Přidělí nám jméno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.8.18 10:07
@g.sandova píše:
Tak proč tak vysilujes! Já taky pochopila, že tvůj manžel je trdlo a tebe to trápí. Tak když je to v pořádku, dejte jméno na sále po Dr, bude to najej Horymír a bude to cajk. Tak co teda chceš?

Asi vyšiluju kvůli okolí, neustálé dotazy na jméno a třeštění očí, že ještě nemáme vybrané jméno, jako kdyby to bylo to nejdůležitější pro příchod dítěte.

• Citovat
  • Upravit
25897
14.8.18 10:07

Zakladatelko k příjmení se hodí skoro vše kromě nějakých exotických jmen jako Esmeralda a José Armando :mrgreen:
holky - Kristýna, Karolína, Kateřina, Magdalena, Anna, Marie, Josefína, Alena, Hana, Jana, Pavla, Petra, Marcela ….. no skoro cokoli

kluci - Jan, Jakub, Matěj, Vojtěch, Petr, Pavel, Roman, Martin …. a tak dále

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.18 10:09
@P4ja píše:
No, my měli klučičí, ale věděli jsme, že to bude holčička.
Do porodnice jsme jeli bez vyplněného jména. Ten papír jsme měli podepsaný, ale s tím, že holčička dostane jméno až po porodu. Měli jsme dvě a nevěděli, které vybrat. Takže porod a první pohled rozhodl.

Když to napíšeš takhle, tak se mi to vlastně moc líbí ;)

• Citovat
  • Upravit
26747
14.8.18 10:09
@Anonymní píše:
Asi vyšiluju kvůli okolí, neustálé dotazy na jméno a třeštění očí, že ještě nemáme vybrané jméno, jako kdyby to bylo to nejdůležitější pro příchod dítěte. [/ci
@Anonymní píše:
Asi vyšiluju kvůli okolí, neustálé dotazy na jméno a třeštění očí, že ještě nemáme vybrané jméno, jako kdyby to bylo to nejdůležitější pro příchod dítěte.
řekneš máme, ale že je to překvapení :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
14.8.18 10:18
@Anonymní píše:
Typicky české a celkem obvyklé Chalupa-Chalupová, klidně vymýšlejte, přidám pak říkanku :roll:

Budu čekat říkanku :D z mého pohledu například Robin Chalupa zní dobře a třeba… Jolana Chalupová taky :) určitě něco vyberete, až to malé uvidíte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
14.8.18 10:18

Já jsem se s mužem vlastně o jméně nikdy moc nedohadovala. Nechal to na mě. První dítě jsem chtěla pojmenovat po prababičce, po porodu se ale něco zlomilo a dala jsme jí jméno po mojí mamce. Tehdy se jména před nikam nepsaly. Jméno pro druhou dceru jsem hodně řešila, koupila jsem si knížku Jak se bude jmenovat a vybrala jsem nakonec jméno z knihy Babička od Boženy Němcové. Na tu dobu hodně neobvyklé jméno Adéla. V porodnici říkali, to je ta, co dala to divné jméno. :lol: Dneska je běžné. Třetí dceru jsem měla po 14 letech, tzv. na stará kolena. Měla jsem pořád v hlavě jedno vysněné jméno z dětství a tak nyní, naposledy jsem ho tedy vytáhla a narodila se nám Johanka. První vnučka, co se narodila Adélce, měla být dle ultrazvuku kluk Mikuláš. Takže rychlá změna a je to Anežka, na sále to tak nějak vytanulo na mysl, že jsme uvažovaly o historicky významných jménech. U druhé vnučky od nejstarší dcery jsme v tom pokračovaly, je pojmenovaná podle manželky Václava III. - Viola. Mužští nám do toho nikdy nekrafali. :lol:

Příspěvek upraven 14.08.18 v 10:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2037
14.8.18 10:19

To je věc, která by měla přijít sama. Když mi vyšel pozitivní těhotenský test, tak manžel po týdnu přišel s tím, že když to bude kluk, mohl by to být Eduard. A já v tu chvíli věděla, že je to to pravé jméno pro našeho syna. Navíc jsem tak nějak vnitřně tušila, že to bude kluk, takže jsme se ani holčičím jménem moc nezabývali. Teď máme doma malého Edu :srdce:. Pro holku jsme do papírů jen jako formalitu napsali Adrianu. Kamarádka na porodním sále vybrala jméno Sylvie. No, já bych tam asi nevybrala nic , mozek mi moc nefungoval :lol: . Věřím, že i vás cvrnkne do nosu to správné jméno :) . Zkuste se víc rozhlížet kolem sebe a všímat si, jak se kdo jmenuje, nebo zapátrejte v rodokmenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
14.8.18 10:20

Zakladatelko píšeš: „Už jsem zoufalá“ jestliže to je pravda, tak v jednání tvého manžela není něco v pořádku. Přivést manželku k zoufalství (byť třeba v žertu) přece není správné. A to si necháš od manžela líbit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.18 10:21
@divine woman píše:
Zakladatelko k příjmení se hodí skoro vše kromě nějakých exotických jmen jako Esmeralda a José Armando :mrgreen:
holky - Kristýna, Karolína, Kateřina, Magdalena, Anna, Marie, Josefína, Alena, Hana, Jana, Pavla, Petra, Marcela ….. no skoro cokolikluci - Jan, Jakub, Matěj, Vojtěch, Petr, Pavel, Roman, Martin …. a tak dále

Exotiku v žádném případě, to mi potom přijde komické Denny Zima, to se směju ještě teď :lol: My jsme vyškrtali jména z bližšího okruhu příbuzných a přátel, nejsme zastánci opakování jmen, sami máme v rodině 9! kusů Jiřího a další 2 kamarády k tomu :zed:
Magdalena - Magda, Magda z půdy spadla, rozbila si koleno o dubové poleno :oops:
Alena - Naše malá Alena, chytla v lese jelena, měl veliké parohy, popadl jí za nohy, a tak křičí Alena po útoku jelena :oops:

• Citovat
  • Upravit
6569
14.8.18 10:22
@mau-mau píše:
Lukáš a Radek a holky Andrea a Petra :mrgreen:

Umíš si představit, co by ten „vtipálek“ řekl na jméno Radek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.8.18 10:22

Manžel měl taky problém se jmény pro kluka. Tak jsem mu řekla, že buď se dohodneme nebo kluka pojmenuju Barnabáš. To zabralo. Nakonec se teda narodila holčička. Když jsem koukala do kalendáře, zjistila jsem, že jsme ji počali na Barboru. Tak máme Barborku. :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.8.18 10:23
@Lublrn píše:
Zakladatelko píšeš: „Už jsem zoufalá“ jestliže to je pravda, tak v jednání tvého manžela není něco v pořádku. Přivést manželku k zoufalství (byť třeba v žertu) přece není správné. A to si necháš od manžela líbit?

Jsem zoufalá, že nejsme schopni vymyslet jméno a nic tu nededukuj a nepodsouvej ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.8.18 10:26
@K92 píše:
To je věc, která by měla přijít sama. Když mi vyšel pozitivní těhotenský test, tak manžel po týdnu přišel s tím, že když to bude kluk, mohl by to být Eduard. A já v tu chvíli věděla, že je to to pravé jméno pro našeho syna. Navíc jsem tak nějak vnitřně tušila, že to bude kluk, takže jsme se ani holčičím jménem moc nezabývali. Teď máme doma malého Edu :srdce:. Pro holku jsme do papírů jen jako formalitu napsali Adrianu. Kamarádka na porodním sále vybrala jméno Sylvie. No, já bych tam asi nevybrala nic , mozek mi moc nefungoval :lol: . Věřím, že i vás cvrnkne do nosu to správné jméno :) . Zkuste se víc rozhlížet kolem sebe a všímat si, jak se kdo jmenuje, nebo zapátrejte v rodokmenu…

Už jsem se rozhodla, že to nechám na porodní sál, když budeme nerozhodní, tak jen dáme vědět, je to kluk/holka, jméno dodáme později :lol:

• Citovat
  • Upravit
1226
14.8.18 10:32

@warita

není pravda. Na vymýšlení jména máš čas nejpozději v den porodu - můžeš si ho klidně vymyslet během těhotenství ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
14.8.18 10:33

Pojmenovat dítě až v okamžiku, kdy ho uvidíš, musí být pěkné. Pokud jsi dost silná, aby tě při porodu nerozhodily kecy personálu, že nemáš vyplněný papír – ó, hrůza, nenecháme vás porodit! –, tak to tak nech. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze