Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Já pár produktů zkoušela a jako alergik a ekzematik musím říct, že mě nic z toho nenadchlo a když, tak jen krátkodobě. Pak si asi tělo zvyklo a účinek nikde.
Mám velmi citlivou pleť se sklonem k přesušení a ekzému. Naprostá většina „přírodní kosmetiky“ mi způsobuje podráždění, alergické reakce. Proto používám už léta výhradně dermokosmetiku Bioderma a Avena z lékáren.
@Aduš8 A jakou používáte kosmetiku teď? Já mám citlivou pleť, vše mě stípalo, obličej červenej, začala jsem používat Niveu, i klasickou modrou krabičku a je po problémů ![]()
Jak co. Ráda občas používám přírodní čisté oleje - arganový a jojobový na vlasy i pleť. Od Hádka např. miluju opalovací olej. Ale jinak na ty přírodní produkty nejsem a ani je téměř nezkouším. Mám své osvědčené značky a nehodlám na sobě moc experimentovat.
Jo, mám to stejně. Přírodní kosmetika je fajn, ale nefunguje, takže já používám klasickou.
Sice jsem dle kamarádky ničitel planety, když nepoužívám přírodní kosmetiku, ale nebudu si přece patlat na tělo a obličej něco, co mi vadí
a ze jsem toho vyzkoušela, bohužel efekt žádný a sem tam ty vůně mi taky nesedli
Používám přírodní kosmetiku Weleda, vyhovuje mi, ale někdy si říkám jestli s chemii bych nebojovala s vraskami více. Někdo říká ze když se používá chemie tak pleť dřív uvadne a pak už na ni nic nezabírá. Co si o tom myslíte? ![]()
@terien Tak to jsem ráda, ze nejsem jediná, protože si připadám jak blb, že se nesnázím dělat něco lepšího pro sebe i planetu
ale jako fakt mi to přišlo jen horší jak lepší
@KecalkaLuB ja používám Biodermu Atoderm, jsem s ní naprosto spokojená. A na čištění obličeje jen mycí gel Cien z Lidlu. Na jaře a přes léto většinou kupuji Niveu na citlivou pleť s SPF 15.
Z přírodní kosmetiky používám jen pár produktů, řekněme třeba tři pravidelně.
Jinak mám jiné favority.
@zudina píše:
Používám přírodní kosmetiku Weleda, vyhovuje mi, ale někdy si říkám jestli s chemii bych nebojovala s vraskami více. Někdo říká ze když se používá chemie tak pleť dřív uvadne a pak už na ni nic nezabírá. Co si o tom myslíte?
Tak zrovna weleda asi není špatná. Určitě má i řady pro zralejsi pleť, až to bude třeba.
@zudina ja myslím, že v tom hraje roli genetika a stav pokožky. Obecně suchá kůže rychleji stárne a tvoří se vrásky. Účinek daného krému na sobě pociťuji jen při jeho používání, jakmile přestanu, účinek zmizí ![]()
@zudina píše:
Používám přírodní kosmetiku Weleda, vyhovuje mi, ale někdy si říkám jestli s chemii bych nebojovala s vraskami více. Někdo říká ze když se používá chemie tak pleť dřív uvadne a pak už na ni nic nezabírá. Co si o tom myslíte?
Já si myslím, že stárnout je přirozené a sem tam vráska, ještě neučinilo žádnou ženu ošklivou. A taky myslím, že drahé kvalitní krémy jo, ale to co dáváme do těla hraje snad ještě důležitější roli. Kolagen, vitamíny, rybí tuk a zdravá životospráva. Ještě jsem například nikdy neviděla starší ženu kuřačku s hezkou pletí.
U prirodni kosmetiky se musi dodrzet cyklus osmadvaceti dni, nez uvidite ucinek. A je prirozene ze plet, ktera prochazi obmenou, muze reagovat. Osobne mam zkusenost treba s Havlikovou apotekou a je vyborna.
Dobrý den, ještě se chci zeptat zde na jedno téma a to prirodni kosmetika, ale trošku jinak.Je tu někdo, komu to nic neříká? Bohužel mám vyzkoušené hodně produktů z přírodní kosmetiky, ale vůně, účinek nic moc, proto jsem se rozhodla zůstat u klasických přípravcích, je tu někdo na tom podobně?