Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Seizdra
no to jsi zatim moc nepribrala.
ale myslim, ze kolem 30teho tydne to muze byt skokove. ja jsem pribirala relativne pomalu a plynule, ale v 8mem mesici to najednou byly silene skoky nahoru. Asi si to kazdy nekdy vybere ![]()
Moc to neres, hlidej si zdravi, pokud mas cukr a tlak ok, tak se zbytecne nestresuj vahou. To vybehas ![]()
@Ali-Ali píše:
@Seizdra
ale myslim, ze kolem 30teho tydne to muze byt skokove. ja jsem pribirala relativne pomalu a plynule, ale v 8mem mesici to najednou byly silene skoky nahoru. Asi si to kazdy nekdy vybere
Moc to neres, hlidej si zdravi, pokud mas cukr a tlak ok, tak se zbytecne nestresuj vahou. To vybehas
Já taky přibrala nejvíc ve třetím trimestru, už si nepamatuju kolik, ale bylo to tím, že jsem obě těhotenství prozvracela, takže první měsíce jsem spíš shazovala.
Celkově jsem přibrala kolem 12 - 13 kg, takže to bylo v pohodě, po prvním těhotenství šla zbývající kila po půl roce kojení sama dolů, po druhém už je to horší, to už jsem se na původní váhu nedostala.
Ale taky proto nic nedělám. ![]()
@Ali-Ali píše:
@Seizdra
ale myslim, ze kolem 30teho tydne to muze byt skokove. ja jsem pribirala relativne pomalu a plynule, ale v 8mem mesici to najednou byly silene skoky nahoru. Asi si to kazdy nekdy vybere
Moc to neres, hlidej si zdravi, pokud mas cukr a tlak ok, tak se zbytecne nestresuj vahou. To vybehas
A od toho 30 týdne ty skoky, to si pamatujes kolik to tak asi bylo? Jim tam shodím kozu!
Treti trimestr pisi, ze se pribira 0,5 kila tydne.Ale kazdej to ma jiny..V tom tretim dite nejvic roste a pribira. Hlavne se kvuli tomu nestresuj, stjne s tim nic moc nenadelas ![]()
@Seizdra
ja jsem se moc nevazila, akorat u doktora co mesic a prvni 3 mesice jsem nepribrala nic, pak kazdy mesic tak 1,5kg, libovala jsem si, jak to mam krasne pod kontrolou a pak na konci 7 mesice najednou za mesic skok 4kg, dalsi mesic dalsi 3kg. Kdyz jsem z toho vyjadrila doktorovi obavu, tak rekl, at to neresim, ze telo zacina zadrzovat vodu, nalivaji se prsa atd. plus samozrejme dite pribira, takze ta vaha leti.
Kazdy to ma jinak, ale pokud nemas zdravotni problemy, tak to je ok.
@marketta1 píše:
Treti trimestr pisi, ze se pribira 0,5 kila tydne.Ale kazdej to ma jiny..V tom tretim dite nejvic roste a pribira. Hlavne se kvuli tomu nestresuj, stjne s tim nic moc nenadelas
Odkazy a tabulky mám nastudovány, ale víš jak, osobní zkušenost je vždycky jiná
no budu doufat, že mě na sál nebudou muset prostrčit jeřábem ![]()
@Ali-Ali píše:
@Seizdra
ja jsem se moc nevazila, akorat u doktora co mesic a prvni 3 mesice jsem nepribrala nic, pak kazdy mesic tak 1,5kg, libovala jsem si, jak to mam krasne pod kontrolou a pak na konci 7 mesice najednou za mesic skok 4kg, dalsi mesic dalsi 3kg. Kdyz jsem z toho vyjadrila doktorovi obavu, tak rekl, at to neresim, ze telo zacina zadrzovat vodu, nalivaji se prsa atd. plus samozrejme dite pribira, takze ta vaha leti.
Kazdy to ma jinak, ale pokud nemas zdravotni problemy, tak to je ok.
No snad jo no… Snad to bude jen ta voda. Mimochodem to poznám jak, že ji zadržuju? Obličej mám furt stejnej si myslím, možná když sedím, tak mě pnou lýtka…
Hele ja treba doted pribrala 5 kilo a jsem v 28 tydnu. V prvnim tehu jsem uz mela nahore 10 kilo.Je pravda, ze v prvnim jsem pribrala ten 7-8 mesic dost.Tak uvidim, jak se to rozjede.Ale fakt se tim zbytecne nestresuj, stejne s tim nic moc nenadelas. Snaz se jist vyvazene ![]()
@Seizdra
no mi teda prislo, ze nenatekam nikde a najednou jsem jeden den neobula svoje oblibene balerinky. ale jako proste ani jsem se do nich vubec nenacpala a pulka dalsich bot me tlacila
dochodila jsem v zabkach, nastesti bylo leto…
@Seizdra
tak já v prvním těhu do 32tt +3,5kg a další +3,5kg do 40tt (poslední měsíc to bylo fakt půl kila týdně minimálně. neotíkala jsem, nevím čím to bylo)
v druhém těhu do 32tt +7,5kg a další +3,5kg do 39tt.
shodila jsem vždycky všechno v prvních týdnech po porodu. Teď mám 6kg pod váhu před prvním těhotenstvím. Ale ještě je co shazovat a hlavně zpevňovat.
Prave jsem se vratila od dr. a muj vahovy prirustek za 8 dnu je 3,5 kila!!! Asi je to tim, ze jsem za poslednich 5 tydnu musela zredukovat pohyb na minimum. 90 % dne prolezim. Jsem v 35. tydnu a celkem mam +15 kilo:/ Desim se konecne vahy…
Ahoj holky ![]()
chtěla bych se zeptat na váš názor ohledně přibírání - kolik jste přibrali v posledních 6-8 týdnech těhotenství?
Já se totiž děsím - ještě ve 22tt jsem měla nahoře jen 3,5kg a od té doby přibírám hrozně rychle - nyní jsem ve 32tt a mám nahoře cca 14kg… Máte nějaký tip s jakou váhou (kolika kily navíc) můžu jít rodit? Co myslíte? ![]()
Díky Bohu z jídla to snad nemám, protože jím normálně jako před otěhotněním a připadá mi, že většinu kil mám na bříšku, protože mám v pase už 109cm (oproti dřívějším 69cm) ale i tak se děsím toho, jak to budu dávat dolů ![]()
@ivulka00 jsme stejný týden, já mám v pase taky o 30cm víc
jinak jsem zatím přibrala 6kg ale čekám, že ted se to rozjede a pokud to nemáš z jídla tak jsi zavodněná a to vyčůráš