Přidejte se - 2 roky a slovník 000

14047
12.1.12 22:22

přidejte se _ 2 roky a slovník 000

pro všechny matky, co si lámou hlavu, proč ten jejich 2 leťák mluví málo atd. pojďte se podpořit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12332
12.1.12 22:24

jizvi a co ten druhý? u nás zatím taky oo prd, jen slabiky a dejda,kde je, ham nam apod. já se přiznám, že to neřeším, a nepátrám po tom, mluvím, čtu, vysvětluju, jednou to prostě přijde - tedy doufám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
12.1.12 22:25

Já bych řekla, že prostě nemá potřebu :-) a kor u tebe, když jsou dva a spolu si nějak určitě rozumí, tak proč se obtěžovat nějakým mluvením ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
12.1.12 22:30

Tak Síma občas něco pronese, jako, že „Ká-ka pí, pššt!“, ale jinak nic moc, no :lol: No a všichni jsme pro ni byli Ká-ka (Káťa) a teď jsme pro ni všichni „Jerka“ (Věrka) :lol: Čekám, kdy postoupíme na dalšího člena rodiny :mrgreen:
Jinak Simča rozumí, co se řekne, s tím problém není ;) Takže sem vlastně nepatřím, já si s mluvením našich dětí hlavu nelámu 8)

Hele, Věrka do 3 let skoro nemluvila, pak se rozkecala a bylo to. Kluci mají ještě spoustu času, já bych se tím netrápila 8) Teď bude Věrce 8let, ve škole je hodně šikovná, prostě podle mě do 3 let řeč neřešit (a nejen podle mě, ale i podle neuroložky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
12.1.12 22:31
Boriska píše:
jizvi a co ten druhý? u nás zatím taky oo prd, jen slabiky a dejda,kde je, ham nam apod. já se přiznám, že to neřeším, a nepátrám po tom, mluvím, čtu, vysvětluju, jednou to prostě přijde - tedy doufám :D

no, Bertik je na tom lepe, i obcas spojuju, ale jako nijak vyrecni nejsou (manzel je dost nemluva)…Krystof slova zna, ale on to proste nepouziva, je to mesic a pul, co mu rizli uzdicku pod jazykem (proto nemluvil skoro vubec) a pak se rozjel, ale ted se nejak zase zabrzdil.. posledni radost je, ze zacal jen tak vsem zviratkum rikat cici nebo zamenuje pojmenovani, uz jsem z toho na rpasky, neumim byt klidna matka a rict si, ze proste mluvit zacne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20

hlásím se, skoro tříleťák a taktéž nemluví :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14047
j.a.n.i1 píše:
Já bych řekla, že prostě nemá potřebu :-) a kor u tebe, když jsou dva a spolu si nějak určitě rozumí, tak proč se obtěžovat nějakým mluvením ;-)

no to je ono, on za nej hodne mluvi bracha, jako kdyz necco chce, tak se K proste jen prifari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
12.1.12 22:32
jizvíková píše:
j.a.n.i1 píše:
Já bych řekla, že prostě nemá potřebu :-) a kor u tebe, když jsou dva a spolu si nějak určitě rozumí, tak proč se obtěžovat nějakým mluvením ;-)
no to je ono, on za nej hodne mluvi bracha, jako kdyz necco chce, tak se K proste jen prifari

No jo, tak on má tlumočníka, ale to bych se pak nebála vůbec, když už je teď takový šikula :lol: :palec: Neboj, to fakt přijde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
12.1.12 22:33
madi píše:

fakt? tos me nepotesila. delas si s tim nervy? ja to fakt neumim brat sportovne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
12.1.12 22:33

jizvi - aspon u nas vidim,ze si proste sami dva vystaci, domluvi se i bezeslov,kolikrat cucim,male pokroky vidim,tak jsem vazne klidna, neni duvod, kdyz vsemu rozumi,abychom stresovaly… a zamenuje schvalne,takze neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
12.1.12 22:34
fragola píše:
jizvíková píše:
j.a.n.i1 píše:
No jo, tak on má tlumočníka, ale to bych se pak nebála vůbec, když už je teď takový šikula :lol: :palec: Neboj, to fakt přijde :D

to je jen tak mimodek. Bertik chcce chleba, rekne BA, dostane chleba, pribehne Krystof a natahne ruku a udela aaa nebo rukama poprosi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
12.1.12 22:37

Já už si tím hlavu nelámu, až bude chtít, začne…

Dneska večer v postýlce říká „mámámámá“ tak mu říkám „řekni máma“ a on udělá „hmmm“ :pocitac: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
12.1.12 22:37
jizvíková píše:
madi píše:
fakt? tos me nepotesila. delas si s tim nervy? ja to fakt neumim brat sportovne

ne nedělám si vůbec žádné nervy :D on jako něco řekne, pár slovíček zná, ale že by spojoval do vět, to nehrozí vůbec. on se rozmluví časem.
vidím to na synovce, ten nastoupil ve třech letech a třech měsících do školky a měl slovní zásobu horší než náš teď, rozmluvil se až ve školce trošku, i když pořád to není žádná sláva.

• Citovat
  • Upravit
teresa20
12.1.12 22:39
kate02 píše:
Já už si tím hlavu nelámu, až bude chtít, začne…Dneska večer v postýlce říká „mámámámá“ tak mu říkám „řekni máma“ a on udělá „hmmm“ :pocitac: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

známe- pro něj jsou všechny dopravní prostředky - tutua. takže se učíme mluvit stylem - Adámku řekni auto. Odpověď - tutua.
Adámku řekni traktor. Tutua.
Takže já to vzdávám :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3950
12.1.12 22:39

ahoj jsme na tom stejně jen pár sluvek To Vojta v Sofiiném věku :roll: ten už mluvil v jednoduchých větách v roce a pul to sem byla hrdá matka a ted na ulici nás zastavují a ptají se jí na všechno ona nic a čučí kak by byla hluchá přičemž moc dobře ví co a jak :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí