Příbramačky a spol.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
186
16.6.06 23:06

Holky, tak se nám tu po střeše prohání lasička. Je krásná, teď na mě koukala z okapu, ale strašně se jí bojím a taky mám strach, aby sem k nám nevlítla, tak jsem zabednila všechny okna a nadobro se tu upečeme :cry:
Co s tím? Asi v pondělí pověřím manžela, aby zavolal do realitky, ať s ní něco udělají.
Ach jo, já chci vzduuuuuuuch!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
17.6.06 08:11

Ahoj,
bbettka - fíhá, tak lasička.
Tak to nám před sklepem, kde máme kočárek pospávala krysa.A já krysy opravdu nerada.A ona krysa se občas producírovala do druhého patra, někdy i k nám do třetího, fuj!!A když jsem to řekla partnerovi, s ledovým klidem prohlásil, že je to jen krysa, ať tak nešílím. A tak jsem zažívala dny plné úzkosti s krysou v domě.Ostatním to asi nevadilo…až jednoho dne ležela zase před naším sklepem.Ale tentokrát se ani nehla, když jsem přicházela.Bála jsem se dojít pro kočár, vážně mám na krysy fobii :oops: Obzvonila jsem všechny sousedy, ale až na jednoho nikdo nebyl doma.No, ten onen byl ale hasič, co vyspával po noční :oops: Ale zachoval se šlechetně, šel na krysu a zjistil, že je už po ní.Nabral jí na lopatu a odnesl.A tak jsem opět mohla být v klidu, že krysa už není :lol: Skvělá story :lol:
Tak ať ta vaše má také dobrý konec - pro vás, nevím, jak pro lasičku.

Jak vypadá to počasí, asi půjdeme na Novák, ale tedy pokud nebude ještě nějaký déšť.Zatím to vypadá zakaboněně, ale určitě se vyčasí.
Bohunka a Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
17.6.06 09:13

ahojky,

lasička tu večer pěkně šramotila. když začalo pršet odvážila jsem si otevřít okno a trochu tu vyvětrat, ale byla jsem pořád v pozoru,kdyby náhodou skákala k nám do bytu :lol: Uvidíme, jak to s ní dopadne. Bodlinko z krysy bych byla ještě vyplašenější, taky je nesnáším. Ta lasička je aspoň hezká, jen kdybych se jí tolik nebála :roll:

Je rozhodnuto, když nebude pršet, razíme na Novák.

Pa Petra a Bětuška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
26.6.06 08:15

Ahoj,
tak jak přežíváte ty vedra??
My jsme včera navečer byly s Verčou na tanečním představení dcery mé sestřenice a jsem úplně paf, jak displinovaně to malá zvládla 8O Bylo to v divadle, trvalo to asi hodinku a půl a ona spořádáně seděla, koukala a dokonce i tleskala!A hned jak jsme vyšly z divadla, začala tančit, jako ty holčiny :lol:
Dnes jedeme na chalupu, ale večer se zase vracíme.

bbettka - tak co „dovča“? Myslela jsem na vás, počasí bylo nádjerné.

Sajsa - poslední dobou potkávám tvojí dvojnici, pokud to tedy nejsi ty. :D Vidím jí z dálky, usmívám se na ní a když se míjíme, teprve pak mi dojde, že to asi ty nejseš :oops:

Mějte se krásně

pa Bohunka a Verunka

PS: Už nám jsou dva roky!!! :D Musím změnit metřík, až bude čas.Jede totiž znova od začátku prvního roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
3.7.06 12:32

Ahoj holky,

tak my jsme se vrátily z dovolené. Byli jsme na Pálavě, Jirka si tam zaplatil kurz widsurfingu. Taková pohoda - nic nemusíš dělat, malá byla nadšená, že je pořád venku, pořád se tam kolem ní někdo točil a tak. Pak si Jirka přiskřípl prst a nemohl jezdit, takže jsem se na tom naučila stát i já :D .

Gratuluju Verunce k narozeninám!!!

Jany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
21.7.06 18:07

Ahoj holky,
tak jak užíváte léta?
My jsme teď do neděle na chalupě, pro Verču ideál. Může si tu lítat po zahradě, jsou tu děti od příbuzných a spousta zvířat, bazének… :D
Nedávno jsem potkala v Pb Šárku alias Sajsu, moc jí to již s malinko rostoucím bříškem sluší.
A dnes na nákupu také Gabiku s Káťou, ale ani jsem nestihla popovídat, protože jsem s tím batohem plným jídla zase na otočku frčela na bus.
Tak se mějte krásně
Bohunka a Verunka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
21.7.06 18:28

Ahoj, no my užívám tak, že jsme zavření doma … :roll:
Příští léto to bude jiné - právě jsem si oholila nohy a zděsila se, jak je mám bílé … já, vyhlášená tím že jsem vždycky jako čokoláda :roll: :lol:

Takže příští rok budeme s již ročním Matýskem užívat léta a sluníčka co to jen půjde ve zdravém rámci samozřejmě …
Holt to letos oželím. Aspoň že Petr si může jakž takž užívat za nás oba.

Ale zítra (pokud bude jenom trochu rozumné počasí) vyrazíme na výlet do Březnice. Takže i já se dočkám svého „vyvenčení“ :lol: :lol:

Holky tak si říkám, že vás třeba taky potkávám a vůbec nevím že jste to vy. Tak kdybych se na někoho mračila, tak se předem omlouvám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
21.7.06 23:22

Ahoj holky,

zdravím vás z Hradce, jsme na návštěvě u babičky. Zítra se chystáme na koupálko, tak už se těším, i teď večer je to vedro nesnesitelný.

Evewolf velká GRATULACE k Matýskovi, je nádhernej. Jaký byl porod, co šestinedělí, co malej, je spavej, jak papá atd…???

Zrovna dneska jsem koukala na naší cácorku, jak už je veliká. Holky, musím nahlásit, chodíme na nočník a bez učení, začala sama. Občas se i zadaří, že vydrží celou noc suchá, ale bez pleny to zatím neriskujeme. Jen ten dudlík na spaní, nám stále zůstává a toho se asi jen tak nezbavíme…

Mějte se krásně.

Pa Petra a Bětuška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
22.7.06 11:15

Evewolf,

gratuluju k Matýskovi!!!!!! Jé, já už ani nevím, jak takové malé miminko vypadá :wink: . To se ani v těch vedrech nedostanete ven, co? Napiš, jaký byl porod, až tě chvíli mrně nechá.

Bbetko, vám gratuluju k nočníku. Já teď přemýšlím, že bych ho taky pořídila, i když jsme ještě malý, ale Klárka je teď pořád nahatá a když vidím, že tlačí, tak jí přece nebudu balit do pleny. Tak jsem zvědavá, co bude na nočník říkat.

Naše Klárka je teď nějaká uječená a nechce jíst. Na dnešek i málo spala, jsme u Jirkovo rodičů, byli jsme do půl druhý vzhůru a na to já nejsem zvyklá. Klárka začala strašit neočekávaně už v půl sedmý, takže jsem jak praštěná.

Mějte se krásně

Jany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
22.7.06 17:38

No, porod … vyvolávanej a nakonec císař. Takže spíš než porod, tak operace. Nic moc. Zatím jsem ve fázi kdy jsem se zapřísáhla, že další mimčo nechci ani náhodou. Ale prý to říkají všichni … :lol: Tak uvidíme.

Šestinedělí je peklo - poporodí deprese mě zasáhla v plné míře a docela mě dostala. Zatím teskním po životě před miminkem a děsím se toho že budu až do smrti přebalovat, kojit, tišit apod. Pláč (byť pláče málo) mě dokáže nejen rozbrečet taky, ale doslova zničit. Nevím co s ním 8O

No, ještě tři týdny si říkám, a pak bude po šestinedělí, hormony se uklidní a já si doufám začnu konečně užívat … strašlivě se na to těším. Až se budu moct z miminka těšit :-)

Takže tak. A to vedro k tomu…
Raději nebudu psát víc, jsem ve fázi „stěžovací“ … počkáme až odezní zblázněné hormony a já pak budu nadšeně a hlavně pozitivně přispívat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
23.7.06 07:20

Ahoj.

Bodli - škoda, že jsme si nemohly chvíli drbnout. Ale my byly venku jen na rychlovku, Jarda už byl doma.

Bebetko - my se dudlíku taky jen tak nezbavíme. Naštěstí ho Káťa používá jenom na noc a i když si ho po probuzení drží pomalu zoubkama nakonec jí ho stejně vezmu. Vysvětluji ji, že je opravdu JENOM na spinkání.
Teď doufám, že nic nezakřiknu, ale jsme už třetí den úplně bez plen akorát na spaní dávám.

Včera jsme byli na Kladně u tchánovců a zajeli jsme do Aquaparku. Holky, to bylo tak príma. Opravdu, kam se hrabe ten „náš“. Až je mi to líto, že takhle vlastně nic neudělai jenom ho honosně nazvali aquaparkem. Opravdu ten kladenský vřele doporučuju.

No jinak v těch vedrech zatím vegetujeme jak se dá. Kačenka má na balkoně bazének, ven chodíme brzo ráno a potom až kolem 16hod. a to stejně jenom na chvíli na Pražskou. Na pískoviště v tom vedru nemám ani pomyšlení. Až se trochu ochladí (což bude nevím kdy), tak budou zase bábovičky v pohotovosti.

Tak zatím Gabka a Kačenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
27.7.06 13:24

Ahoj holky,

koukám, že tady to úplně spí. Tak Vám aspoň napíšu něco o sobě, ať o mně taky něco víte.

Jsem takový trochu nenormál :-) . Nejdřív jsem teda žila v naprosto „normální“ rodině, mám jednu sestru. Vystudovala jsem normální gympl a normální VŠE. Ale tam jsem občas vyjela s Brontosaurama a tím to se mnou pomaličku začalo :-). Kamarád mi začal říkat ekoterorista, jelikož jsem po něm chtěla, aby dával petky jinam než do koše :wink: .

V podstatě se to zvrhlo až když jsem se vdala. Samozřejmě třídíme, co se dá. Snažíme se nakupovat české zboží, biopotraviny (to se bohužel nedá kolikrát skloubit :( ). Autem teda jezdíme, ale snažíme se co nejmíň. Používáme ekologické prací a úklidové prostředky, přírodní kosmetiku a naší Klárce příbuzní říkají Bioklárka :-).

A teď perlička navrch. Budeme stavět ekodům ze slámy, hlíny a dřeva. K tomu si chceme založit ekozahradu, možná i tzv. rodový statek. Tak jsem na to natěšená.

A teď mám takovou myšlenku, naprosto čerstvou, že bych v Příbrami založila ekologické centrum. Nechcete do toho některá jít se mnou? Sama bych to asi nedokázala, to by asi zůstalo jen při myšlence. Potřebuji někoho k sobě.

A jinak:

Evewolf, jak je s miminkem? Už jsi na tom líp? Já si dobře pamatuju, jak jsem byla naprosto vykolejená a pořád jsem brečela neznámo proč.

Sajso, jak je těhulce v těch otřesných vedrech? Nechceš se přijít podívat na ty Popolíny?

A vůbec, nechceme se někde k večeru všechny sejít? Nejdřív byla zima, teď je vedro a sraz pořád nic, myslím, že k večeru už je snesitelněji, kolem šesté bysme se mohly někde sejít, třeba na Nováku i s dětma, nebo někde v kavárně bez dětiček (ať si je také tatínkové užijí, ne?).

Mějte se moc krásně a ozvěte se

Jany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
27.7.06 14:54

Ahoj,

EVEWOLF - moc gratuluji!! Matyášek je kouzelný :D A vůbec si nedělej ostych psát, když budeš mít nějakou špatnou náladu nebo problém, od toho jsme tu ne? Ten začátek je náročný, ale neboj, ono se to zlepší a bude dobře :D Všechny jsme si tím prošly, tak to plně chápeme, že jo holky?

bbettka - zdravíme do Hradce. Bětuška je šikulka s tím nočníkem. My pleny ještě neodbouraly na noc, po obědě, když veru spí, tak už se nepočůrá, ale v noci , to mám obavu, že bych jí musela budit, ať jde na nočník a to se mi nechce :oops: Jinak velká zpráva, že už pět dní skutečně nekojíme , ani v noci a ani vůbec a já to vydržím a bude to :lol:

Jany - tak to mě to eko smýšlení chytá ve vlnách :D Hlavně v něm tedy nemám doma podporu :cry: Mám období, kdy jedu výlučně na bio vlně, použím ecover a přírodní kosmetiku, ale pak se to zvrhne a..... :roll:
Ale jsem nadšenec, takže máš mou podporu a klidně se s tebou do toho vrhnu, ač nemám představu, co by to přesně mělo být.

A SRAZÍK!!!!!!
Nahodila bych datum, ale v srpnu je mi to prakticky jedno.....takže je to na vás :D

Bohunka a Verunka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
27.7.06 14:58

Jany řekni - kde se v Příbrami dají sehnat Biopotraviny??

Já zase tak ekologicky zaměřená nejsem, ale nejsem zase nějak výrazně neekologická :-)
Ale je pravda že plíny používáme jednorázovky, a pereme normálně :oops: Řekla bych že jsem běžný konzumní člověk se sklony k alternativním metodám :lol:

S Matýskem už je lépe. Depka ustupuje, mrška jedna ošklivá a já si to pomalu začínám užívat. Tedy zatím ty chvíle kdy spí a já se můžu kochat tím jak je krásnej. Když pláče je to síla, ale i to už ustojím. Případně pláčem oba a je to. Ještě vyřešíme kojení (zatím jsme na kojení+příkrmy - nepřibíral) a bude to úplně dokonalý.

Já pro setkání jsem. Aspoň se poznáme a tak. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
27.7.06 15:04

Ahojky,

Eve , biopotraviny seženeš na poliklinice Ravak, vejdeš tam, dáš se doleva a skoro až vzadu je dravá výživa. Já si tam objednávám i biozeleninu a bioovoce, to mi vozí cca každých 14 dní. Pak ještě v Pražský ve Slunovratu, pak něco mají v Hypernově a hodně málo v Kauflandu. A něco mi manžel vozí z Prahy. Teď se chystám objednat biozeleninu přímo od pěstitele, nechcete do toho jít někdo se mnou, ať se podělíme o poštovné? Je neuvěřitelně levná ve srovnání s Prahou nebo s tím, co mi sem doveze Zdravá výživa.

A sraz: co příští týden? Třeba v úterý v šest? Jsem pro sraz bez dětí, ale asi bych to nechala na Evewolf, jelikož má nejmenší mrně :-).

Jany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová