Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kyslíková To je tezky, jestli by ti laparka nepomohla. Nekomu pomuze, nekomu ne
Ja kdybych vedela, ze bude k nicemu, tak na ni taky nejdu. Ale na druhou stranu mam alepson mirnejsi menstruaci a mensi bolesti pri „ovulce“. Tak alespon k necemu dobra byla, ikdyz k miminku nepomohla. Budu ted verit v IVF ![]()
@Kyslíková Ahoj,byla jsi na mereni? jak jsi dopadla? Doufam, ze uz se tam neco urodilo ![]()
@jarunka86 Ahoj, v pátek UTZ ukázal, že ten 8mm folikul vyrostl o 2mm a má tedy 10mm a sliznice mi za týden vyrostla o 0,5mm. Doktor říkal, že můžu mít opravdu dlouhý cyklus, tak že by ještě rád počkal, aby nezahodil tu nejvyšší stimulaci clostilem. Takže dokud folikul poroste, budu chodit na UTZ a kdybychom ho náhodou „vypěstovali“ až k vysněné velikosti, tak nenecháme nic náhodě a i když máme spermie deLuxe, tak mi doktor provede inseminaci.
Pokud folikul nedoroste a ztratí se, tak jdu na laparku. Jakmile mi udělají tu skarifikaci, tak se ten folikul jakoby vyloupne a začne produkovat ty hormony, co mám špatně.
A IVF až pak. Laparku mi vysvětlil, že u mě je veliká šance, že by pomohla, ale ted ještě budem čekat co se stane s tím mým jedním ubožátkem folíkem ![]()
@Kyslíková Ty brdo, tak to roste pomalu, ale treba doroste
Mas skvelyho doktora, ze se ti takhle venuje. Treba nebude treba ani laparo ani ivf ![]()
@Kyslíková Ahoj,tak jak to s tebou vypada? Co folik, dorostl? ![]()
@jarunka86 ahoj, jdu na FKM az odpoledne, tak uvidime. Chodim do gynem.cz,tam jsou bajecni vsichni!
@jarunka86 Ahoj, folikul to zabalil a s nim i muj doktor, ktery pro me uz nemuze vic udelat. V kabelce mam zadanku na IVF a vsechny vysledky z testu. Mam se za nim vratit az budu tehotna. Pry brzy..
Tak je čas se nachystat na první konzultaci ![]()
@Kyslíková No,nezoufej, alespon se pohnete dopredu. My jsme byli na prvni konzultaci dnes a jsem nadsena
v lednu bude IVF
Jinak me muj gynd. taky pri posledni navsteve rikal, at se vratim tehotna
Vtipne ![]()
@jarunka86 A jaká byla konzultace, povídej..jsem zvědavá!!Budou ti dělat ještě nějaký vyšetření, nebo už všechno máš..a jak to, že až v lednu, myslela jsem, že by to šlo dřív..
@Kyslíková Ciste teoreticky by to slo v prosinci, ale kvuli svatku to nepujde, maji zavreno. Proto az v lednu. Vzali mi jen krev na genove mutace a horm. profil, podle toho pry vyberou stimulaci. Vysetreni zadna, krome nejakyho mereni delohy me neceka, krome UTZ, ale to je pro nas uz bezne
Mam za sebou jen tu laparoskopii a spremiogram mame ze srpna. Nic vic pry neni potreba. Oni to asi moc neresi, na imuno a nejakou podrobnejsi genetiku posilaji az po neuspechu. Jinak konzultace byla fajn, pan doktor prijemnej, milej, vsechno nam pekne vysvetlil. Nakonec nam rekl, at se doma rozhodneme, co chceme zkusit jestli IUI,plan.styk nebo IVF, jenomze my jsme tam sli s tim, ze jdeme do IVF, to mi doporucil i gynekolog, tak jsem mu rovnou rekla, ze nemusime cekat, ze chceme IVF. Tak nam znova zacal vysvetlovat, probrali jsme i cenik a domluvili se na ten prosinec na kontrolu. Kdyz ta kontrola dopadne dobre, tak vyfasuju igelitku a az zacne mrcha v lednu, tak zacneme stimulovat ![]()
@jarunka86 Jeeej moc držím palce.
a co žádost na pojišťovnu, to netrvá? Mě doktor říkal že to je většinou tak měsǐc až dva od konzultace, taky záleží jak vyjde cyklus. Já po laparce si těd dávam pauzu (hlavně hlavě
a chystám se na konzultaci v lednu a ivf když to klapne tak v únoru
a co jste podepisovali vy? Musel partner dávat krev nebo musel na nějaké jiné vyšetření krom spermia?
@whelp Ahoj
tak podepisovali jsme informovany souhlas, jako ze jsme byli informovani o riziku a tak
Primo papiry na pojistovnu jsem nepodepisovali, ale jejich cenik ano
Myslim, ze papiry si vyridi oni sami. Manzelovi brali jen krev a spermio jsme meli ze srpna. Jeho se uz nic jineho netyka. Mne budou jen merit delohu. Ja mam po laparce 3 mesice ![]()
@whelp ahoj holky, tak ja se pridavam, taky mam pvo a bez menstruace i ovilace. Ted jsem po 1ivf bez et kvuli ohss a 2×ket neuspesne. I ja mam dobra embryjka, ale nechytaji se, jak uz tu nekdo psal…chodim do heliosu v brne; ty myslim taky ze? jsi tam spokojena? Laparku a drilling ti delali tam? Ja jsem ted po roce vysadila utros na ms a jsem zvedava zda se telo treba samo nezpamatuje
ale ovu testy mi nefunguji asi
jsem 10dc a skoro uplne // uz od 5dc porad
nevadi…hlavne kdyz prijde sama ms. Jinak mame jeste 2zamrazena embryjka a pro jedno pujdem asi az v lednu.
@Vrk Ahoj. Ty ovutesty pravdepodobne zpusobuje prave PCO. Mas vyssi koncentraci hormonu ktery se tim meri
ale jeste to parkrat oreintacne zkus at vis. Ja ted taky zvedave cekam jeslti dorazi ms bez utrose ted jsem 37 dc
tak do vanoc casu dost
laparku mi delali v helisou a bylo to v pohode. Ale jinak jsem tam krom vysetreni nic dalsiho neabsolvovala, takze tezko soudit. Co ti rekl doktor na tu sliznici? A utros jsi brala od zavedeni embryjka? Myslim ze by mel pomahat i zahnizdeni, jestli to teda nepletu ![]()