Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nechat si jméno přidělit soudem bych brala jako fakt velkou ostudu a totální selhání domluvit se s vlastním manželem. To už bych to radši podepsala za něj. Na tvém místě bych manželovi naprimo řekla, že mi jeho chování ubližuje a pokud s tím nepřestane, tak dítě pojmenuju bez něj. S básničksma bych ho poslala někam ![]()
@divine woman píše:
Tak nám přibližně popiš příjmení (jestli je to česká klasika nebo něco neobvyklého) a my ti tu něco vymyslíme.
Typicky české a celkem obvyklé Chalupa-Chalupová, klidně vymýšlejte, přidám pak říkanku ![]()
@Anonymní píše:
Typicky české a celkem obvyklé Chalupa-Chalupová, klidně vymýšlejte, přidám pak říkanku
Já jsem rozená Chalupníková Radka ![]()
@Anonymní píše:
Jsem mu říkala, že nám pak přidělí Hvězdoslava a bude se divit a on mi na to řekne, jéé konečně super jménoAsi to fakt necháme do porodnice
Neboj, v porodnici bohate staci. Neni problem do doby, nez vas propusti. My se na prvnim shodli cestou do porodnice a na druhem den pred (planovane cisare), ale puvodni plan byl, ze az mimco uvidime, tak uvidime, na co bude vypadat ![]()
Příspěvek upraven 14.08.18 v 09:27
My ho taky neměli - ani ženské ani mužské. Pohlaví jsme věděli. Prcek se narodil o 3 týdny dříve, já týden předtím (ležela jsem v porodce s unikající plodovkou) honem smolila něco do těch jejich papírů a jména jsem dala podle právě sloužících - sestra byla Lucie a doktor se jmenoval křestním Tomáš. Volala jsem manželovi, jestli je to Ok, ona nadšen, tak to tak i zůstalo. A máme malého Tomáška. ![]()
@Tunrida píše:
A to by ten chlap ale musel být úplně blbej, kdyby tomu uvěřil, že?
někdo, kdo se raduje z Hvezdoslava a „prudí“ tak rodičku 2 týdny před porodem, klidně za blbce označím a pokud manžel prostě není schopen o něčem mluvit vážně, zařídím se podle sebe. Nepřijde mi tohle jako normální diskuze jiné tady, kdy je normální neshoda a pomáháme vybrat jméno …
@Markéta80 píše:my to vždy řešili po 20tt kdy už bylo jasné pohlaví. U prvního to bylo jasné, měla jsem vysněné jméno od 15
. Určitě se Tě nějaké jméno líbí, vždy se odevzdává papír se jmény v porodnici. Jen naposled jsem měla jen holčičí
Já vždy jméno navrhla a nakonec to tak i dopadlo, manžel teda u Vali že Valerii rozhodně mít nebudeme že teda vybere jméno sám a po měsíci že vlastně ta Valinka zní dobře
Nemám žádné vysněné jméno, panenky neměly „kalendářová“ jména
Jedna byla Bambulina, další Nokinka a tak podobně ![]()
@Bubla_Bučková píše:
někdo, kdo se raduje z Hvezdoslava a „prudí“ tak rodičku 2 týdny před porodem, klidně za blbce označím a pokud manžel prostě není schopen o něčem mluvit vážně, zařídím se podle sebe. Nepřijde mi tohle jako normální diskuze jiné tady, kdy je normální neshoda a pomáháme vybrat jméno …
Asi tak, ten chlap se chová jako puberťák
@Anonymní píše:
Už jsem zoufalá, za 2 týdny mám termín a nejsme schopni vymyslet jméno, prcek má rád překvapení, takže se nám za celou dobu neukázal a nevíme pohlaví. Můj muž je velký vtipálek, takže na jakékoliv jméno vymyslí říkanku, kterou ze srandy 2 dny opakuje a mně se to pak úplně zhnusí. Tak jsem mu řekla, že dítě nebude mít žádné jméno a necháme si ho soudně přidělit a muž nadšený, že to bude skvělá historka, jak naše dítě ke jménu přišloJak se vám podařilo vybrat jméno? Já to snad nechám až do porodnice
Anonym-je mi trapně
Ahoj,
já jsem třeba u obou těhotenství přesně věděla pohlaví. U první dcery - jsem od začátku věděla jaké jméno chci, holka Dita nebo Tereza a kluk Rudolf. No na kluka nám kafrali, na holku ne. V 21tt jsem zjistila, že to bude holka a najednou jsem měla naprosto jasno, prostě si ten pupek sám řekl, nebo to jinak nedokážu vysvětlit, ale byla jsem naprosto neoblomná, nikdo mi to nemohl vymluvit a kupodivu všichni souhlasili.
U druhé dcery jsme měli hned jasno u kluka - Jonáš, nikdo neprotestoval. V 13tt jsme zjistili, že je to holka. No a pak to začalo. Každá stránka v těhotenském deníku nese jiné jméno. Nic mi nebylo dostatečně dobré. Já jsem si tůj co stůj chtěla prosadit Violu, manžel nejdříve souhlasil, ale pak mu to rodina vymluvila a všichni se spikli proti mě. A tak jsme vystřídali tolik jmen: Tereza, Gabriela, Justýna, Emily, Evelína, Amálie, Rebeka, Andrea, Viola, Michaela, Denisa, Dita, Edita, Klaudie
A nakonec jsme na poslední týden udělali tabulku, každému dni jsme přiřadili jedno jmeno a miminko si samo vybralo. A asi jsem dítě štěstěny, ale vybrala si zrovna jméno, které jsem chtěla. Nemáme sice Violu, ale stejně jsem strašně ráda, protože obě mají zvučná, hodně podobná jména ![]()
Ale sama jsem už byla tak naštvaná, frustrovaná, hádali jsme se kvůli tomu.
Takže tě naprosto chápu.
Vemte si papír, každý napište 5 jmen, každý máte právo 1× veto, zbytek dejte do klobouku a losujte.
Docela by mě zajímalo, jak to pak dopadne a jaké jméno vyberete
![]()
@Tunrida píše:
Já jsem rozená Chalupníková Radka
To je sranda, jsem taky Radka ![]()
@sarinka12322 píše:
Já vím že známá se nemohla rozhodnout a nevěděli co čekají a nakonec pojmenoval holčičku po sestřičce která ji rodila
To je fajn nápad, asi to nechám zatím tak ![]()
@Bubla_Bučková píše:
Jako proc ne? Chapu, ze to zakladatelku stve, ale manzel proste jeste asi neni pripraveny to resit, tak dela blbe vtipky. Ten muj zase chodil s navrhy, jako Thor, ja k tomu pridala Křišťana a Milivoje a holt jsme se dohodli cestou do porodnice.
@Bubla_Bučková píše:
Fakt si myslíš, že jsou jediná rodina, kde padají taková jména? U nás padlo v žertu paskvilů, než jsme vybrali jméno druhému klukovi. Taky už to vypadalo, že budeme pojmenovávat, až se narodí, nemohli jsme prostě nic vybrat. A co? Však to není žádná povinnost pojmenovat dítě, když ho ještě ani neviděli. Takhle se tím zbytečně nervují, přitom mají ještě spoooooustu času.
Však se neboj, až se narodí, tak jméno najdete. Všichni prostě nedokážou pojmenovat dítě před narozením, ale to přece není vůbec špatně.