Přijímačky na osmiletá gymnázia 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76
20.6.26 08:54

My už máme za sebou první třídní schůzky, bylo to fajn. Byla tam ředitelka, zástupce a třídní učitelka. Kladli nám na srdce, že dětem nemáme pomáhat, aby se naučily být samostatné, že si musí zvyknout na jiné fungování a náročnost než na ZŠ… Asi se máme na co těšit :think:

Nějaký rodič se ptal, jakou očekávají úroveň angličtiny. Říkali, že jsou zvyklí, že v angličtině jsou mezi dětmi extrémní rozdíly a učitelé s tím umějí pracovat. Tak uvidíme, my jsme rozhodně na tom horším konci.

A překvapilo mě, že ve třídách jsou poměry holky-kluci 15-15 a 11-19. Dcera je v tercii a taky mají víc kluků. Předtím jsem si myslela, že přijímačky budou sedět spíš takovým těm zodpovědným holčičkám (jako je ona).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
20.6.26 08:58

A k předchozímu tématu, já osobně znám dítě, které se už za nového systému nedostalo nikam (nepřijat pro nedostatečnou kapacitu), a když rodiče náhodou o prázdninách zjistili, že je na jednom z jejich gymplů volné místo, tak tam napsali a dítě vzali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67928
20.6.26 12:19

@bonpari
Jak probiha nahodou zjistili? Maji tam zname? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ephemeral
20.6.26 12:22

Holky, už se těší vaše děti, až dochodií stávající školu a půjdou na gympl? Moje hodně.

• Citovat
  • Upravit
76
20.6.26 14:34

@zuzu224
Nemají známé. Dokonce až hodně zprostředkovaně a náhodou zjistili, že nějaké dítě nenastoupí. Ale jak přesně probíhalo „tak tam napsali a dítě vzali“, to samozřejmě nemůžu vědět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
20.6.26 16:16
@zuzu224 píše: Více
Úplně běžně se o prázdninách a v září doplňuje a přestupuje. A už se neřeší počet bodů.
Loni naše krajské město vím o přestupech na minimálně třech gymplech. Některé děti se až o prázdninách rozhodnou, že nakonec zůstanou na ZŠ. U mého syna dokonce odešli dva kluci až po adapťáku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
20.6.26 16:18
@bonpari píše: Více

Někteří rodiče prostě obvolávají všechny gymply…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67928
20.6.26 16:52

@bramburkaJ
Prestup ano, vsak to pisu vyse, ze si daj prihlasku do Duchcova a pak resi prestup, ale brat deti ktere se nikam nedostali a jsou vlastne na ZS je rozdil, protoze ty deti nejsou oficialne nikam prijate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
20.6.26 16:55

@zuzu224 Stačí dělat cermat prijimacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
20.6.26 19:13
@bramburkaJ píše: Více

Souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67928
20.6.26 19:22
@bramburkaJ píše: Více

Nevim, gemini tvrdi, ze to bez vyhlaseni dalsiho kola nejde. Coz mne prijde i logicke, protoze pak by si tam reditel mohl nechat mista pro zname a ty v lete obsadit. To ze nenastoupi vsichni zaci je celkem bezne. Zrovna tady jedna uzivatelka ma syna nyni v prime v Praze a maj prej nekolik volnych mist.
Pokud se to dite dostane aspon do Duchcova, tak je situace jina, to je potom prestup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
20.6.26 20:27

@zuzu224
Ale když fakticky přijímačky na tu školu udělá a nevezmou ho kvůli nedostatečné kapacitě, tak když se pak kapacita uvolní…
Nevim, ale to dítě znám a opravdu ho nikam nevzali a teď tam je. Bohužel je mi blbý se ptát, jak přesně toho dosáhli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67928
20.6.26 20:52
@bonpari píše: Více

Ale to by byl princip odvolani a odvolani je s novym systemem nemozne. Musi se vypsat dalsi kolo i na jedno blbe misto. A v dalsim kole se nehledi na to kam se dite predtim hlasilo/nehlasilo.
Moc tomu neverim. To bude spis nejaka leva a samozrejme rodice nemuzou troubit jak to doopravdy je.
Hele treba mne vylozene lze o prijimackach i velmi dobra kamaradka. Pritom s internetem neni tezke zjistit kde je pravda. Jeji deti znam velmi dobre a u obou vim, ze si dost upravila pravdu. :) Ale co, kdyz nechce rict pravdu, tak co ja ji budu “usvedcovat”. Kazdyho vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16289
20.6.26 23:32
@zuzu224 píše: Více

Náš příbuzný takhle nechtěně ztrapnil sousedy - během dvou dnů jemu a jeho ženě tři lidi řekli, že jejich dítě skončilo jako první nepřijaté - když s tím přišel i soused, tak ten příbuzný vypálil úplně bezelstně „ty jo, tam bylo našlapáno, to už jste čtvrtý“ - soused zrudnul a odešel, a doma se ten příbuzný dozvěděl od ženy, že první nepřijatý je jen jeden, a je to někdo úplně jiný, že prostě jen ti lidi nechtějí přiznat neúspěch dítěte a hledají berličky.
Je to stejné jako s tou přípravou - stejný rodič stejného dítěte je schopný v září říct, že si dělali první testy o prázdninách, v říjnu zaplatit přípravu za tisíce, v listopadu sondovat body ostatních, v prosinci dělat o Vánocích jako blázen Cermaty, v lednu tvrdit „už začneme“, v březnu „kdybychom nezačali až v lednu, bylo by dítě bodově výš“, a po neúspěšných přijímačkách „on si to byl jen zkusit, kromě přihlášky a pár testů v březnu jsme pro to nic nedělali“. Taky jsem si říkala „má to zapotřebí?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67928
21.6.26 05:58

@zrcadlo
Jj, tak nam ta znama taky kecala o tom jak diite dopadlo. Meli celkem neobvykle slozeni skol a rekla mne body, ktere ale na danych skolach ve vysledkovce nikdo nemel v dane kombinaci M+CJ a s tim, ze to sel jen zkusit, vzali ho a nastoupit nechce. No nebyl uplne problem najit realitu :) a body byly vyrazne nizsi, samozrejme se nedostal.
Takze ja tyhle “pohadky” beru s rezervou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin