Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
bbettko
Byl u jednoho porodu, ten první nestihl
ale nechce se mu přede mnou o tom mluvit - ví že mi bejvalka zvedá tlak
Občas se mi ale podaří z něj něco vytáhnout. Jinak on od začátku říkal že u porodu prostě bude … ani se mě neptal jestli ho tam chci. Řekla bych že ho tahle možnost ani nenapadla
No, bránit se nebudu …
A do kurzu se taky hrne sám, už několikrát se mě ptal kdy tam jako má jít …
Asi neví co ho čeká.
adka
Taky moc dík za info - obecně se to shoduje s tím co říkají všichni … holt se na ty novorozenecké sestry budu muset psychicky připravit
… Ale doufám že to v rámci možností bude v pohodě. Hlavně že tam nebudu muset být dlouho …
Noční košile mám zatím dvě, ale když to tak čtu, tak ještě dvě asi dokoupím. Však ony se neztratí … Vložky mám, tuším pět balíků. Ale taky asi ještě koupím a když tak je nechám Petra donést, kdyby byla nouze.
Nadstandard bych ráda, ale při počtu těhulek s podobným termínem nevím nevím … asi budou mít v létě nával. ![]()
Sajsa
Mě dá práci udržet obličej vážný ve skupině těhulek při funění, natož když tam budou chlapi
To zas bude ostuda …
AHojky.
Holky - vy mně dáváte. Taky jsem si vzpomněla na tu hodinu s manžely a partnery. Já musela muže teoreticky připravit ještě před tou lekcí, ukázat obrázky a předvést jak budu dýchat.
A on to potom bral vlastně jako ověření toho, co jsem mu řekla, plus viděl nějaké obrázky navíc, navíc jak to mimi bude vypadat až vyjde na svět, aby to přežil. On omdlívá při odběru krve.
No a při praktických ukázkách a nácviku jsem se na něj ani nepodívala, páč bychom se smáli snad až doteď. Ale byly tam s náma ještě dva páry a ty na tom byly stejně.
Ale potom když šlo do tuhého, myslím v porodnici, tak nám do smíchu rozhodně nebylo a to že tam byl se mnou mně moc pomohlo. I když tu finální fázi, vzhledem CŘ, neviděl, byl prvním kdo viděl malou.
Hezky se na to vzpomíná.
Látkovek jsem měla 20, vložek jsem v porodnici dostala 10 a pak už jsem měla obyč noční, ale ty porodní byly mnohem lepší.
Počasí se nám nějak zkazilo. Zjistila jsem se, že se Káťa bojí hromů, ale to nejspíš každé malé dítě. Pak už jsme stály u okna a pozorovaly jak prší, a to bylo v pohodě.
Bodlinko - jak jste na tom s nočníkem? O tom našem nebudu ani psát, pže není moc v kurzu, ale zajímá mně jaké mám vyhlídky do podzimu.
Tak jdu dopít kafčo a dopoledne možná do Sokolíku.
G.
Ahoj holky,
jste mě dostali s tou Anetou Langerovou - to byla pak taková after-party, po koncertě dělali hasičí do rytmu její písně vodní fontánu ![]()
bbettka - jsi zapoměla dodat, jak se onehdá naše dcerky na Nováku zřídily - myslím tím, že obě házeli kamínky do vodičky, až si do ní stouply, teda pardon, Běuška dokonce sedla ![]()
Gabika - klidně písni, ať na ten Novák někdy vyrazíme pospolu, teda teď to počasí tedy nic moc ![]()
Sajsa - dnes jsem učinila na netu velikááánskou objednávku biočokolád, to zase budu pořád čekat, zda-li už k nám jede pošta s balíčkem ![]()
Adka - zdravíme další ztracenou duši:)
Jinak k Brůčkové jsem chodila také, ale hodinu pro tatínky jsem vynechala - partner neměl zájem, no a dodnes mi vyčítá, že jsem u porodu moc křičela ![]()
Tak se mějte, nás dnes čeká šílená fronta na očkovaní proti obrně ![]()
Bodlinka s Verunkou
Ahojky,
my jsme taky měly jít dneska na obrnu, ale Klárka má teplotu, asi jí rostou zoubky, tak nikam nejdem. Je to prvně, co jí takhle není dobře, tak trochu si s ní nevím rady. Chvíli je v pohodě, pak strašně brečí, chce se nosit. Teď teda naštěsstí spinká. Už aby to bylo za náma.
Jany
ahojky,
tak my taky nebyly na hodině pro tatínky, teda na té klasické, co pí Brůčková pořádá. Já začala chodit na kurs a byla jsem asi třikrát a pak jsem musela do nemocnice, mezitím kurs skončil, tak mi sama navrhla, jestli nechci přijít jednou individuálně, aspoň procvičit dýchání, taťku jsem vzala s sebou a byla jsem ráda. Smát jsme se nemohli, protože jsme tam byli jen my dva
manža mi potom říkal, že bylo hrozný jak to přeháněla a později mi řekl, že jsem při porodu dýchala taky tak
To si fakt neuvědomuju, vím jen, že mi to první dýchání, to pomalý, myslím, že tomu říká mušličky, nebylo vůbec k ničemu, musela jsem hned na to psí a to celý porod… ale je fakt, že to pomohlo a vůbec jsem neměla čas myslet na to jestli to nevypadá trapně i když jsem jinak docela stydlivka
Evewolf **, já měla s sebou asi tři balíky vložek, ale manžel mi musel ještě přinést, byla jsem tam 7 dní a ta spotřeba je ze začátku obrovská. Nejlepší jsou ty porodnický, ale ty se blbě shánějí, možná přes net, v lékárnách je to problém. Tak aspoň nějaký obyčejný veliký s co nejmenší lepicí plochou, protože přes to lepidlo to nevětrá a všechno se hůř hojí.
K porodu jsem měla jedno obyč mega triko a na šestinedělí 2 košile a stačilo to. Hlavně si vem propínací zepředu, abys nemusela na kojení košili celou vyhrnovat
a látkových plen pod hlavičku do peřinky mají v porodnici nedostatek, tak si jich vem aspoň deset, miminko dost ublinkává. Ale to ti všechno řekne Jitka Brůčková.
Já nadstandard nejdřív nechtěla, ale třetí den mi to tam lezlo tak na mozek, navíc návštěvy jsou jen na chodbách, já byla strašlivě šitá a nemohla jsem pořádně ani vstát z postele, navíc pořád kojíš, tak skoro nebyla šance. Byla jsem nakonec ráda, že se ten nadstandard uvolnil.
Hlavně zkus se nenechat psychicky rozhodit od těch kačen na novorozeneckém, ale hormony dělají svoje. Normálně bych se nedala, ale tam jsem se nějak nedokázala bránit. Ta hodná sestřička se jmenovala Sladká a byla fakt úžasná. akorát, že tam nebyla nějak nastálo, jen vypomáhala na noční. Škoda.
Holky, to počasí je strašný, koukala jsem na předpověď a má být pořád hnusně. Píšou sice teploty kolem 20 st. ale u nás je bídných 16 ![]()
Tak zatím ahoj a zkusím se polepšit a chodit častěji ![]()
Adka**
Jejda, co se mi to stalo? Chtěla jsem jen zvýraznit jméno a teď tohle ![]()
Holky ta obrna je na lžičku?
Adka
Adko, obrna je na lžičku, žádné trápení malých dětí
.
Holky, až mě mrzí, že jsem k Brůčkové nachodila. Jenže já chodila do práce a ona to měla všechno dopoledne, což je pro pracujícího naprsto ideální
.
Takže já chodila do porodnice na psychoprofylaxi k vrchní sestře (která je mimochodem super, pak mě i rodila, byla jsem ráda. že jí znám a že jí tam mám) a pak na cvičení k Martině Smolíkové, tak už se dneska jmenuje jinak, vdala se, ale taky byla moc dobrá a příjemná.
Jany
Jany,
aha, já si říkala, jestli nás teď zase něco nečeká. ale my dávali hexa vakcínu, tak obrna je i v tom.
To je fakt blbý, pro pracující to nejde, dělá to jen dopoledne (nebo aspoň dělala), ale v té nemocnici to taky asi nebylo špatné, aspoň jsi je okoukla
Jak se jmenuje ta vrchní sestra? Mně se u porodu vystřídaly asi tři směny, tak možná, že byla i u mně ![]()
Adka
Adko, jmenuje se Alena Šindelářová, taková rázná ženská, dělá i prohlídky porodnice.
Jany
Tak tu neznám ![]()
Na prohlídce jsem měla PA Zrostlíkovou a taky jsem ji měla u porodu (plus asi dalších pět), ale tahle byla uvedena ve zprávě o porodu
všechny ale byly skvělé, měla jsem pocit, že jim na mě fakt záleží. I přesto, že jsem jim to tam „komplikovala“
Ale úplně nejlepší ze všech byla PA Skurková, ta tam byla se mnou nejdýl a byla fakt úžasná. Už jenom kvůli nim a primářovi bych tam rodila znovu.
adka
Zdravím,
Evewolf - tak to je od něj hezký, že chce být u porodu a neřeší to. Můj chtěl,ale nevěděl jestli to zvládne do konce, nakonec mu bylo blbý odejít, tak vydržel a dokonce se i podíval, jak malá leze ven, ale nechce o tom moc mluvit. Jen říkal, že v té chvíli mu to přišlo přirozený. Hezky si ji potom užíval, já musela na sál, protože nastaly komplikace, ale manželovi nechali malou chovat.
Bodlinko - Když jsme jely z Nováku s bosýma nohama, po koupání
, tak na mě lidi koukali, jestli jsem se nezbláznila, malou bez bot a ponožek, ale jí to nějak moc netrápilo. Naštěstí za viaduktem už nefoukalo, tak to přežila bez následků.
Holky, až vyrazíte na Novák, že nás vezmete sebou? ![]()
Pa Petra a spící Bětuška
Ahojky,
až půjdete na ten Novák, tak napište, my bysme šly taky. Teda až nebudeme mít teplotu.
Jany
Ahoj,
tak to já bych řekla, že obrna trápení je!!!
Tak třicet dětí a maminek narvaný v jedný pidi čekárně.Nedýchatelno, ač se větrá.Děti řičí.Verunku jeden malý chalan začne líbat a ona celá zhroucená ječí mámí mámí.Pak se porve asi se třema dětma o hračky - konečně aspoň jeden pozitivní důsledek mé výchovy na reakce typu moje hračky!!!
No jejich maminy to naštestí nevidí ![]()
Pak násilné vpravení vakcíny - já ležím na řičící Veru, sestra drží hlavu a doktorka se snaží vakcínu vpravit do krku.
Akce ukončena - Verča celá modrá se mě drží jako klíště a sestřička nám podává očkovák s cedulkou s datem dalšího očkování - za měsíc - spalničky - ale injekce ![]()
Bolí mě hlava, asi moje reakce na Verči očkování ![]()
Pa bodlinka
Teda Bodlinko, to musel být boj. Ale napsala jsi to tak, že se tu směju.
Nezlob se, ale nedalo mi to…
Holky, tak bysme mohly domluvit nějaký srazík, ne.
Bodlinko, k jaký doktorce chodíte? Ještě že my jsme dneska nebyli, půjdem až zítra, tak uvidíme, jak to tam bude vypadat.
Jany