Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mchalupová ja zas ve druhym trimestru pribirala kilo tydne.Jsem se bala ze do konce tehu bouchnu
ale nastesti se to ve tretim zastavilo a za celej treti trimestr jen 2 kg.
Já přibírala 1 kg týdne. došplhala jsem to na 22kg. nějak jsem se nepřežírala. no jsem 2 měsíce po porodu a mám 10 kg nahoře ale pomalu to jde dolů ![]()
@Mchalupová Já nějak nevím, co chceš slyšet? Kašli na doktorku, každá to má jinak. Já taky nejvíc přibírala na konci, nakonec to bylo 14 kg - akorát u mě to nikdo neřešil no. Spíš hlídej otoky a tlak.
Ja do konce druheho nepribrala ani gram a pak behem 3 mesicu sem mela 7kg nahore, kazdej to ma jinak, ale vetsinou je to tak ze se ve tretim trimestru pribira nejvic, i mimco v tom tretim roste nejrychleji…
Ja jsem ve tretim, a pribrala jsem minimalne, nejvic ve druhym..zatim mam v na konci 8 mesice 10 kilo nahore, ake zacinala jsem na 50,a mam skoro vse v obrim brichu
ono zalezi, jestli si normalne hubena, nebo mas nadvahu, cim vic vazis pred otehotnenim, tim min bys mela pribrat ![]()
@Mchalupová píše:
Ahoj maminy, jsem ve 36tt a za celou dobu tehu sem pribirala malo, a v poslednim trimestru nejvictydne 2kg. Musim si k tomu pichat jeste injekce clexane 1ml, a moje hematoloska na me kouka jak na. blbku ktera by mela snad.jen sedět a cpat se pritom to tak nejni, mam nahore 12kg a jsem z toho na nervy
Ahoj,
u první dcery jsem první trimestr shodila 8kg, pak pomalu nabírala, až jsem měla nahoře 26kg. Je pravda, že jsem měla hraniční preeklampsii, velmi silné otoky a z porodnice jsem odcházela o 10kg lehčí a pak to šlo poměrně snadno dolů. Také mi už říkali, že mám brzdit, nesmazit, nesolit, necukrovat. No vše jsem dodržovala a váha šla stejně nahoru.
U druhé dcery jsem měl ten samý režim. První trimestr nic nahoru v druhém asi 5kg a nakonec jsem rodila +13kg.
Je to individuální. Třeba moje tchýně nabrala u dětí 4 a 6kg. Ta mě chudinka nechápala, jak je možné, že tolik nabírám. Zato moje máma u mě i bráchy šla nahoru o 30kg ![]()
Přeji pohodové těhotenství a bezproblémový porod.
![]()
Holky, moc děkuju za vaše příspěvky ba názory
ono já nikdy nebyla. hubena. vzdy sem měla těch.10nadváhu. Ať sem se snažila jak sem chtela dolu sem to nedala. V 15 me začali problémy s nohou při braní hormonů. Pak sem. měla nohu 3× takovou a byla sem. půl roku v nemocnici. Zjistili mi Leidenskou mutaci. Takze sem. měla po sportu po všem a váha šla proste nahoru
Takze krom. chůze žádné sporty fitko nic
. Do. druhého trimestru sem.dala.dolu 7kg a pak jak píšu ta váha šla nahoru. Už se. bojim něco sníst, abych nepribrala buh vi kolik
. Jinak. Vám moc děkuju za vaše názory ![]()