Příbramačky a spol.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6954
17.5.06 17:36

Ahoj holky,
teda tady se to dnes pěkně rozjelo… :wink:

Bodlinko , kdyby nedorazili, rádi vás uvidíme i bez čokolád… :wink: A partner ti vyčítá, že jsi u porodu byla hlasitá? :roll: No, na to, jak chlapi trpí, když dostanou tu svou nejtěžší chorobu (rýmu), bych mu docela přála, aby si to zkusil. Ten můj nic neříkal, ale jinak stačí ho objednat k zubaři a je hotov. Takže by si mohl zkusit něco v tomto smyslu říci… :evil:

Evewolf , neboj, nebude to ostuda, u nás se smáli skoro všichni… Mělo to jedinou vadu - chodili jsme na kurzy do porodnice, vrchní nás naučila dýchání a u porodu, když jsem si tak začala dýchat, přišla asistentka, řekla že dejchám blbě, a než jsem stihla otevřít pusu a zeptat se, jak by to tedy bylo líp, ladně odplula… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
17.5.06 17:52

Bodlinko, popsala jsi to očkování vtipně, ale veselo ti určitě nebylo. Hlavně, že je to už za vámi.

bbetko, manžel o tom nechce mluvit? To ho tak vzalo? Můj o tom taky moc nemluví, jen po porodu a bylo vidět jak je šťastný, že tam byl. Ono se to moc popisovat nedá, musí se to zažít, tak jsem ráda, že tam byl a pomohl mi. Sice jsem v jednu chvíli myslela, že ho praštím, ale neměla jsem sílu :-)

Adka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
17.5.06 20:02

holky, kdyby manžel nebyl se mnou u porodu, tak jsem tam ještě dneska :D
nevim co bych dělala, kdybych ho tam neměla.

My jsme spolu byli na čtyřdenním kurzu, který nás připravoval na porod a rodičovství a to nám oběma dalo hodně, takže jsme oba dobře tušili, co nás vlastně čeká, tak mi uměl pomoct při porodu i v šestinedělí

Jany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
17.5.06 21:35

adka007 - nechce mluvit o tom, jak viděl, že leze hlavička. V tu chvíli prý mu to přišlo normální, ale teď když se na to zeptám, tak mu asi moc dobře není. Jinak mi byl velkou oporou, nevím, jak bych to jinak zvládala. Vyřizoval vše s personálem, na to jsem sílu neměla… Obdivuju chlapy u porodu, když si vzpomenu, že jednou jsem chtěla, aby mě masíroval a vzápětí jsem nesnesla jakýkoliv dotyk… Musel z toho být vedle. Vydržel a nelituje. Při dalším chce být a už to taky neřeší. Když jsem viděla, jak chová malou a má v očích slzy… No, nádhera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
17.5.06 22:01

Jany, co to bylo za kurs ten čtyřdenní? Něco takového jsem tehdy hledala a nenašla…
To jsem se zasmála, že bys tam byla ještě teď :-)

Bbetko, tak to já na tom byla stejně, nejdřív jsem chtěla masáž a hned mi to bylo tak strašně nepříjemný… Taky to zvládl skvěle, hlavně když šlo do tuhýho, najednou nevěděli co se mnou a letěli pro dalšího doktora a nakonec pro primáře. Já to tak nevnímala, ale manža byl z toho dost vyděšenej, ozvy letěly dolů, malá nemohla ven a já na pokraji sil… Říkal, že mu bylo hrozně, když nemohl nijak pomoct a jen se díval jak to dopadne.. ale dopadlo to skvěle, takže potom to štěstí, radost a slzy… A Viktorka je taky jeho sluníčko, pěkně si ho omotala okolo prstu :-)

Adka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
18.5.06 07:39

Adko, jmenuje se to Budeme tři a pořádá to Prázdninová Škola Lipnice. Ale ani se neptej na cenu. Oba dohromady jsme platili cca 10 000, ale vůbec toho nelitujeme.

Jany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
18.5.06 22:04

Jany,
tak to mohlo být opravdu zajímavý.. Škoda, že jsem měla rizikový těhotenství a nikam jsem nemohla, jinak bych se tam rozjela. Myslím, že jsem o tom četla na netu a líbilo se mi to.

Adka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
19.5.06 10:00

Adko,

bylo to vážně bezva. Nebylo to jen o dětech, ale také o tom, co se změní v partnerském vztahu. Prostě se nás snažili psychicky připravit n a to, že přijde obrovská změna a hlavně nastávajícím tatínkům vysvětlili, že se jejich manželka nebude doma „flákat“ a že se může stát, že jejich psychika bude trochu narušená. Já to viděla zřetelně, manžel dřív vždycky chtěl, abych vše zvládla sama (po psychické stránce, bolest atd., abych to nedávala moc najevo), ale při porodu a i potom - bylo vidět, že je na to všechno připravenej a pomáhal mi neskutečně moc.

Jany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
20.5.06 21:47

Ahojda,
tak jak se daří??
Já jsem dnes plná adrenalinu, protože jsme měli hasičské závody a naše družstvo bylo druhé :D .Vůbec jsem nepočítala s tím, že se nám to tak povede, hlavně kvůli počasí - běžely jsme za vydatného lijáku a větru :x
Ale pak ten opojný pocit, když jsme si šly pro pohár, nááádhera :D

Verča mou absenci téměř nepostřehla, protože byla u babičky-na vesnici, takže byla nadšená z pejsků, ze slepiček atd.

Jany - máme MUDr. Větrovskou, i když už tam občas ordinuje MUDr. Ptáčková, její dcera- mimochodem rovněž výborná lékařka, kterou pamatuji ještě z praxe ze zdrávky, kdy byla na dětském odd. v nemocnici- vždy nám vše ochotně vysvětlovala, nezlobila se na nás, když jsem něco nevěděly atd.

Sajsa - jupííí, včera přišli biočokoládičky, mňa mňam :D

A ještě k porodu - úplně žasnu, že ti vaši muži koukali na všechno 8O
To ten můj seděl u hlavy a i to mu dávalo zabrat :roll: Nevím, kdybych měla zase rodit, radši bych tam byla sama než s ním.I když kdo ví, pokud by došlo na „lámání chleba“, třeba bych se rozhodla jinak :lol:

Tak zatím
Bodlinka a Verunka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
22.5.06 10:04

Bodlinko,

my taky chodíme k MUDr. Větrovské a občas i Ptáčkové :-). Určitě jsou obě výborné doktorky, ale nelíbí se jim, jak krmím Klárku. Rozhodla jsem se, že chci kojit co nejdéle, nechci do roka dávat maso a lepek, žádné mléčné výrobky a tak. A ony mi tvrdí, že musím dávat hovězí a doporučují mi k odpolední svačině Pribináka. Takže jim už radši neříkám, co jí dávám. Ona vlastně teprve obědvá a včera jsme začali s dopolední svačinou. Je škoda, že neumí poradit nějakou alternativu a jen propagují to MASO.

Jany

P.S.: nejsme vegetariáni ani nechcem dělat z Klárky vegetariánku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
22.5.06 10:05

… a gratuluju k druhému místu…

Jany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
23.5.06 08:55

Ahoj,
Jany - chápu, že ti vadí, že MUDr. nerespektuje tvůj postoj k výživě.Protože, jestli Klárka dobře prospívá, tak jí to určitě stačí.Také jsem se ponořila do studia knih a dětské výživě a stále mě to trošku táhne k té „zdravější“ kuchyni - teda hlavně u jídel pro Verču.
Ačkoliv my jsme okolo 8.měsíce musely cpát maso o 106, protože byla pořád nemocná a když jí vzali krev, zjistili, že je docela dost chudokrevná.A nejlépe vstřebatelné železo je pro děti prý z masa - dnes už vím, že je ho hodně i v rýži Natural, v jáhlech, v červené čočce,… - ale to jsem zjistila až po „soukromém studiu knih“.
No a co je doma se zdravou výživou - no comment :evil: Ačkoliv to partnerovi opravdu nenutím a vařím to jen sobě a Verunce, jsem terčem jedovatých poznámek :(
Tak to jsem si trošku postěžovala, ale já si nenechám zkazit přesvědčení protože jsme tím, co jíme - ačkoliv uznávám, že ta domácí pekárna chleba, kterou jsem si vymodlila k Vánocům, stojí poslední dva měsíce nevyužita schovaná ve skříni, aby na ní nepadalo tolik prachu :oops:

Tak se mějte krásně

Bodlinka a Verunka

PS: Myslím, že i bbtteka nedávala do jednoho roku Bětušce moc masa a jaká je z ní teď záživná holčička, asi zase vezmu někdy na Novák řízečky, když vidím, jak by si dala a já mám v tašce jen rohlíky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
23.5.06 10:12

Ahojky,

Bodlinko, jakou máš pekárnu? Já bych jí taky moc chtěla, ale manžel nechce. Prý to není kam dát, máme malý byt, chleba je nadosah a mnoho druhů atp. Takže já se na ní můžu těšit až tak až postavíme barák. Ale máme vyhlídnutou ETA Harmony.

Jany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
24.5.06 08:37

Ahoj,
Jany- máme Etu Siestu- je skvělá, skvěle se v ní peče, ale..!!!Myslela jsem si, jak si budu péct chleba z bio surovin, také s tím začala.Po čase jsem ale měla možnost pravidelného přísunu kváskového chleba z Phy z Albia a začala jsem lenivět :oops: Ale jinak bych asi pekla.

A jak se máte??
Se musíme pochlubit, že Verunka už se občas vyčůrá i venku, za to doma to začalo nějak stagnovat :)

Pa Bohunka a Verunka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
26.5.06 14:07

pozdrávek

Ahojky holky,
tak jsem se konečně po dlouhé době zase probojovala k PC. Malej před chvilkou usnul, návštěva žádná, chlap v práci, takže klídek:-)
Jany a ostatní - jestli můžu, tak bych taky ráda odpověděla :roll: Lepek by miminko do 1 roku dostávat nemělo. Vím, že někteří lékaři tvrdí něco jiného, ale pro dítě je lepek do 1 roku hůře stravitelný, nepotřebný a hlavně, může způsobit alergické reakce (to nám řekla jak dětská, tak i kožní doktorka, no a samozřejmě knihy). Malej má atopický ekzém, lepek nedávám ani teď, má alergii (či přecitlivělost, jak to kdo nazve) na pšenici. Vzhledem k tomu, že pšenice je úplně ve všem běžně prodávaném pečivu (kromě bezlepkového), tak mu peču housky. Ty první nebyly nic moc, i když malému chutnaly :lol: Ty další už byly lepší…
Co se masa týče, tak mimčo by mělo dostávat telecí (ne hovězí, ale mladé telecí) a drůbeží maso, příp. králičí. Nejvíce železa je ale právě v tom telecím.
Pribiňáka taky moc nedoporučují, zvláště je-li v rodině někdo alergik (jakýkoliv). O hodně lepší než pribiňák je neochucený tvrdý sýr a tvaroh. Ale to jsem začala malému dávat až kolem 15 měsíce. Do té doby měl jen kojenecké mléko.

Všem - holky, jestli chcete, aby na podzim tu byl autobus dentibus od Signálu (dětem by se to mohlo líbit), tak hlasujte na http://www.signalweb.cz

Ahojky všem a přeju hezký víkend 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová