně před otěhotněním jsem měla skoro anorexii, pořád v práci, nestačila jsem se najíst a měla jsem na výšku 168cm 48 kg, takže mi přijde, že jsem možná potřebovala nabrat taky nějakej základ. ![]()
Ja som mala pred tehu 63/169. Tiez som vecne hladna a najma som vela sportovala, co sa teraz holt neda, ak neratam tehu jogu a nejake tie trojhodinove tury, co je ale nic optori tomu, na co bolo telo zvyknute.
No já taky absolvuji jednou týdně jógu a jednou za 14 dní bazén, ale to nestačí a zase se přetěžovat, to spíš se trochu v tom jídle omezit. Taky je mi pořád těžko a těžko se mi dýchá a to jsem v 22. týdnu. ![]()
Aj mne sa horsie dycha a musela som zacat brat lieky na astmu, co som inak pri sportovani vobec nepotrebovala
no ale uz len 4 mesiace a nech je prcek vonku a zase sa nejako dostanem do normalu.
S obmedzovanim jedla mam trochu problem - ten tehotensky hlad je nejaky horsi, nez byval predtym ![]()
Ale to dýchání je prý normální, jak mimi roste, tak tlačí na všechny orgány a bránici a bere mamince 30 % kyslíku, takže takhle mi to bylo řečeno. Ale to jezení je fakt šílené. ![]()
No já se dneska vážila a mám 14 kg nahoře a to jsem 22. týden, tak to je hodně, tak teď jsem se docela vyděsila, aby to nebyl příznak třeba té preeklampsie, přece jenom na gyndu chodím 1 za měsíc…
![]()
Alexka, podla mna to moze byt tym, ze si mala nizsiu startovaciu hmotnost. Samozrejme asi treba sledovat, ci nemas aj nejake dalsie priznaky, ktore by nasvedcovali tej preeklampsii. Ja koncim 22 tt na tych +9 kg. Za posledne tyzdne som priberala tak, ze co tyzden, co kilo. Dufam, ze to tak nebude pokracovat, kedze mam este pred sebou cca 17 tyzdnov ![]()