Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kdyz mi bylo 12let mela jsme 56kg, mezi 15-18roky jsme mela 3× nuceny potrat, vzdy az kolem 10tt a vzdy bylo brisko uz videt a mela jsme kolem 7kg nahore a dokonce u jednoho jsme mela „mliko“denne nekolik desitek mililitru, kdyz jsme zmackla prso tak to znej lilo pak jsme dostala po posledni potratu okamzite prijednom zekroku delozni telisko mirenatelo si mysli, ze je porat tehotne, nemate menses, a hormony jsem mela takrka pryc, byla jsem jak kluk:] veskere materske city zadne, pac fyzicky jste jak tehotnej ale hormony nejsou… od 18let jsme mela vazne problemy s jicnem a prakticky 4 roky jsem mohla jist jen kour z cigaret, pivo mi slo, bramborova kase a obcas kureci maso a obcas salat, bylo to hodne bolestive obdobi, mnohokrat na gastroskopii…takze ve 23 letech jsme mela 42 kg…sice svaliky protoze jsme posilovala ale vypadala jsme jak 12letej kluk…a ted je mi 24let rok mam skveleho muze a nabrala jsme 22 kg za rok!!! Ted jsem 6tt v brisku mam jak v pokojicku mam 66,5kg, prakticky me vykrmoval abych mela kam to mimi dat :] ale hodne se to podepsalo na kolenech bolej moc.
Tak já jsem do osmého týdne přibrala šest kilo, jím furt stejně, mám obří prsa a kalhoty nedopnu přes břicho, zatím neví jestli jedno nebo dvě miminka
tak uvidím, ale asi budu slon nebo co ![]()
Tak aktualizuji info;;;;;;; 22.tt = 76,3kg…
uz tu vahu neresim…ono to nejak dopadne
Já jsem jedna s těch šílených „hlídatelek“ váhy - jsem tlustá podvyživená - moc nejím, zvyk z VŠ koleje, ale vypadám, jakobych se ládovala neustále dortama…Začínala jsem těhu na 76 kg při 160cm - teď se chytáte za hlavu, že musim bejt děsná koule - ale já nosím vel. 38/40, trička M, Lka na mě děsně visí… ![]()
každopádně jsem dnes 17+0 a mám navrch 2,8 kg - poslední týden jsem poskočila o kilo - vážím se totiž každý týden, vždy ráno, na lačno, bez oblečení, po tom, co si dojdu na velkou. Asi se te´d chytáte za hlavu, na co si jako stěžuju, že? No, každopádně na chutě netrpím, jím pořád stejně (málo) a nezvracela jsem.
Příjdu si ale obří - prsa se mi zvětšila o číslo (mám teď 70H)svoje džíny nenosím už asi od 7tt, nezapla jsem je, nosím těhu džíny, hodně a hned se mi rozestoupily břišní svaly a pneumatičku mám teď vytlačenou nahoru - tedy vypadám těhotnější, než jsem. Připadám si, že mám nahoře tak 10 kg a ne necelé 3. ![]()
Mám strach, že začnu skokově přibírat a že se vyžeru třeba o 20kg a víc, to bych už v životě nedala dolů! První trimestr jsem měla rizikový, takže jsem cvičit nesměla, teď chodím aspoň co nejvíc na procházky, ale moc pohybu nemám, vím, že je to špatně ![]()
mám v těhu širší boky, přestože přibírám běžně (mimo těhu) na břiše a v horní polovině těla - teď mám zadek jak Jeniffer Lopez! Asi se mi rozestoupila pánev, protože mě i víc bolí dole v kyčlích…těžko říct.
@stephora Přibírání v těhotenství je asi dost individuální a já sama mám pocit, že se moc ovlivnit nedá, tělo si prostě přibírá, jak potřebuje. Moc se tím nestresuj, důležité je, aby to malé mělo vše, co potřebuje. Já jím tak, abych neměla hlad, ale zároveň se snažím příliš se necpat, abych pak neměla problém ta kila shodit. Jím asi 5× - 6× denně menší porce zhruba každé 3-4 hodiny (někdy mě přepadne hlad i ve dvě v noci). Váhu kontroluji také pravidelně a zatím přibírám celkem tabulkově.
@Rosemary296 píše:
@stephora Přibírání v těhotenství je asi dost individuální a já sama mám pocit, že se moc ovlivnit nedá, tělo si prostě přibírá, jak potřebuje. Moc se tím nestresuj, důležité je, aby to malé mělo vše, co potřebuje. Já jím tak, abych neměla hlad, ale zároveň se snažím příliš se necpat, abych pak neměla problém ta kila shodit. Jím asi 5× - 6× denně menší porce zhruba každé 3-4 hodiny (někdy mě přepadne hlad i ve dvě v noci). Váhu kontroluji také pravidelně a zatím přibírám celkem tabulkově.
je to fakt - já ani velký porce nemůžu, kvůli pálení žáhy - takže si to to tělo reguluje samo. na www.flora.cz jsem si jen cvičně chvíli zapisovala vše, co ten den zbaštím a vypiju a opravdu nežeru, přijímám kolem 7000 kJ denně, takže je to OK - občas asi nějaký výkyv nahoru, když jdem třeba na pizzu, ale to je tak jednou za měsíc
a nebo výkyv dolu, když prostě ten den nemám chuť na nic
v noci ale hlad nemám - nikdy jsem nebyla noční návštěvník ledničky ![]()
rozhodně nežiju podle hesla - jsem těhu, jím za dva - pro mě to není výmluva, že se teď můžu nacpat! ale jedno si užívám - vždy jsem se styděla za vystouplé břicho a teď ho hrdě vystavuju ![]()
@stephora no tak ja jsme ted 28.tt zacatek 7.mesice a mam 80 kg…takze od zacatku tehu jsem nahore zhruba 13kg kg…a doufam, ze ted za ty posledni 2,5 mesice nenaberu-v tuku…ono to ted pojede jeste zhruba 6 kg do konce muze bejt nahore ale to bude vaha mimina a delohy a plodovky atd…ale snad to nepujde do tuku…verim, ze po porodu to nejak vycvicim, kdyz si rikam ze uz jen 2,5 mesice tak si rikam, ze bych nemusela „ztloustnout“ nejak priserne..sadlo mam namysli…
souhlasim,,,neni to pravda jist za dva…ale jist kvalitne…
zaha me taky otravuje… ![]()
ale mam porad stihly nohy…coz jsme rada…a zadek mi trosku splasknul to pred 3 ma mesice jsem mela peknou almaru a ted se to trochuztratilo…ale zada mam takovy oplacany, bez tvary…a bricho vypada krasne tehotny - konecne..a prsa no ty jsou pekny…:D ale mam pocit, ze jsme to docela „zvladla“…jen ty strie na brise me trochu stvou ![]()
@chijioke tak to mám teď novou naději, že mi plaskne zadek a stehna
tam jsem totiž přibírala vždy jako poslední a s těhotenstvím se mi tyhle partie nepříjemně a nezvykle zvětšily, což se mi nelíbí
takže to možná zase zmizí
nohy mám štíhlé jen od kolen dolu, ale ty stehna…nojo, to musí být hormony ![]()
prsa jsem měla velká už předtím a ještě se zvětšila, ale vedle vypouklého bříška mi najednou moje prsa a ramena a paže připadají menší a subtilnější než předtím - holt se pozornost zaměřuje jinam ![]()
trie mám od puberty, kdy jsem se rychle zakulatila, takže sa nima umím žít - ale i kvůli nim nechci moc přibírat, protože tím, že podkožní vazivo mám už léíta porušený, mohla bych se ještě víc potrhat a to už potom bolí a svědí a nebledne to, a potom se to svraští a je to už opravdu nehezké… ![]()
@stephora Tak ja zacinam tento tyden 36tt vaha 83 kg…bohuzel posledni tyden mam neukojitelny HLAD! a to dorazila moje mamka, tak ze si krasne varime - sice docela zdrave a jime male porce..ale jime nekolikrat denne
a jak jsou dva hladovy tak se v tom podporujou…:D…ale musim rict, ze mi prijde, ze se ted to telo jako tak nejak srovnalo a vyvazilo…nohy stale hubene, zadek neni nejvetsi, ruce stale hubene - pravda trosinku mekke masicko je u podpazi ale neni to nic co by se nedalo rychle vycvicit, ale ta zada jsou oplacana, ale proste nevypadam tlustoch… jen se me vsichni ptaj za kolik dni rodim! ale ja mam jeste 4 tydny pred sebou! ale pravda je ze pandirko mi ted trochu kleslo…
No nejhorsi jsou strie na tom brichu ty jsou megozni, sice mazu hooodne vsim moznym nekolikrat denne - a trosku se to zlepsuje, ale pokazdy kdyz mimino zmeni polohu -ted uz je skoro 2 mesice hlavickou dolu, tak proste zatizi jinou cast toho brich a tam to pne, svedi, kouse a je to hruza…drbala bych ale zakazuju si to… ![]()
Mam objednane 2 cvicici stroje a cinky takze se nejvic tesim, ze v novem domecku mam konecne misto na „domaci“posilovnu a nejvic se z celeho porodu tesim na to az bude zamnou a az budu moc svicit…2× dene hodina a za mesic je z tebe krasavice, to mam vyzkousene.
@chijioke já jsem dnes 24+5 a vážím cca o 7 kg víc než před těhu. Včera jsem se naštvala, protože nezapnu jedny gatě, co jsem nosila pžřed těhu a myslela jsem, že je budu nosit i v těhu…ale pak jsem se mrkla na střih a pochopila, že by to šlo tak před třema měsícema ![]()
včera mě přítel fotil, a tak jsem se konečně viděla zdálky, no, prostě střed těla po lokty a kolena je takový oplácaný, do toho ční břicho - jak jsem malinká (158cm), tak se do mě holt to dítě s plodovkou, placentou atd vejde hůř nejž do 175cm vysoký ženský, co má v břiše mnohem víc místa
takže mám pupík vypouklej… Pořád tajně doufám, že se vejdu do tech 12ti kil a nechám toho hodně v porodnici a zbytek vykojím. Moje p*del se mi ale nelíbí vůbec, nesplaskává to. Navíc jak je vedro, špatně se mi dejchá (už jsem sama sobě těžká, nejsem na to zvyklá) a nedokážu se pořádně hýbat. kam to jde, jdu pěšky, ale nedělá mi to horko dobře…
musím přestat jíst sladký! já se tom kdoví jak neláduju, ale dávám si třeba k snídani sladký jogurt nebo koláč a o víkendu v neděli i ke kafi odpoledne, ale snažím se tomu vyhejbat a asi to odbourám úplně, nebo nahradím jen ovocem, abych to tloustnutí nepodporovala ![]()
@stephora Tak kalhoty mam od 7tt tehotenskya do jinejch se nevejdu
ani kdybych se zblaznila…ale mam jedny moooc krasny upnuty tehu jeansy, fakt jsou krasny, moderni, a slusej mi
ale byly drahy jak porsche
ale nanormalni oblecky aninekoukam ![]()
Ono kazdej pribira ponecem jinem…
Njehorsi je pecivo- chleba, rohliky…to zustava v tele jako bahno, pak treba hodne ryze, testovin je spatne…
Me zjistili od 24tt cca ze mama ten gestacni diabetes…a donedavna jsme drzile hezky diabetes dietu a nejhorsi prave je ovoce! ani nevadi kousek buchty jako, banan, jablko, meloun, atd…coz me prekvapilo…
Spis nahradit pecivo necim jinym - zeleninou nebo jen male porce…
Ja mesim pry 160cm…ale do nedavna mi vzdy rikali 158 taky takze bud v klidu ![]()
tady mas fotku
snad se nepozvracis ![]()
![]()
@chijioke ale jdi ty, proč bych měla zvracet - jsme záprtci a tak se nám vše vráží do břicha, no… máš ho teda pěkně zhvízdaný těma striema, to je fakt, ale s tím nic nenaděláš - nedivím se, že to svědí. tak maž maž maž, nic jiného nemůžeš…já mám strie jen na bocích, jinak zatím dobrý, ale co není, může být, že…
test na cukrovku jsem měla OK, tak snad to ovoce bude dobrý…
fuj dneska je horko, že se mi chce až zvracet - jedem k zubaři (poslední razítko do průkajdy a mám „hotovo“ ![]()
Ahoj ![]()
Zajímalo by mě, jestli se někdo cítí podobné jako já
Začínám 9tt, váha mi tak nějak kolísá +- 1,5 kg, pokaždé prostě vážím jinak
Mám Teda dny, kdy jim jak utrzena ale pak zase pár dní nemám vůbec chuť na nic. Vzhledem k tomu, že mě fakt trápí zácpy a Mega nafoukle břicho si přijdu dost nepohodlné a pocitově jsem přibrala minimálně 10 kg. Celá jsem se tak nějak zakulatila, v obličeji, boky - už mám první nádherný strie
prsa o velikost větší.. Takže to i na pohled prostě vypadá, že jsem pár kil nabrala. Přijdu si jak hrosice a fakt se děsím toho co bude dál.. Snažím se uklidní ať tím, že se to snad musí nějak ustalit
![]()
Tak to kilo může být klidně těma prsama, ty se zvětšují celkem často právě v začátku
můžeš se i víc zavodnovat. Já bych zahodila váhu a nevážila se každý den. Co bude dál ti ale nikdo nepovi.
@Anonymní píše:
Ahoj
Zajímalo by mě, jestli se někdo cítí podobné jako jáZačínám 9tt, váha mi tak nějak kolísá +- 1,5 kg, pokaždé prostě vážím jinak
Mám Teda dny, kdy jim jak utrzena ale pak zase pár dní nemám vůbec chuť na nic. Vzhledem k tomu, že mě fakt trápí zácpy a Mega nafoukle břicho si přijdu dost nepohodlné a pocitově jsem přibrala minimálně 10 kg. Celá jsem se tak nějak zakulatila, v obličeji, boky - už mám první nádherný strie
prsa o velikost větší.. Takže to i na pohled prostě vypadá, že jsem pár kil nabrala. Přijdu si jak hrosice a fakt se děsím toho co bude dál.. Snažím se uklidní ať tím, že se to snad musí nějak ustalit
![]()
Treba budes mezi temi vybranymi, ktere priberou 25kg a vice
Pokud ses zakulatila v obliceji, co delaji kotniky? Byt tebou, tak si hlidam tlak a nehlidam vahu ![]()