Příbramačky a spol.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1983
15.5.06 10:23

Holkyy,
Vltavu a Anetu Langerovou jsme slyšeli i my :-) Nepouštěli to z amplionů? 8O

Jany
Díky moc za tipy. O nadstandardu uvažuju, uvidíme jak to bude volné. Někdo je pro a někco proti - prý je fajn když máš kolem sebe jiné maminky a ty ti poradí. Na druhou stranu každé mimi brečí v jinou dobu a chvíle klidu budou vzácné.

Z poporodního blues mám přímo noční můry, ale snad to nějak zvládnu 8O

Mám porodnické vložky i ty kalhotky. A noční košile už ležej na poště, jen se musím odhodlat pro ně dojít. Ale mám dojem že dvě budou málo :roll: , budu muset sehnat ještě nějaké.

Plínky vezmu - mamka už začla nakupovat (jezděj po čechách, tak vždycky vyhmátnou nějakou akci), takže u ní mám připravené dva balíky těch nejmenších.

A oblečení na mimi - s tím jsem si právě taky lámala hlavu, ale tys mě to ujasnila. Vezmu si i svoje. Stejně bude léto, tak bude stačit bodýčko a deka. Mates bude spíš větší než menší takže nějaké podchlazení snad extrémně nehrozí.

O kojení mám knihu, kterou si vezmu určitě sebou. To je také jeden z mých strašáků - že se nerozkojím. Ale snad i tohle dopadne dobře :lol:

Díky moc za rady! Fakt se to hrozně blíží 8O 8O

Jo, a knihu už jsem objednala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
15.5.06 12:26

Holky, ještě jsem měla jeden dotaz -
musím si do porodu najít dětského lékaře.

Máte nějaká doporučení?
Budeme bydlet kousek za Uranem, u Nemocnice. Tak aby to bylo nějak blízko :wink:
Klidně bych chodila přímo do nemocnice, ale nevím jestli tam jsou klasické ordinace 8O
A prý je nějaká poliklinika právě kousek nad Uranem.

Ale já jako pražačka jsem fakt ztracená :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
15.5.06 12:31

Evi,
na téhle poliklinice jsou MUDr. Frantová a MUDr. Chourová… K Frantové chodí ségra, je celkem dobrá, akorát mi přijde taková laxnější… K Chourové chodí známí, docela jí chválí, tedy jak kdy… řekla bych, že ideální není nikdo… Tak si vyber… :wink: V nemocnici myslím klasické ordinace nejsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
15.5.06 12:35

Sajso
A která je to poliklinika? 8O Tedy číslo myslím, jsou tu všechny očíslované, ne? :lol: (Jsem prostě tupá :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
15.5.06 12:43

Prosím pěkně, první poliklinika… Ať to máš utříděné… :lol: :lol: Je to přesně když jdeš okolo Městského úřadu, tak mezi budovou, kde je zdravotní a sociální odbor a restaurací U kahanu… Nebo jednodušeji - když jsi před Zámečkem tak vlevo, vpravo je pošta… Taková hnusná stará budova… :lol: Capisto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
15.5.06 12:49

Sajsa
Už jsem to našla na mapě :oops: díky moc. Domluvím si to tam s nimi. Je fakt že tam jsem s kočárem za minutku, je to doopravdy za rohem. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
15.5.06 12:59

Tak jo, není zač… Hlavně ať jste spokojeni… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
15.5.06 14:01

Evewolf, hlavně NE Frantovou, k tý jsem chodila já a neumí nic jinýho, než se podívat do krku a předepsat paralen, alespoň já z ní mám takový pocit. Ale o Chourový se říká, že je dobrá.

Mimochodem, nechceš používat bavlněné plenky?

Jany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
15.5.06 14:04

Jany
Díky za tip!

Nechci :oops: už mám objednané z mimibazaru papírové plenky, mamky je hodně chválí, tak je pak vyzkoušíme. Nedokážu si představit praní, žehlení a potažmo sušení - prostě není prostor :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
15.5.06 14:06

A ještě k tomu kojení - nejhorší je se bát. Každá ženská může kojit, takže je potřeba si věřit a ono to pak půjde samo.

Jany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
15.5.06 17:48

Holky,
nechodily jste některá na předporodní přípravu k paní Brůčkové? Zajímalo by mě co vše nabízí, od kdy se může začít chodit a kolik se za to platí. Prostě chci vědět všechno, i jaké případně máte zkušenosti… Díky za odpovědi… :)

Jany, já látkové pleny určitě používat chci, ale zatím jsem ještě nevymyslela detaily… Chtěla jsem Popolini, ale prý je v nich malé miminko docela ztracené, teď jsem koukala na One size, ty vypadají lépe a ještě se mi moc líbí Bamboozles. Ty jsou hubené. Počítala jsem jednak efekt finanční a jednak je to ekologičtější a pro mimi myslím příjemnější, jsou v nich méně opruzení. V kombinaci s vlňáčkama to bude myslím dobré… A vlastně se jen nahází do pračky, pak rozloží a je to.. Usoudila jsem, že to zvládnu, doufám, že realita mě nevyvede rychle z omylu… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
15.5.06 17:59

Sajso
Já tam právě chodím, tedy k paní Brůčkové. Je to fajn.
Stojí to 600,– za šest hodin, platit můžeš buď po jedné hodině nebo najednou, to je na tobě.
Je to hodně povídavé a dýchací. Ale paní Brůčková je fajn. Zatím jsem na začátku … a ty máš mooooře času. Říkala že to cenu má právě kolem toho 30 týdne, protože pak to všechno zase nezapomeneš :-)
Probíhá to u ní doma, má domeček a dole jednu místnost specielně zařízenou. Má i hromadu knížek které si můžeš půjčit.
Určitě poreferuju dál. Ale jsem fakt na začátku.

Jinak co je moc fajn je plavání pro těhotné, to je v Amálce na 3. poliklinice. A stojí to 100,– na hodinu. Ale to bych taky nechala až s větším bříškem. Je tam vyhřívaný bazén a je to hodně podobné aquaaerobiku. Ta holčina co to tam cvičí to umí a je to s ní moc fajn.
Jenom to holt není levné :-( a těch mamin je tam vždycky tak 4 - 5 více se nevejde.

Kojení
Já se snažím se nebát, protože moc dobře vím, že psychycké problémy můžou zavinit víc než fyzické dispozice… ale tý hlavně prostě neporučíš a ty obavy z ní nedostaneš úplně. Tak se snažím aspoň co nejvíc to jde :-)

Plenky
Já se bez mučení přiznám že na bavlněné plínky jsem příliš pohodlná :oops: prostě když je možnost si ty těžký začátky ulehčit - zvlášť co se týká té práce kolem, tak jí ráda využiju. Myslím že i tak toho budu mít plný kecky a budu ráda že nemusím prát tolik, ale že plínku prostě zabalím a vyhodím. A jsem moc ráda, že Petr už dvě děti má, takže je to táta mazák a bude mi obrovskou oporou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
15.5.06 18:00

P.S.:
Sajso koukám na tvůj metřík a říkám si že to bylo včera co jsem před sebou měla přes 200 dní 8O :lol:
A najednou tam mám 59 :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
15.5.06 18:12

Evewolf díky za tipy… Já abych byla v obraze. A objednává se nějak na to plavání? Kde ta amálka vůbec je, vysvětli to prosím rodilé příbramačce… :oops: :lol: A k paní Brůčkové se objednává? No, za chvíli tam já budu mít těch 60 dní a ty s Matýskem budeš kupovt vánoční dárky… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
15.5.06 18:16

Jo a s plenkama - nevylučuju, že třeba těch prvních 6 týdnů budu používat papírovky, ale určitě bych na látkové postupně chtěla najet… I proto, že s Kájou to jsou a byly papírovky pořád… Má je doteď, přeci jen svěrače jsou zasažené taky, takže i toto je opožděné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová