Přírodní podpora vaječníků a cyklu u PCO

1076
3.4.13 12:01

přírodní podpora vaječníků a cyklu u PCO

Ahoj holky, má někdo z Vás PCO, berete utrogestan na to aby jste to vůbec dostaly? Tak přesně pro Vás je tahle diskuse. Já mám PCO, beru utrogestan od 16 dne cyklu 10 dní abych menstruovala a ráda bych otěhotněla přirozenou cestou, ne po IVF. Zajímaly by přírodní metody, které vám rozběhly cyklus, ovulaci a následné těhotenství :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
3.4.13 12:26

Příspěvek upraven 01.06.16 v 17:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
3.4.13 12:29

@kapyka určitě bych doporučila směs s kontryhelem a pít podle rozpisu, jak je napsáno během cyklu. Jinak držím palečky :andel:
Kontryhelový bylinkový čaj na otěhotnění
Příprava : 10g kontryhelu, 10g světlíku lékařského, 10g třezalky, 10g mateřídoušky, 10g yzopu, 10g řebříčku, 10g tužebníku jilmového a 5g heřmánku. 1 polévkovou lžíci této bylinkové směsi zalijeme 1/4 vařící vody, necháme 20 minut louhovat a poté scedíme. Pijeme prvních 7 dní po menstruaci 2× denně (nalačno ráno a večer) a zbylé dny 1× denně ráno nalačno. Během menstruace čaj nepijte. Doporučuji užívat minimálně 3 menstruační cykly.

• Citovat
  • Upravit
1076
3.4.13 12:40

Díky za rady, určitě vyzkouším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
3.4.13 13:01

Tak já u sebe dost změnu v cyklu pozoruju pokud zhubnu (nevím, jakou máš váhu ty), ale i pár kg bylo již znát. Jinak cyklus byl 40-60dní, pokud déle, tak jsem měla několikrát agolutin. Utrogestan jsem brala taky nejakou dobu, ale otěhotněla jsem, až když jsem ho vysadila a v podstatě pokud je nasazen před ovulací, tak jí blokuje. Já na sobě vypozorovala ovulaci kolem 25-35dne. Po porodu se cyklus dost upravil (do 40dní) a ovulaci mám pravidelně. Nějakou dobu jsem zkoušela kontryhel i Gynex - jestli to pomohlo nevím, ale alespoň do těch 60dní přišla MS sama a to pro mě bylo hlavní. Že je za dlouho relat. ničemu nevadí, jen to prostě může trvat o něco déle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1076
3.4.13 13:06

@jowana Aha já vážím 80kg a měřím 165cm. Mensturaci nemám přirozeně vůbec, jen po utrogestanu :(. Teď jsem jí měla naposledy v lednu, vysadila jsem utrogestan a zatím NIC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
3.4.13 13:54

Přidám svoji zkušenost..Na Clostík jsem reagovala, ale vedlejší účinky byly hrozné, takže jsem ho brát přestala, Provera (to samé jak utrogestan) mi taky nepomohla..kontryhel mi cyklus rozhodil tak, že jsem celou dobu špinila..pomohla mi až laparoskopie a drilling vaječníků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
3.4.13 15:11

@kapyka vím, že to kolikrát člověk slyšet nechce a jde to i blbě, ale prostě váha je fakt (tuk tvoří estrogeny a pokud jich je moc, tak to cyklus ovlivní). Takže kolikrát to Dr. řeknou hnusně, ale mají pravdu..já měla 85kg, zhubla se na 70 a MS byla +/- pravidelná, pak jsem nabrala a zas se rozhodila (ale i tak se podařilo otěhotnět). No a teď po porodu mám stále nějaká ta kg nahoře, takže zase se snažím hubnout..Jak dlouho se snažíš a kolik ti je? Pokud máš čas, tak bych se zkusila zaměřit na váhu a na „snažení“ moc nemyslet (hubnutí hlavu zaměstná ;) ) a třeba to pomůže - ať už jiné myšlenky, tak úprava váhy. Bohužel s PCOS se často pojí metabol. syndrom, takže to jde dle mě hůř - když vidím, co kolikrát někdo sní a váhu má v pohodě, tak já mám metabolismus dost pomalý a přibírám hned :? Ale i tak se hubnout dá, jen to dá práci. Zrovna jsem se pustila do cvičení s Jillian a jídelníček zapisuju na STOBu ;) Do léta chci mít 10kg dole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1076
3.4.13 15:17

@jowana Ahoj, taky nad tím uvažuju, že začnu hubnout. Je mi 27, snažím se 5 let otěhotnět mám PCO. Vážím 80 kg při 165cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
3.4.13 18:17

@kapyka hmm, to se snažíte už dlouho. Byla jsi už na laparoskopii, nějaký HP dr. nabrala? Partner má vyšetřený spermiogram? 5let je dlouhá doba..pokud by laparoskopie byla v pořádku, spermiogram taky i HP (v rámci možností - při PCOS je zvýšený testosteron, ale ostatní hormony by měly být relat. v normě), tak bych viděla hubnutí jako víc než vhodné a ještě nějakou chvilku počkala. Pokud ale vyšetření žádná nemáte, tak určitě to už řeš s dr. a alespoň záhladní věci by chtělo vyšetřit. Ono na druhou stranu i kolikrát obézní otěhotní bez problémů..ale jak jsem psala, nějaké ovlivnění hormonů tam je a na srovnání cyklu snížení váhy někdy pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4264
3.4.13 21:40

Ahoj holky…ja mam nejspis taky PCO, doktor ma na to zatim jen podezreni, ale ja si to myslim uz delsi dobu. Bez hormonu nemam pravidelnou ms a ovu asi taky ne. Lehce zvysenej testosteron, ostatni v norme. Da se PCO nejak eliminovat? Vim, ze nekterym staci zhubnout, ale to nebude muj pripad. Merim 169cm a vazim 53kg. Snazime se dva roky. Merim BT, ale podle ni ovu probiha (beru clostik). Myslim si ale, ze mi foliky prerustaji v cysty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Erousekk
4.4.13 10:04

Ahojky..ja mam stejny problem, bez Duphastonu MS nedostanu, beru ho 15-24. K ovulaci u me nedochazi, folikuly u mne prerustaji v cysty, bylo mi to receno az ted, kdyz jsem zmenila doktora, ten predesli, to vubec neresil, az kdyz jsem se zminila, ze bych chtela otehotnet, tak mi rekl ze mam PCO a at beru dal Duphaston a treba budu mit stesti. Precetla jsem si, ze Duphaston brani otehotneni, jen spravi cyklus. Tak jsem se nastvala a zmenila Dr, ten mi PCO potvrdil, vzal mi krev..dnes se mam dozvedet vysledky, po nich zacnu brat Clost., o laparoskopii, spermiogramu, vubec nemluvil,,, mela bych se mu o tom zminit. Laparoskopii a sperm. bych se vubec nebranila, kdyz by to melo pomoci. Miminko si moc prejeme bez IVF. Jinak mi rekl, ze s Clost. ma vysokou uspesnost, ale muzu ho brat jen 6 mesicu, ze je to pak nebezpecne, ze to zpusobuje nadory v deloznim tele. :(

• Citovat
  • Upravit
Erousekk
4.4.13 10:10

Jinak mam 165cm/60kg..u me se tuky ukladaji v zadku a ve stehnach, ale ne moc, boky a brisko ma ploche..jsem jak sova :D. Jinak plet mam bez akne a ochlupeni v norme..mozna trochu vic na rukou. Piji kontryhelovy caj s cajikem pro nadledvinky, co mi namichal prirodni lecitel..piju ho sice kratce, ale pocitila jsem u sebe silnejsi menstruaci, jeste jsem se neodvazila vysadit Duphaston, tak nevim, jestli to zabira. Ale sliznici jsem pred cajikama mela dost nizkou, ted ji mam vic prokrvenou.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
19606
4.4.13 17:18
@jarunka86 píše:
Ahoj holky…ja mam nejspis taky PCO, doktor ma na to zatim jen podezreni, ale ja si to myslim uz delsi dobu. Bez hormonu nemam pravidelnou ms a ovu asi taky ne. Lehce zvysenej testosteron, ostatni v norme. Da se PCO nejak eliminovat? Vim, ze nekterym staci zhubnout, ale to nebude muj pripad. Merim 169cm a vazim 53kg. Snazime se dva roky. Merim BT, ale podle ni ovu probiha (beru clostik). Myslim si ale, ze mi foliky prerustaji v cysty.

ahoj. Pokud beres clostik, tak bys mela chodit na folikulometrii..mereni BT pri PCO nema smysl..a ani ovu testy :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4264
4.4.13 20:49

@Bobby Na mereni foliku chodim. Je teda pravda, ze podle BT u me ovu probiha, ale ve skutecnosti to tak byt nemusi?? byla jsem 12DC na mereni, to byl folik 20mm a ovu podle teploty a bolesti byla az 17DC…coz se mi zda hrozne pozde. Mam pocit, ze to byla jen cysta :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí