Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sajso, když budeš chtít, můžeš se na ty plenky přijít podívat. Mám tu téměř všechny. Ty OneSize jsou vážně moc pěkné a maličké. Ale na malinké mimčo bych měla ještě lepší řešení. Až budeš mít čas, tak se stav.
Evewolf, dneska už s plenkama není tolik práce jako v době kdy jsme byly my mimča. Dokonce bych řekla, že když občas používám jednorázovky, mám s tím víc práce. Klárka se většinou pročůrá, takže převlíkám, peru a žehlím daleko víc, než s bavlněnkama.
Jany
Jany, zatím je ještě čas, ale až to bude aktuální, určitě se stavím.
Máma prodává v krámu Bambino mio, ty se mi moc nelíbí, trochu lepší čtvercovka… A nedá se na ně podle mě použít vlňáčky…
Sajso
http://amalka.info/?…
To je link na Amálku, je to naproti Oxygenu ![]()
Objednávat se tam musí, právě kvůli té malé kapacitě bazénku.
A k paní Brůčkové taky:
prof. Karla Pobudy 123
261 01 Příbram - Příbram VI-Březové Hory
tel: 318628186,
Klidně jí zavolej už teď - řekne ti co a jak, je doopravdy moc milá. Jenom každý den tuším od 10:00 má ty kurzy … a trvají tak dvě hodiny.
Ahojky.
Omlouvám se za delší výpadek, ale pořád mám něco k řešení a přemýšlení.
Vítám Jany mezi náma, alespoň je nás zase trochu víc a taky konečně vidím, že i příbramačky občas sledují emimi.
Venku už teď bývá hezky a tak dny letía letí. Káťa včera měla už 19M, přijde mi to jako zběsilost - vždyť ještě nedávno byla mrňavé mimi, se kterým jsem si nevěděla rady a teď? No, rady si nevím ani teď, ale už je to jiné.
Evewolf - tak už to máš opravdu za pár. S PB-porodnicí jsem byla spokojena, milí doktoři, sestřičky, soukromí. S šestinedělím to bylo horší, ale naštěstí převažují ty mladší a ochotnější sestřičky. Ohledně kojení se vůbec neboj, ale nějaké polohy si nastuduj, protože se může stát, že u prvního kojení nebude zrovna ochotná sestra.
Ale jinak jsou ku pomoci ve dne v noci. Mají tam i elektrickou odsávačku, ale není mobilní (myslím tím, že si ji nemůžeš vzít na pokoj), takže možná nebude na škodu, když si nějakou vlastní pořídíš.
Určitě si vezmi vlastní oblečení na mimi i sebe (navíc, tam dochází fotograf, tak aby se Matyášek nemusel fotit v eráru), pleny jednorázovky i látkovky (těch nikdy není dost, po kojení si mimi vždycky ublinkne, tak ať ho nemusíš převlékat). Vložky i kalhotky, vlhké ubrousky no prostě vše co poradí i pí Brůčková.
Budeme držet pěstičky a malému přejeme bezproblémové vylodění.
A vážně se ničeho neboj a na všechno se optej.
A pokud bude malý přibírat a ty budeš v pohodě, tak vás můžou pustit i po 3 dnech.
Sajso - co nevolnosti? Držím pěstičky ať už máš to nejhorší za sebou. Ohledně plen - byla tady někde velká diskuze o Bavlněných plenách. Moc mně to zajímalo, ale přece jenom jsem pohodlnější. A taky se o plenách bavili v červenčátkovém deníčku, zhruba někdy před rokem. Mám dojem, že tam většina mamin, látkovky používala, takže mohou i přidat zkušenosti.
Holky, kdy chodíte na ten Novák? Občas bychom se mohly s Káťou přidat, bude to pro ní změna. A chodíte ještě do Sokolíku?
Víc už nevím. Tak se jdu dojíst.
Ahoj
G+K
Evewolf , děkuji za informace… Znáš to, potřebuju být informovaná matka… Zodpovědně se připravuji dlouho dopředu…
![]()
Gabiko nevolnosti jsem nečekala, minule mi bylo úplně dobře… Jenže minule je minule, teď bych řekla, že to není úplně hrozné, nezvracím, ale v pohodě je to jen ráno, chvíli dopoledne, pak mám celý den žaludek jak na vodě, nic moc chuť k jídlu, vadí mi puchy z kuchyně a dobře se mi udělá tak někdy po večerníčku…
Ale jak říkám - mohlo by to jistě být ještě horší, tohle se dá a za chvíli bude dobře… ![]()
Diskuze o bavlněných plenkách je tady i na Rodině, obě je sleduju… Rozhodla jsem se nebýt pohodlná, ale ono teď už s látkovkama fakt není ani zdaleka taková práce, jako dřív. Čas který zaberou se myslím dá srovnat s časem, který jinak strávíme prohlížením letáků se slevama s cílem najít nejlevnější jednorázovky a cestami za nima..
![]()
Ahoj holky,
přišla jsem vás také pozdravit.
Sajse moc gratuluji a vítám Jany.
K pí. Brůčkové jsem také chodila a bylo to fajn. Chodila jsem tam už od 20. týdne, myslím v pondělí, na cvičení pro těhulky. Nebylo to nic náročného, ale aspoň se člověk dostal mezi lidi. Myslím, že to stálo 20,– na hod. A pak na ten dýchací kurz. Je to fajn, zná příbramskou porodnici, tak poradí.
Jinak na sestřičky v příbramský porodnici si nemůžu stežovat, byly k dispozici kdykoliv a byly milé. Já nemohla 4 dny chodit a mít malou stále u sebe, ale na kojení ji nosily vždy, když potřebovala. Neměla jsem pocit, že by je to obtěžovalo. Asi máme každá jinou zkušenost.
Na Novák s Bětuškou také chodíme. Jsme tam skoro každé odpoledne. Když se bude chtít kdokoliv přidat, budeme rády.
Holky, mějte se a ať nám to počasí vydrží.
Petra a Bětuška
Sajso
Já ty nevolnosti měla taky obrácené - sice jsem za celé těhotenství nikdy nezvracela z důvodu nevolností, leda asi 2× z migrény, ale ty mi zmizely po nasazení prášků na vysoký tlak (ťuk, ťuk) - ale trpěla jsem na odpoledňo-večerní nevolnosti. Fakt legrace.
A co bylo nejhorší - cesty do Prahy autobusem a buď převonění či nedovonění lidé. Mraky parfému mi vadily stejně jako nedostatek
![]()
Gabika
Díky moc za info! Já na porodnickém odd byla nakukovat když jsem v nemocnici ležela asi před dvěma, třemi měsíci. A lidé se mi tam zdáli báječní. Strašně moc bych si k porodu přála dr. Stejskalovou, ale to holt bude na osudu. Paradoxně se víc bojím odd šestinedělí než porodu. Ale jsem velká holka a všechno zvládnu.
Odsávačka byla to první co jsem měla - snad už někdy v 15 tt mi ji přenechala kamarádka. Je od Aventu a ona jí vychvalovala, takže si ji do porodnice vezmu. Třeba se bude hodi.
Ta fotografka co chodí fotit do porodnice je naše známá, tak už mě dopředu avizovala jak se těší až Matýska bude fotit
Jasně že vyberu to nejhezčí co mám
musí to být frajer!
O kojení mám knihu kde jsou i polohy a ta v tašce taky nebude chybět. Mám potřebu být co nejvíc informovaná a tak se mi doma sešel fakt pestrý výběr knih. Asi část po tom všem přenechám paní Brůčkové do její knihovny pro ostatní maminy ![]()
Mám dotaz - kolik si mám pořídit látkovek když chci používat papírovky. Na takové to otírání podkládání a tak. Zatím mám 10, ale tak nějak tuším že to je málo.
bbettka
Já jsem z paní Brůčkové taky taková nadšená. Ona je hodně povídavá a všechno podává s humorem, což dokážu ocenit.
Člověk se pak hned méně bojí …
Ahojky,
bbetko , děkuji za gratulaci a informace od p. Brůčkové, já bych tam asi taky chtěla na cvíčo, když nebude nějaká námitka od dr. ![]()
Evewolf tak to jsme na tom podobně… Ale dnes se mi už udělalo dobře dřív, než po večerníčku…
Jinak jsem po kontrole, dnes poprvé u mého dr., poslal mě na UTZ, takže mimi je tam, kde být má a odpovídá svému stáří. A má srdíčko…
Dr. by chtěl, abych na všechna vyšetření chodila raději do Gennetu, já to vítám, takže mě cesty autobusem s převoněnými a nedovoněnými lidmi čekají také…
Holt si budu sedat k okýnku, teď už snad bude teplo… ![]()
Jo, Evewolf a látkovek bych si pořídila spíš tak 20, ať je nemusíš prát po jedné… I když záleží i na tom, jestli bude Matýsek všechno mlíčko nechávat v sobě, nebo ti bude něco vracet… Kája vracela dost, takže spotřeba byla veliká… ![]()
Ahoj,
Ewevolf - Jojo, pí. Brůčková je docela bezprostřední. Když byla hodina s tatínky, tak předváděla dýchání u porodu a já věděla, že se na toho svýho nesmím ani kouknout, jinak by tam vybuchnul smíchy.
Ale pak byl rád, že to viděl, aspoň ze mě nebyl tak vykulenej…
Sajsa - to cvičení se mi ze začátku zdálo, takový šolichání, ale se zvětšujícím bříškem jsem měla co dělat, abych to odfuněla ![]()
Přeji hezký večer.
Pa P.
No, já si říkám jen abych nebyla jak líná velryba… Zatím mám do velryby daleko, ale nikdy neříkej nikdy…
Hezký večer. ![]()
bbettko
Na tu hodinu s tatínky půjdem také
Původně jsem nechtěla právě z tohohle důvodu, ale tak si říkám - legrace musí být … že? ![]()
No, já se rozhodně chechtat budu. Jsem hrozná ![]()
Sajso
Dokoupím tedy ještě další pleny, koneckonců je to jedna z nejmenších položek na seznamu ![]()
Evewolf , to ti věřím… 10 plen, to je minimální výdaj proti těm dalším…
A jinak funění s tatínkama mě taky docela rozesmálo… Nám to předváděla vrchní v nemocnici, ono když funí těhule, ještě to jde, ale osoba v bílém plášti, která značně přehrává, to na mě bylo moc… ![]()
Ahoj holky,
dlouho jsem u vás nebyla, možná si mě už ani nepamatujete. Psala jsem naposled do deníčku…
Čokoládovou závislost mám taky, šílenou, v poslední době na celočokoládový tatranky, je to hrůza. Jak beru poslední, tak mám nervy, že už není, normální závislácký příznaky…Brrr.
Evewolf, já taky rodila v Příbrami, nechtělo se mi nikam daleko, aby za mnou mohl manžel častěji a taky jsem si v těhu poležela na rizikovém, tak už jsem věděla jak to chodí a znala i doktory a oni mě. Podle mých zkušeností - porodní sál super, porodní asistentky super, šestinedělí super jak doktoři tak sestry a novorozenecké oddělení - sestry na pár facek… Ty byly vážně strašlivý. Ale všude je asi něco. A jak koukám, tak se to shoduje i s váma ostatníma..
Noční košile nemají, musí si každá pacientka vzít svoji a když nemá, tak má smůlu, protože prý oni nemají v záloze ani jednu!!!! A vložky dají jen na první den, pak ani ťuk, takže pořádnou zásobu s sebou! A kojení? Po nalití prsou se mi zploštily bradavky a mám hodně pevný prsa a tužší bradavky, malá se nemohla pořádně přisát, sestra se akorát zeptala, jestli pila, řekla jsem že mi to jde špatně, hodila po mně ksicht a řekla, že se nediví, s takovýma prsama a šla pryč. No fakt příšerný. Málem jsem přišla o mlíko, každá mi radila opak než ta před ní, co sestra to jinej názor, dala bych jim pěstí. Byla jsem tam týden a vystřídalo se jich za tu dobu hafo a jen jedna byla milá a příjemná a uklidnila mě. Ostatní měly spíš škodolibou radost. Ale holky co kojily bez problémů, si nestěžovaly. Doma jsem pak měla klid a rozkojila jsem se bez problémů. Nechtěla jsem tě vystrašit, stačí se obrnit trpělivostí a hlavně si to zkus nebrat. Jsou to prostě kačeny. Zato doktoři a hlavně primář jsou skvělí jak lidsky tak odborně. Kdybych ho neměla u porodu, nechci domýšlet jak by to dopadlo.
Jany, já byla nejdřív na normálním pokoji, po třech dnech se uvolnil nadstandard. Na normálním pokoji se dětské sestry chovaly ke mně stokrát hůř…
Sajso, taky jsem chodila k Jitce Bůčkový na kurzy a je skvělá. Jak píše Evewolf.
Taky jsem chtěla po šestinedělí najet na látkovky a pak už se mi nějak nechtělo ![]()
Tak zatím a dobrou…
Adka
Evewolf - Já měla taky co dělat, udržet se, a ještě když jsem koutkem oka viděla manžela, jak se drží. Ale rozhodně doporučuji, ukazuje i jak masírovat a za to byl manžel vděčnej. I upozornila, že nemusíme mít na ně při porodu náladu, tak aby to nebrali osobně. Je lepší když to slyší i od někoho dalšího. A tvůj manžel byl u porodu svých dětí?
Plenek doporučuji víc než deset, nemusíš hned prát. Bětka po kojení hodně ublikávala, tak jsme měli ze začátku velkou spotřebu. A i teď se hodí.