Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Jany,
jasně, tak kdy, zítra odpo Novák? Cca 17 hodinka?
Tak príma, doufám, že si zase verča neposune spaní. Budu se těšit. Zatím papa
Ahoj, dneska jsem dostala do ruky letáček, tak se s váma chci podělit:
BURZA dětského oblečení
18.9. - 22.9. Kulturní dům, 2. patro
9:00 - 12:00 13:30 - 16:00
18. - 19.9. příjem, 20. - 21.9. prodej, 22.9. výdej
oblečení pro děti a pro těhotné, dětské potřeby a hračky
Klub maminek z Křesťanského centra Příbram
kontakt 775 028 463 pí. Folbrechtová
Ahojky holky,
tak mi se hlásíme po dlouhé absenci
. Tedy jestli nás vezmete zpět
. Bylo toho hodně, takže jsem se ani nedostala k PC. Ale teď už to snad bude klidnější.
A hned v úvodu jestli můžu prosit o radu
?
Co se vám nejlépe osvědčilo na průjem? Malej měl nejdřív bolení bříška (hlavně v noci, takže jsme toho moc nenaspali), pak se přidal průjem, no a taky horečka přes 39C, kterou měl včera a dneska. Doufám, že zítra už ne… A taky doufám, že se oba vyspinkáme (taťka spí vedle, slouží pohotovost
).
A ještě jeden - máte některá zkušenost s UM při průjmu? Dr. říkají, že při průjmu UM nedávat, ale co mu mám pak dát? Máme UM ještě 3× denně, je na něj zvyklý.
Díky za každou radu…
Ahojky valentýnko,
vítej ![]()
K tomu průjmu se nám osvědčila Smecta - sáčky, rozmíchává se to do pití, chutná to ale jak jak blátíčko
, dietka rýže-mrkev a doplňovat tekutiny.
A k tomu UM, to by ti určo poradila bbettka, také bojují s průjmíkem, tak jí písni. Vím, že se dává třeba u Sunaru ten Aliadar, je ale na předpis a nevím, na jaké značce jste vy, ale zeptala bych se v lékárně, jestli není také nějaká speciální verze na průjem. Určitě je otevřená lékárna v Kauflandu i přes víkend, tím jsem si jistá a ta Smecta myslím je volně prodejná. Pak ještě Hylak, kapičky, ale ty jsou na předpis.
Tak ať jste brzy v poho.
Pa bohunka
Ahoj holky,
v úterý chci objednávat biozeleninu, kdo se chcete přidat, tak mi písněte SZ, co budete chtít.
http://www.biozelenina.ufouni.cz/index_txt.php?…
Jany
Bodlinko:
Jany:
Ahojky ![]()
Valentýnko,
to objednávám přímo z biofarmy. Odkaz je v minulým příspěvku.
Jany
Ahoj holky,
taky se po dlouhý době hlásíme.
Valentýnko my teď taky bojujeme s průjmem, ale jsme na tom lépe. Bez teplot. Asi zajdi k doktorce ať vám udělají výtěr. My byly v pátek, ale na výtěr bylo už pozdě a Dr. říkala, když nemáme teploty je to asi dietetická chyba.
Jinak přísná dieta. První den jen rýže s mrkví, můžeš i kuřecí maso. Dál banán a ten se musí mačkat, nemají ho kousat. Sunar Alidiar nám naštěstí chutná, pak máme problém přejít na normální
Smecta Bětce moc nepomohla, tak máme Hylak. Tak asi tak. Pak pomalu na normální jídlo. My jsme dnes zkusily brambory a piškoty (ty nemůžete, co?). A pár lžiček bílýho jogurtu. Snad budeme už OK. A jak válčíte vy? Doufám, že jste na tom už lépe.
Mějte se krásně.
Papa Petra
Ahojky Petro,
tak dneska už jsme konečně bez teplot
. Ty přes 39C mne dost vylekali, tak jsem vzala malého na pohotovost. Naštěstí tam byla hodná doktorka a vše nám tak nějak vysvětlila. Výtěr nám taky nedělali, protože když nikdo z rodiny není řezník nebo se nepohybuje v potravinářství, tak je prý zbytečné
No každopádně, průjem měl o 106, zadeček ho bolel a bříško ještě víc
Bylo mi ho strašně líto. Smectu baští od včerejška, půl pytlíčku denně. Vždy tak po 3 lžičkách. Víc nechce, ale díky aspoň za ně. Zbaští (sice nerad) 3 lžičky, a pak dostane rozmačkaný banán, přesnídávku (domácí) anebo - a teď dobře poslouchej, tedy vlastně čti
- ROHLÍK. Jo, jo, vidíš dobře
, už 28. den baští lepek (nejčastěji rohlík, ale jak mu chutná, ani sýr k němu nechce
). Sice měl ze začátku dost bolení bříška a trochu ekzem, ale teď si říkám, že to mohlo být i předzvěst té střevní chřipky
. Každopádně jdeme ve středu ráno na imuno na krevní testy, ohledně potravinové alergie. Výsledky prý budou až za 14 dní, a pak se uvidí. Podle toho, jak mu ten rohlík chutná, a jak je u toho šťastný, tak myslím, že už máme po bezlepkové dietě a bude už fajn
.
Zítra už půjdeme na chvilku kolem baráku, vyvětrat se.
Jinak už jsme vás dlouho neviděli, jak se máte holky. Nevyrazíme na procházku, až budou děti v pohodě?
Maruška
Ahojky,
Maruško, to jsem ráda, že je vám lépe. My jsme také celkem OK, jen musíme pomalu s ostatním jídlem, ať do toho nespadneme znovu. Je mi jí tak líto, když prosí o rajče nebo jogurt…
Gratuluju k ROHLÍKU
Snad už budete v pořádku. A jak to vypadá se srdíčkem, kdy jdete na další vyšetření?
My ven chodíme, tak se příští týden ozvi a můžeme vyrazit.
Bohunko, moc ráda jsem vás viděla. Bětka když zvedá klacík, tak říká: „s Verunkou“
Příští týden se snad zase na Nováku sejdeme. Tento týden se tam už nedostaneme.
Mějte se.
Petra
Holky, dneska jsem to nestihla objednat, takže jestli něco budete chtít, tak máte šanci do čtvrtka
.
Jany
Petro,
se srdíčkem jsme byli v Motole v půlce léta. Bohužel se to zastavilo (to zarůstání), takže to protéká a dle primářky ho operace nemine. Říkala ale, že vzhledem k tomu, že je to kluk, tak se nemusí tolik spěchat. Že by to prý přicházelo v úvahu kolem šestého roku. Moc to ale nechápu. Nejdřív nás straší, že do tří měsíců (věku) a teď v šesti letech. Vím, že je každý den k dobru dobrý, že bude malej odolnější a chápavější, ale mám prostě strach. V listopadu jdeme na kontrolu ještě tady v Příbrami, no a na jaře zase do Motola.
Pozdravuj od nás Bětušku a že jí přejeme hodně hodně a hodně zdravíčka, štěstíčka, lásky, spokojenosti, dárků, jogurtů a rajčátek - k jejím krásným 2. kulatinám ![]()
A na příští týden se určitě domluvíme, tento týden máme dost nabito, ale příští týden už je to volnější ![]()
Ahoj holky,
Valentýnko děkujeme za přání. Slavili jsme sice bez dortu, ale spokojenost byla i tak
Budeme se těšit příští týden.
Můžeme vyrazit na Novák, nechcete se holky taky přidat?
Zítra jedeme na chalupu, na net dostanu nejdřív v neděli. Tak se pak můžeme domluvit.
Papa Petra