Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
pro všechny matky, co si lámou hlavu, proč ten jejich 2 leťák mluví málo atd. pojďte se podpořit
jizvi a co ten druhý? u nás zatím taky oo prd, jen slabiky a dejda,kde je, ham nam apod. já se přiznám, že to neřeším, a nepátrám po tom, mluvím, čtu, vysvětluju, jednou to prostě přijde - tedy doufám ![]()
Já bych řekla, že prostě nemá potřebu
a kor u tebe, když jsou dva a spolu si nějak určitě rozumí, tak proč se obtěžovat nějakým mluvením ![]()
Tak Síma občas něco pronese, jako, že „Ká-ka pí, pššt!“, ale jinak nic moc, no
No a všichni jsme pro ni byli Ká-ka (Káťa) a teď jsme pro ni všichni „Jerka“ (Věrka)
Čekám, kdy postoupíme na dalšího člena rodiny ![]()
Jinak Simča rozumí, co se řekne, s tím problém není
Takže sem vlastně nepatřím, já si s mluvením našich dětí hlavu nelámu ![]()
Hele, Věrka do 3 let skoro nemluvila, pak se rozkecala a bylo to. Kluci mají ještě spoustu času, já bych se tím netrápila
Teď bude Věrce 8let, ve škole je hodně šikovná, prostě podle mě do 3 let řeč neřešit (a nejen podle mě, ale i podle neuroložky).
Boriska píše:
jizvi a co ten druhý? u nás zatím taky oo prd, jen slabiky a dejda,kde je, ham nam apod. já se přiznám, že to neřeším, a nepátrám po tom, mluvím, čtu, vysvětluju, jednou to prostě přijde - tedy doufám
no, Bertik je na tom lepe, i obcas spojuju, ale jako nijak vyrecni nejsou (manzel je dost nemluva)…Krystof slova zna, ale on to proste nepouziva, je to mesic a pul, co mu rizli uzdicku pod jazykem (proto nemluvil skoro vubec) a pak se rozjel, ale ted se nejak zase zabrzdil.. posledni radost je, ze zacal jen tak vsem zviratkum rikat cici nebo zamenuje pojmenovani, uz jsem z toho na rpasky, neumim byt klidna matka a rict si, ze proste mluvit zacne ![]()
j.a.n.i1 píše:
Já bych řekla, že prostě nemá potřebua kor u tebe, když jsou dva a spolu si nějak určitě rozumí, tak proč se obtěžovat nějakým mluvením
no to je ono, on za nej hodne mluvi bracha, jako kdyz necco chce, tak se K proste jen prifari
jizvíková píše:j.a.n.i1 píše:no to je ono, on za nej hodne mluvi bracha, jako kdyz necco chce, tak se K proste jen prifari
Já bych řekla, že prostě nemá potřebua kor u tebe, když jsou dva a spolu si nějak určitě rozumí, tak proč se obtěžovat nějakým mluvením
No jo, tak on má tlumočníka, ale to bych se pak nebála vůbec, když už je teď takový šikula
Neboj, to fakt přijde ![]()
madi píše:
hlásím se, skoro tříleťák a taktéž nemluví
fakt? tos me nepotesila. delas si s tim nervy? ja to fakt neumim brat sportovne
jizvi - aspon u nas vidim,ze si proste sami dva vystaci, domluvi se i bezeslov,kolikrat cucim,male pokroky vidim,tak jsem vazne klidna, neni duvod, kdyz vsemu rozumi,abychom stresovaly… a zamenuje schvalne,takze neboj
fragola píše:jizvíková píše:No jo, tak on má tlumočníka, ale to bych se pak nebála vůbec, když už je teď takový šikulaj.a.n.i1 píše:no to je ono, on za nej hodne mluvi bracha, jako kdyz necco chce, tak se K proste jen prifari
![]()
Neboj, to fakt přijde
to je jen tak mimodek. Bertik chcce chleba, rekne BA, dostane chleba, pribehne Krystof a natahne ruku a udela aaa nebo rukama poprosi
Já už si tím hlavu nelámu, až bude chtít, začne…
Dneska večer v postýlce říká „mámámámá“ tak mu říkám „řekni máma“ a on udělá „hmmm“
![]()
jizvíková píše:madi píše:fakt? tos me nepotesila. delas si s tim nervy? ja to fakt neumim brat sportovne
hlásím se, skoro tříleťák a taktéž nemluví
ne nedělám si vůbec žádné nervy
on jako něco řekne, pár slovíček zná, ale že by spojoval do vět, to nehrozí vůbec. on se rozmluví časem.
vidím to na synovce, ten nastoupil ve třech letech a třech měsících do školky a měl slovní zásobu horší než náš teď, rozmluvil se až ve školce trošku, i když pořád to není žádná sláva.
kate02 píše:
Já už si tím hlavu nelámu, až bude chtít, začne…Dneska večer v postýlce říká „mámámámá“ tak mu říkám „řekni máma“ a on udělá „hmmm“![]()
![]()
![]()
známe- pro něj jsou všechny dopravní prostředky - tutua. takže se učíme mluvit stylem - Adámku řekni auto. Odpověď - tutua.
Adámku řekni traktor. Tutua.
Takže já to vzdávám ![]()
ahoj jsme na tom stejně jen pár sluvek To Vojta v Sofiiném věku
ten už mluvil v jednoduchých větách v roce a pul to sem byla hrdá matka a ted na ulici nás zastavují a ptají se jí na všechno ona nic a čučí kak by byla hluchá přičemž moc dobře ví co a jak ![]()