Přidělí nám jméno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tunrida
14.8.18 09:21
@Anonymní píše:
Jsem mu říkala, že nám pak přidělí Hvězdoslava a bude se divit a on mi na to řekne, jéé konečně super jméno :zed: Asi to fakt necháme do porodnice

Však se neboj, až se narodí, tak jméno najdete. Všichni prostě nedokážou pojmenovat dítě před narozením, ale to přece není vůbec špatně.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
14.8.18 09:21

Nechat si jméno přidělit soudem bych brala jako fakt velkou ostudu a totální selhání domluvit se s vlastním manželem. To už bych to radši podepsala za něj. Na tvém místě bych manželovi naprimo řekla, že mi jeho chování ubližuje a pokud s tím nepřestane, tak dítě pojmenuju bez něj. S básničksma bych ho poslala někam :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.8.18 09:22
@divine woman píše:
Tak nám přibližně popiš příjmení (jestli je to česká klasika nebo něco neobvyklého) a my ti tu něco vymyslíme. :mrgreen:

Typicky české a celkem obvyklé Chalupa-Chalupová, klidně vymýšlejte, přidám pak říkanku :roll:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
14.8.18 09:23
@Anonymní píše:
Typicky české a celkem obvyklé Chalupa-Chalupová, klidně vymýšlejte, přidám pak říkanku :roll:

Já jsem rozená Chalupníková Radka :lol:

• Citovat
  • Upravit
59396
14.8.18 09:24
@Anonymní píše:
Jsem mu říkala, že nám pak přidělí Hvězdoslava a bude se divit a on mi na to řekne, jéé konečně super jméno :zed: Asi to fakt necháme do porodnice
:mrgreen: :mrgreen: jaké jsi měla vybrané? Ono je to kolikrát fakt těžké vybrat víc jmen a z toho vybírat :? Pak napiš jaké jste nakonec vybrali :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507

Neboj, v porodnici bohate staci. Neni problem do doby, nez vas propusti. My se na prvnim shodli cestou do porodnice a na druhem den pred (planovane cisare), ale puvodni plan byl, ze az mimco uvidime, tak uvidime, na co bude vypadat :mrgreen:

Příspěvek upraven 14.08.18 v 09:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226

My ho taky neměli - ani ženské ani mužské. Pohlaví jsme věděli. Prcek se narodil o 3 týdny dříve, já týden předtím (ležela jsem v porodce s unikající plodovkou) honem smolila něco do těch jejich papírů a jména jsem dala podle právě sloužících - sestra byla Lucie a doktor se jmenoval křestním Tomáš. Volala jsem manželovi, jestli je to Ok, ona nadšen, tak to tak i zůstalo. A máme malého Tomáška. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
14.8.18 09:25
@Tunrida píše:
A to by ten chlap ale musel být úplně blbej, kdyby tomu uvěřil, že?

někdo, kdo se raduje z Hvezdoslava a „prudí“ tak rodičku 2 týdny před porodem, klidně za blbce označím a pokud manžel prostě není schopen o něčem mluvit vážně, zařídím se podle sebe. Nepřijde mi tohle jako normální diskuze jiné tady, kdy je normální neshoda a pomáháme vybrat jméno …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.18 09:26
@Markéta80 píše: :lol: my to vždy řešili po 20tt kdy už bylo jasné pohlaví. U prvního to bylo jasné, měla jsem vysněné jméno od 15 :lol: . Určitě se Tě nějaké jméno líbí, vždy se odevzdává papír se jmény v porodnici. Jen naposled jsem měla jen holčičí :mrgreen: Já vždy jméno navrhla a nakonec to tak i dopadlo, manžel teda u Vali že Valerii rozhodně mít nebudeme že teda vybere jméno sám a po měsíci že vlastně ta Valinka zní dobře :mrgreen:

Nemám žádné vysněné jméno, panenky neměly „kalendářová“ jména :lol: Jedna byla Bambulina, další Nokinka a tak podobně :oops:

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
14.8.18 09:27
@Bubla_Bučková píše:
někdo, kdo se raduje z Hvezdoslava a „prudí“ tak rodičku 2 týdny před porodem, klidně za blbce označím a pokud manžel prostě není schopen o něčem mluvit vážně, zařídím se podle sebe. Nepřijde mi tohle jako normální diskuze jiné tady, kdy je normální neshoda a pomáháme vybrat jméno …

Asi tak, ten chlap se chová jako puberťák

• Citovat
  • Upravit
16961
@Anonymní píše:
Už jsem zoufalá, za 2 týdny mám termín a nejsme schopni vymyslet jméno, prcek má rád překvapení, takže se nám za celou dobu neukázal a nevíme pohlaví. Můj muž je velký vtipálek, takže na jakékoliv jméno vymyslí říkanku, kterou ze srandy 2 dny opakuje a mně se to pak úplně zhnusí. Tak jsem mu řekla, že dítě nebude mít žádné jméno a necháme si ho soudně přidělit a muž nadšený, že to bude skvělá historka, jak naše dítě ke jménu přišlo :zed: Jak se vám podařilo vybrat jméno? Já to snad nechám až do porodnice :roll:
Anonym-je mi trapně :oops:

Ahoj,

já jsem třeba u obou těhotenství přesně věděla pohlaví. U první dcery - jsem od začátku věděla jaké jméno chci, holka Dita nebo Tereza a kluk Rudolf. No na kluka nám kafrali, na holku ne. V 21tt jsem zjistila, že to bude holka a najednou jsem měla naprosto jasno, prostě si ten pupek sám řekl, nebo to jinak nedokážu vysvětlit, ale byla jsem naprosto neoblomná, nikdo mi to nemohl vymluvit a kupodivu všichni souhlasili.
U druhé dcery jsme měli hned jasno u kluka - Jonáš, nikdo neprotestoval. V 13tt jsme zjistili, že je to holka. No a pak to začalo. Každá stránka v těhotenském deníku nese jiné jméno. Nic mi nebylo dostatečně dobré. Já jsem si tůj co stůj chtěla prosadit Violu, manžel nejdříve souhlasil, ale pak mu to rodina vymluvila a všichni se spikli proti mě. A tak jsme vystřídali tolik jmen: Tereza, Gabriela, Justýna, Emily, Evelína, Amálie, Rebeka, Andrea, Viola, Michaela, Denisa, Dita, Edita, Klaudie :zed: A nakonec jsme na poslední týden udělali tabulku, každému dni jsme přiřadili jedno jmeno a miminko si samo vybralo. A asi jsem dítě štěstěny, ale vybrala si zrovna jméno, které jsem chtěla. Nemáme sice Violu, ale stejně jsem strašně ráda, protože obě mají zvučná, hodně podobná jména :srdce:

Ale sama jsem už byla tak naštvaná, frustrovaná, hádali jsme se kvůli tomu. :zed: Takže tě naprosto chápu.

Vemte si papír, každý napište 5 jmen, každý máte právo 1× veto, zbytek dejte do klobouku a losujte. :nevim: Docela by mě zajímalo, jak to pak dopadne a jaké jméno vyberete :-) :mrgreen: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Tunrida píše:
Já jsem rozená Chalupníková Radka :lol:

To je sranda, jsem taky Radka :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.8.18 09:28
@sarinka12322 píše:
Já vím že známá se nemohla rozhodnout a nevěděli co čekají a nakonec pojmenoval holčičku po sestřičce která ji rodila

To je fajn nápad, asi to nechám zatím tak ;)

• Citovat
  • Upravit
8507
14.8.18 09:29
@Bubla_Bučková píše:
někdo, kdo se raduje z Hvezdoslava a „prudí“ tak rodičku 2 týdny před porodem, klidně za blbce označím a pokud manžel prostě není schopen o něčem mluvit vážně, zařídím se podle sebe. Nepřijde mi tohle jako normální diskuze jiné tady, kdy je normální neshoda a pomáháme vybrat jméno …

Jako proc ne? Chapu, ze to zakladatelku stve, ale manzel proste jeste asi neni pripraveny to resit, tak dela blbe vtipky. Ten muj zase chodil s navrhy, jako Thor, ja k tomu pridala Křišťana a Milivoje a holt jsme se dohodli cestou do porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
14.8.18 09:30
@Bubla_Bučková píše:

Fakt si myslíš, že jsou jediná rodina, kde padají taková jména? U nás padlo v žertu paskvilů, než jsme vybrali jméno druhému klukovi. Taky už to vypadalo, že budeme pojmenovávat, až se narodí, nemohli jsme prostě nic vybrat. A co? Však to není žádná povinnost pojmenovat dítě, když ho ještě ani neviděli. Takhle se tím zbytečně nervují, přitom mají ještě spoooooustu času.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence