Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky.
Už se pomalu chystám do postele, dneska bylo krááásně.
Strávily jsma na pískovišti celé odpoledne. A dobře tak, protože malá je v posledních dnech úplně ultra protivná.
Evewolf - tya už máš jasno, kde budeš rodit? A k tomu plavání - miminko můžeš začít zvykat na vodu dřív než ve 3m. Ale záleží to na domluvě s plavací tetou a taky na vašich domácích možnostech, protože pokud máte slušnou vanu a prostor, tak není důvod, proč čekat. A když si tady (na emimi) najdeš v Tématech odkaz na plavání kojenců, je tam hezké psaní.
Tak dobrou
Dobré ranko,
Evewolf, plavat můžes už skoro od narození. A to doma ve vaně. V Amálce je to strašně drahý, já myslím, že tam to stačí až od toho šestého měsíce. Já mám doma knížku, jak to zvládnout ve vaně, tak když budeš chtít, tak ti jí půjčím, klidně hned, ať máš co studovat.
Jany
Ahoj,
jsem ráda, že píšete ![]()
My také hodně času trávíme na pískovišti, většinou na Nováku...... ![]()
Kdybyste někdo měl čas a chuť se někdy domluvit, můžeme vyrazit společně.Většinou chodíme odpo, tak kolem třetí, po odpoledním spánku.
Evewolf - musím ti jen poděkovat za ten tip na knížku od Jordánové, bylo to moc zajímavé
Sajso - to mě mrzí, že vás to pořád čeká, ale jak píše Evewolf, asi nebyla ta správná konstalace.
A ta biočokoládka už padla za obět mé nenasytné dcery, která po mě zdědila silně čokoholické sklony
Ale ať se Kája nebojí, bude jiná...... ![]()
GabikaD - zaujal mě ten výlet na medvědy.Jen se bojím toho, jak by Verča vyváděla ve vlaku, je jak pytel blech ![]()
Jany - celkem ti závidím tvojí spavou holčičku, naše Verule my s tím spánkem dávala, dodnes mám kruhy pod očima a to i přes to, že se už měsíc v noci téměř nebudí.
Zatím papa
Ahoj holky,
tak vědět dřív prý dát nemohli, dr. volal asi hodinu před tím, než jsme dorazili… Ale zase se říká, že všechno jde, když se chce… Správná konstelace rozhodně nebyla, uvidíme, jestli někdy bude… ![]()
Bodlinko já jsem si říkala, že jestli čokoládka stále ještě odolává, tak by to bylo na čokoládový metál… Kája je taky čokoholik, takže to naprosto chápeme. Jsme čokoholická čtyřka… já s Kájou a ty s Veru… ![]()
Ahoj holky,
koukám, že tady se už dlouho nic neděje. Až budu mít trochu víc času, asi nepíšu nějaký deníček, abyste mě trochu poznali, sem by to bylo moc dlouhé.
Sajso, tak já se k vám s tím čokoholismem přidávám. Dřív jsem čokoládu skoro vůbec nejedla a teď? Balíček na posezení každý den! Jestli je to tím kojením? Teda Klárka samozřejmě ještě netuší, co to čokoláda je (naštěstí, aspoň neujídá).
Bodlinko, tak s tím spaním jsem to asi zakřikla, teď jsem musela dvakrát za sebou večer uspávat a v noci mě třikrát budí na jídlo. Jenže když jí nedám, tak vstává moc brzy a pak je celý den protivná. Takže kojím v noci o sto šest.
Je krásně, co?
Jany
Ahoj,
Jany - to víš, hezké počasí každého táhne ven, takže na netu účast žádná ![]()
Jinak mi také došlo, ještě, než jsem tvou SZ četla, že se vlastně už známe.No není to první případ - zrovna s Valentynkou jsme se tak usilovně představovaly a pak jsme zjistily, že se vlastně známe přes bbettku ![]()
Jinak deníček napiš, až se ti to bude hodit, rády si počteme, že jo holky???
Čokoholismu u mě úměrně stoupal s počtem kojení, ale i přes to, že to později kleslo, láska k čokoládě zůstala na špičce a občas labužnicky stoupne sem tam o stupínek víš ![]()
Jinak musím napsat, že jsme o víkendu na Nováku udělali pěknou reklamu Inglesině, když jsme tam zaparkovali já, bbettka a Valentynka ty naše Esspresa pěkně za sebou u pískovište v pořadí oranž.,zelená a modrá - no asi to vypadalo, že je někde dávají zadarmo ![]()
Zatím se mějte krásně papa
Jany čokoholismus řekla bych je ještě poměrně dost neškodná toxikománie…
A když si dáme hořkou, ještě prý prospíváme svému zdraví. Takže, vlastně se divím, že nám na ni v rámci preventivních programů nepřispívá pojišťovna. Je to levné, chrání srdce, cévy, zlepšuje náladu… Měl by se nad tím někdo zamyslet…
![]()
Bodlinko , my už asi do léta na operaci nepůjdeme, tak bychom se mohly domluvit. Jen jsem koukala, že asi odpoledne chodíte ven tak ve tři a to my už zase skoro jedeme domů… Ale mohly by jste sednout na pětku… Akorát teda nemáme Inglessinu… ![]()
Už sem nepište o tý čokoládě, já vždycky když to čtu, tak na ní dostanu strašnou chuť
Jenže já hořkou nemusim, takže s tim zdravotním přínosem to nebude nic moc.
Jany
No, já teda moc taky ne.
Tak jím aspoň s mandlema, tam jsou zdravé mandle. Snad.
Ale chuť na ní mám pořád, ať o ní píšu, nebo ne… ![]()
Ahoj holky ![]()
tak se taky konečně dostávám k tomu sem něco napsat …
Díky všem moc za rady ohledně plavání - já vím že to je v Amálce hrozně drahý a pokud to jde doma ve vaně ráda to vyzkouším. Pokud bude Matýsek jenom trochu po mě, bude vodu milovat.
Knížku si seženu - jsem knižní maniak - takže musím mít všechny knihy svoje, abych je beztrestně mohla studovat třeba ve vaně
Navíc do nového domečku chystáme vééélikou knihovnu, tak aby byla plná ![]()
Dneska jsem byla na testu glykemického indexu (Sajso, tebe to taky určitě čeká!) a musím říct že to bylo maximálně fuj ![]()
Ale mám to za sebou a kdyby mě tam chtěli poslat znovu, budu se bránit zuby nehty. Kdepak, znova už ne. ![]()
Jinak co se týká porodnice - jsem def. rozhodnutá pro Příbram, hlídaj si mě už teď a když jsem tam byla na prohlídce líbil se mi sál i personál … tak doufám že se nezklamu.
A odd šestinedělí není prý dokonalé nikde. Tak uvidíme.
Jo … už se mi to blíží. Dva měsíce do výbuchu …
![]()
Jenom ještě - jak se prosím jmenuje ta kniha o plavání kojenců?
Ahojky,
Evewolf, ta knížka se jmenuje Plavání dětí s rodiči, tady máš na ní odkaz.
http://www.grada.cz/…ti-s-rodici/
Až to budete praktikovat: v knížce je heslo „šup“ a v Amálce se používá „žbluňk“, tak je lepší rovnou to žbluňk. Nám se šup nelíbilo a zrovna náhodou jsme si zvolili žbluňk, tak se nám to pak v Amálce nepletlo. Ale na to je pro Vás ještě brzo.
A k tomu cukru: já na něm byla dvakrát, byla to hrůza.
A porodnice? Já s ní byla maximálně spokojená. Nechtěla bych rodit jinde. Ale personál na šestinedělí bych odstřelila.
Jany
Jany
Díky moc za odkaz na knížku, juknu na ní a objednám.
(I když jsem včera manželovi slíbila že už na mimi nic objednávat nebudu, ale to se týkalo spíš oblečení
)
Pověz mi prosím víc o odd šestinedělí, ať vím do čeho jdu.
Konkrétně mě zajímá
co poskytujou a co si člověk musí přinést sám (noční košile, vložky, plíny, oblečení na mimi)
a taky jejich přístup - jestli pomůžou s tím abych se v pohodě rozkojila, jestli jsou aspoň trochu ochotní apod. ![]()
Osm měsíců je krátká doba, máš to určitě ještě v živé paměti …
Čauky,
Evewolf - no vidíš, já na glykemickém indexu vůbec nebyla, v Pze zhodnotili, že když mám ten polyhydramniom, že by se to mělo udělat, jenže pak jsem rovnou ten den, kdy mi to měli dělat, porodila a bylo to ![]()
Zrovna jsem si chtěla chtěla udělat výletní týden, zajet domluvit se se Sajsou - na vyjížďku do Orlova a s Jany na procházku, ale!!!Včera jsem zmokla na hasičském tréninku a bolí mě v krku.Navíc v so máme závody, tak doufám, že to bude v poho.
V pá jsem byla v letňáku na tom koncertě, jsem teď nějaká do větru ![]()
Tak se mějte a zatím papa
Ahoj holky,
jsem po tom víkendu spíš unavená než odpočatá
.
Evewolf, k šestinedělí:
Já jsem byla na nadstandartu a myslela jsem si, že jsou ke mě sestřičky odměřené přávě proto. Ale. Kamarádka byla na normálním pokoji a byly stejné. Prostě ty ženský jsou už tím sestřičkováním unavené a nebaví je to a mě přišlo, že si myslej, že už jsem to dávno měla všechno umět a když to neumím, tak co tam lezu. Ale jinak co jsem chtěla, to jsem dostala, ale ty ksichty, hrůza. Když přišla mladá holka, tak to hned bylo o něčem jiném.
Oblečení na mimi tam dostaneš, ale třeba když se mi Klárka pročůrala a chtěla jsem druhé oblečení, tak je to otravovalo (ale dodaly). Příště si vezmu i svoje oblečení. A vem si s sebou určitě ubrousky na zadeček a plenky. Plenek dostaneš pět na den a to většinou nestačí. A vezmi si i pár plenek pod hlavičku.
Noční košile jsem měla svoje a ani mě nenapadlo se ptát, jestli mi nějakou půjčí, takže nevím, vložky ti dají, ale taky by mi nevystačily, měla jsem taky svoje navíc (porodnické). Určitě si v lékárně kup porodní kalhotky, budou se ti hodit, kup si tak patery.
Co se kojení týká, tak Klárka s tím moc nenadělala, prostě udělala chramst a sála. Ale měla jsem pocit, že kojení je pro ně priorita, tak s tím bych si hlavu nedělala. Určitě si ale nastuduj techniky kojení, protože se může stát, že sestřičku uvidíš až druhý den
.
Je potřeba překonat poporodní blues a nadnést se nad ně
.
Bodlinko, ten koncert byla teda síla. A to jsem na něm nebyla
. Heleď ta Vltava a Aneta Langerová se hrály tam, nebo to pouštěl někdo na sídlišti?
Jany
Ahoj holky,
tak koncert jsme slyšeli až k nám, právě Jarda říkal něco o Anetě Langerové, tak jsem se divila, věděla jsem jen o No name… Bodlinko, tak ať je brzo dobře… ![]()