Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Sany80s píše:
Ivona je fajn, Iva mi zní možná ještě lépe.
Hele dneska už není problém nechat si svoje. Snad už jsme ty chlapy vychovaly k tomu, aby to neuráželo jejich ego. Z klučičích máš taky nějaká oblíbená?
On je švagr jedináček a asi by to neprošlo, ale to je už na nich
Ivu máme taky ve velmi blízké rodině
Klučičí: Libor, Roman, Ivo, Hynek, Vilém, Viktor, Zbyněk, Zdeněk, Karel a spoustu dalších
Mám opravdu veliký rozptyl
My jsme jméno řešili ještě cestou do porodnice.
U prvního syna nebyl problém, ale pro druhého nás nic neoslovilo. A večer před plánovanou sekcí jsem procházela kalendář a pořád nic. Pak jsem se zadívala znovu do papírů a říkám manželovi a co Adrian? Manžel, že popřemýšlí a ráno uvidí. No a tak máme Theodora a Adriana. ![]()
Zita Chalupová to bude, to je krásný
![]()
Příspěvek upraven 14.08.18 v 21:43
Libor je super. „Neser strejdu Libora, když je nalitej!“
můj oblíbený vtip. Jinak Ivonka je fajn, taky jednu máme ![]()
Zakladatelko, však máš moc pěkný výber, u holčičích mi s příjmením více ladí asi první polovina jmen.
Takže klid, ať si veršuje jak chce, vždyť všechno z těch básní se dá použít snad na jakékoliv jméno ne?
Teď jsem narazila na tuhle diskuzi, snad nepíšu pozdě
Ale znám kluka se stejným příjmením a jmenuje se Petr. Shodou okolností je to i jméno připravené pro naše hypotetické další dítě
A znám i holku s velmi podobným příjmením (má tam jen o jedno písmenko míň) a ta se jmenuje Jana.
Ahoj, my čekáme kluka a jméno jsme si s manželem vybrali tak, že jsme prolistovali oba kalendář, každý zvlášť a napsali jsme si jména na papír, které se nám aspoň nějak trochu líbí. Pak jsme vybrali shody a nakonec to vyhrál Adámek ????. Jinak jsme byli těžce bezradní a jména pořádku měnili.
@Anonymní píše:
Už jsem zoufalá, za 2 týdny mám termín a nejsme schopni vymyslet jméno, prcek má rád překvapení, takže se nám za celou dobu neukázal a nevíme pohlaví. Můj muž je velký vtipálek, takže na jakékoliv jméno vymyslí říkanku, kterou ze srandy 2 dny opakuje a mně se to pak úplně zhnusí. Tak jsem mu řekla, že dítě nebude mít žádné jméno a necháme si ho soudně přidělit a muž nadšený, že to bude skvělá historka, jak naše dítě ke jménu přišloJak se vám podařilo vybrat jméno? Já to snad nechám až do porodnice
Anonym-je mi trapně
@P4ja píše:
Jj, řekla bych že ano. Klidně by tam napsala pro potřeby nemocnice svoje a do matriky by šlo neznámé jméno. Jen bys pak měla problém třeba na pojišťovně a u doktorů Protože by dítě asi nemělo rodný list. Tudíž kartičku pojištěnce a byl by asi problém s vykazováním péče. Matka ho má pod svým pojištěním asi jen omezenou dobu.
Zas takový problém by to nebyl. Pokud dítě nemá jméno dostatečně brzy, dostane rodný list s rodný číslem, příjmením a v kolonce křestní jméno má uvedeno „nezjištěno“ nebo „neurčeno“. Nejsou to zas tak raritní situace, jak by se mohlo zdát. V praxi na ně dochází např. v případech, kdy první domněnka otcovství svědčí manželovi matky, který ale otcem dítěte není, všichni to vědí a on pochopitelně nechce papír o jménu dítěte podepsat.
@Jeremi To sice ano, ale když vezmu problém těch rodičů, kterým matrika nechtěla schválit jméno, tak.mne to nepřišlo jako protíná.
@Anonymní píše:
To není o neshodě, řeknu, moc hezká je Alena, muž odpoví ale jo je, připojí básničku, usměje se a řekne, proč né, tak si ji pak ještě párkrát zopakuje a já mám z toho původně pěknýho jména pupínkyKdyž se ho zeptám, proč to dělá, tak mi odpoví, že to jméno za den budu říkat klidně stokrát, tak se mi přece musí líbit tolikrát zopakované.
Něco podobného byl můj otec - všechno pořád obracel v žert, na každou blbost byl schopen složit říkanku. Většinou to bylo spíš fajn, ale čeho je moc, toho je příliš. Naprosto chápu, že zrovna teď na to nemáš náladu. Předvýběr máš pěknej (nejvíc se mi líběj Lada a Hynek, teda) a tváří v tvář miminku zjihnou a zvážněj i ti největší vtipálci, takže konečné volby se manžel určitě zhostí na jedničku. Věřila bych mu.
Kdo to tu četl, tak nakonec máme kluka a při prvním pohledu Hynek, úplně mi to křičelo v hlavě a manžel souhlasil, že je to opravdu Hynek ![]()
@Anonymní píše:
Kdo to tu četl, tak nakonec máme kluka a při prvním pohledu Hynek, úplně mi to křičelo v hlavě a manžel souhlasil, že je to opravdu Hynek
Paráda gratuluji k synovi. Vybrali jste parádní jméno, moc pěkné! Štastný konec to mááá
![]()
To je taky dobrý
A že to má blízko, to je u nás taková vtipná historka, babička je Marta a ta měla dřív svátek na konci ledna, pak to v kalendáři přesunuli na den jejích narozenin