Priorix - je povinný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silky123
31.8.12 11:29

@MarieP @Lama Lama

Díky, holky. Tak to jsem tedy zvědavá, jak to budu mudře sdělovat, poněvadž jsem si myslela, že se míní ten Priorix Tetra.

Uff, tak to bude boj. Protože už nás chce naočkovat stůj co stůj a já si myslím, že Vája by být očkovaná ještě neměla, jednak jí teprve bude 14 měsíců, pak nevím, co mudra blázní, a druhak už tak mě neurolog upozorňoval, že Vája je dráždivé dítě, tak opravdu dát jen to nejnutnější, je z jeho hlediska nejlepší, i kvůli aktivaci imunitního systému…

Holky, už vidím mudru, jak jí říkám, že neexistuje horní hranice pro očkování a že teď ještě nechci…

Musím si to najít na netu, vytisknout a argumentovat.

Ještě jednou díky.

• Citovat
  • Upravit
81479
31.8.12 11:35

Tak dej základní priorix a hotovo, ne? Tennemůže dát dřív, než v 15m a jednom dni. odstup měsíc po hexe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
31.8.12 11:39

@Lama Lama

Pokusím se ten Priorix odsunout, na co nejdýl. Malá snášela špatně i předchozí očkování.

První byla v pohodě, ale druhá a třetí byly strašný.

• Citovat
  • Upravit
59374
31.8.12 11:53

@Silky123 řekla bych že ted byla nachlazená takže ted ne a hotovo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. Marie
31.8.12 16:41
@Silky123

pokud není malá úplně fit tak odlož i tu Hexu, máš čas do 18- ti měsíců (mělo by to být do cca 12 měsíců od poslení dávky)prostě řekni, že chceš mít první z krku hexu. A s neurologem se domluv, zda by ti nenapsal doporučení ohledně MMR vakcíny, tak se nebudeš muset hádat, ale opravdu ho nepotřebuješ, lze to legálně odsunou na kdy chceš, jen do Mš toto očkování většinou chcou (pokud nemáte nějakou kontraindikaci). Jinak vůbec bych neargumentovala, ale prostě řekla, že to tak chci, ty jsi rodič a ty rozhoduješ. Navíc to co jsem napsala, neodporuje ani zákonu, ani vyhlášce :nevim: A pokud se bojíš, že se necháš „ukecat“ tak tam nechoď a jen zavolej, že je malá nemocná 8) Osobně bych MMR (priorix) neočkovala min. do 3 let, syn dostal jednu dávku ve 4 letech a od té doby měl pořád záněty úší a rýmy, myslím že to mělo spojitost, do té doby byl nemocen jen párkrát :twisted:

• Citovat
  • Upravit
Silky123
31.8.12 20:33
@nepř. Marie píše:
@Silky123
pokud není malá úplně fit tak odlož i tu Hexu, máš čas do 18- ti měsíců (mělo by to být do cca 12 měsíců od poslení dávky)prostě řekni, že chceš mít první z krku hexu. A s neurologem se domluv, zda by ti nenapsal doporučení ohledně MMR vakcíny, tak se nebudeš muset hádat, ale opravdu ho nepotřebuješ, lze to legálně odsunou na kdy chceš, jen do Mš toto očkování většinou chcou (pokud nemáte nějakou kontraindikaci). Jinak vůbec bych neargumentovala, ale prostě řekla, že to tak chci, ty jsi rodič a ty rozhoduješ. Navíc to co jsem napsala, neodporuje ani zákonu, ani vyhlášce :nevim: A pokud se bojíš, že se necháš „ukecat“ tak tam nechoď a jen zavolej, že je malá nemocná 8) Osobně bych MMR (priorix) neočkovala min. do 3 let, syn dostal jednu dávku ve 4 letech a od té doby měl pořád záněty úší a rýmy, myslím že to mělo spojitost, do té doby byl nemocen jen párkrát :twisted:

Děkuju :kytka:

Volala jsem neurologovi, jestli je malá v cajku, říkal, že tu čtvrtou hexu dát můžu, ale ten Priorix neschvaloval. Razí heslo, že očkovat jen to nejnutnější.

Hexu budu muset dát, dokud je malá v cajku, protože přes zimu byla zdravá, ale já nevím, jestli nebudeme trochu bojovat s KB, teď nás čekají „nejhorší“ zatěžkávací zkoušky. Kravská bílkovina, vejce a možná ryby a to je nejméně tak na tři měsíce, takže bysme se nevzlezly do termínu.

Teta je doktorka, sice pro dospěláky, ale zeptám se, jak se „správně“ vymluvit.

Na neuru nevím, jestli mi to doktor napíše, jelikož se s naší mudrou dobře znají z nemocnice :(

Takže hexu asi dám, ale ten Priorix nechci.

Opravdu díky za tipy :)!

• Citovat
  • Upravit
844
17.5.13 22:23

Příspěvek upraven 04.01.15 v 23:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
17.5.13 22:29

Moje dcera mela posledni davku (sice ne Hexy, ale Pediacelu) ve 20mesicich. Na MMR nejdem, taky mozna az pred skolkou. MUDre jsem to sdelila, a ta v tom problem nevidi. A zadnej papir ji podepisovat nemusis. U Priorixu neni stanovena hranice, kdy musis ockovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
17.5.13 22:30

Právo na reverz samozřejmě má, proč s tím máš problém? Je to Tvé rozhodnutí, Tvá zodpovědnost, její ochrana. K průběhu Ti nikdo neřekne jaký bude, to je věštění z koule.
Mmch, znáš vakciny.net? Petráše? Píše, že líp tolerovaná je vakcína po 2.roce věku, pak už je jedno kdy to píchneš (v rámci tolerance - další odklad zlepšení tolerance vakcíny už nepřináší). Já jsem taky odkládala - rozjetý atop… očkovali jsme po 2.roce bez reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
17.5.13 22:32

Promiň Mikajelka, ale tvá Dr. je celkem maniak :| MMR si můžete naočkovat kdy chcete, vyhláškou není stanoven žádný termín do kdy musí být naokovaná a co se poslední Hexy týče, tak mezi posledními může být rozestup až jeden rok. Pokud si nejseš jistá, můžeš dítěti nechat nabrat prtilátky a dle toho se eventuelně držet, ale přístup vaší dětské, mě přijde zbytečně hysterický a rozhodně bych já na něj nedala, ale samozřejmě záleží na vás :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
17.5.13 22:36

Jo a nemá na to právo a opravdu riziko není, ale mě se moc neptej, já neočkuju už nic a nikdy nemám v plánu s tím začít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
17.5.13 22:37

Příspěvek upraven 04.01.15 v 23:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
17.5.13 22:43

@Mikajelka
No vidíš, naše mudra Petráše bere bez debat… Taky myslím, že to vaše dr spíš nezná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
17.5.13 22:44

@Mikajelka
A jinak, tak jí to podepiš - budete mít obě klid a nazdar po 2.narozeninách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
17.5.13 22:48

Já jsem dneska zrovna řekla, že mmr chci až po druhém roce, smála se, souhlasila, říkala, že ji to nemusím vysvětlovat, ale, že spalnicky mohou být smrtelné a z e propukají stále častěji epidemie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek