Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo a holky, jeste me napadlo musim vlastne vypovidat, kdyz tou vypovedi sama sebe muzu poskodit? Tusim, ze nekde se psalo, ze muzu odmitnout vypovidat z duvodu ze bych tim sama sebe poskodila. Jak toto vidite? Lze to uplatnit? Jeste jsme policii nic nerekla - jen mi volali a rekli mi, ze tam maji info o te vyse popsane autonehode a ze mi bude volat jeste nekdo jiny zrejme na urceni data vyslechu
„ja o tom nic nevim, jaky mate dukazy, ze jsem to byla ja?“
pokud o tom opravdu nevis
ja tukla souseda, volala jsem mu hned, okmoukl to a rekl, at to necham
Hele a jaké mají důkazy? To si teoreticky kdokoli může opsat tvoji SPZ, jít na policii a říct, tohle auto odrelo me auto ![]()
Přesně tak, nejsem ti žádného střetu s jiným vozem vědoma, máte nějaké důkazy, že jsem to byla já?
Nedávno jsem byla nakupovat v Makru, po příjezdu domů, asi dvě hodiny poté, mě volala Policie, že jsem měla pravděpodobně nabourat auto, které stálo vedle mě, ničeho jsem si nebyla vědoma, a ani na autu nebylo nic vidět, přijela k nám policie, auto nafotila a tím to skončilo. Mojí SPZ si zjistili z bezpečnostních kamer na parkovišti Makra, následně telefon z databáze. Nakonec z toho nic nebylo, protože paní si nebyla jistá, zda se jí to nepřihodilo někde jinde
. Takto se zaměstnává policie, museli totiž objet všechny majitele aut, kteří stáli vedle nabouraného auta. Myslím, že to bude podobný případ, když si nejste ničeho vědoma. A určitě to není na připsání bodů.
Moc dekuju za reakce - Pry si nekdo opsal mou SPZ - jako ze toto mel provest ten svedek, ten pry informoval majitele auta a ten zavolal na policii, odkud pak volali me. Jestli je tam kamera to netusim, ale jsem presvedcena, ze auto jsem netukla - pokud ano tak by to muselo byt tak minimalne ze na mem aute nic neni a on muze mit tak max treba mini poskozeni laku.
Me prave vydesilo ze hned mluvili o dopravni nehode a o ujeti od ni…
Je mozne ze by me treba dany svedek poznal - to netusim /resp, verim, ze klidne dotycny rekne ze jsem to byla ja/
Ja prave nevim, zda jim rict, ze nic nevim nebo zda odmitnout vypovidat hned
Mě nabourala paní auto a ujela. Tak se vyhlásilo pátrání a zatím co jsem to s ním sepisovala, tak druhej chodil po lidech se ptat jelikož to bylo v ulici plné rodinných domků a musela to bejt rána jako blázen (škoda na autě 150tis.) a paní pak tedy přišla, že to byla ona no udělali bububu a dostala jen 1000kč pokutu.
Šla bych na policii a řekla, že si nejsi ničeho vědoma. Že si můžou zkontrolovat tvoje auto a že chceš vidět důkazy, a v kolik a kde to bylo.
Ještě mě tak napadá, jak asi je ten svědek důvěryhodný? Klidně si dokážu představit, že někdo si nabori auto, jede někam k nakupaku, přemluví známého, tam si vyhlídkou auto co stojí vedle/naproti a pak zavolají na policii? Lze se proti tomu nějak bránit?
Určitě bych neřekla, že odmítám vypovídat, mohlo by to být použito proti vám, vypovězte co víte / nevíte /, a tím to končí.
Jako ujetí od nehody to bohužel mohou kvalifikovat. Určitě to s policií aktivně řešte a trvejte na svém že jste určitě do nikoho neťukla. Žádné asi nebo možná, pokud si toho nejste vědoma tak trvejte na tom že ne.
OK dekuju moc - budu trvat na tom ze jsem nic neprovedla, coz je pravda
@Heivka - da se urcit s jakou pravdepodobnosti by to bylo kvalifikovano jako ujeti od nehody? Prijde mi to desne nespravedlive, aby se toto domnele mini tuknuti kvalifikovalo stejne jako ujeti treba od velke nehody kde jsou skody treba ve statisicich. Preci jen mit pak za tohle napareno 7 bodu je dle mne fakt nefer…
@Anonymní píše:
OK dekuju moc - budu trvat na tom ze jsem nic neprovedla, coz je pravda
@Heivka - da se urcit s jakou pravdepodobnosti by to bylo kvalifikovano jako ujeti od nehody? Prijde mi to desne nespravedlive, aby se toto domnele mini tuknuti kvalifikovalo stejne jako ujeti treba od velke nehody kde jsou skody treba ve statisicich. Preci jen mit pak za tohle napareno 7 bodu je dle mne fakt nefer…
To se bohužel nedá hrozně závisí na tom co do protokolu napíše policie zažila jsem že 80 letý soused sedřel na ulici celý bok auta a odjel a jako ujetí od nehody to neposuzovali ale tam asi sehrál roli věk pachatele s tím že už mu doktor dál neprodloužil řidičák. Jediné co platil byla pokuta 2500 a ztratil bonusy na pojištění.
Ahoj holky, rada bych se zeptala: jaka je sance, ze mi pripisi „trestne“ body za toto: minuly tyden jsme byli na nakupu a ja zrejme tukla pri vyparkovavani do auta za mnou - na mem aute nic videt nebylo, ani jsem nic neslysela - prekvapilo me, ze si zrejme nekdo zapsal mou SPZ ted mi volala policie abych jim prisla podat vysvetleni. Ja doted nemela poneti, ze jsem cokoli s autem trefila a nekoho poskodila…
Chci se zeptat - samozrejme dle nejhorsich scenaru by toto mohlo byt kvalifikovano pry jako ujeti od dopravni nehody a to je za 7 bodu - coz by me teda trefilo.
Takze ma otazka zni, opravdu jste nektera za takovyto maly nevedomy tukanec tech 7 bodu vyfasovala?
Moc diky za info, jsem z toho dost paf.
Anonym proto, ze ne kazdy musi vedet jaka jsem sikula