Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ka2ka jejda, tak to jsi na tom dobře oproti mě
no doufejme, že je to opravdu jen voda…
@ivulka00 Ahojky, ono je to asi u každy jinak, hlavně at je miminko zdravé. Ja jsem 38tt, mam nahore 12kg, od 30tt jsem nepribrala a jim furt stejne a to bych řekla, ze jsem jeste hodne zavodnena. A upozorňuji, ze nejsem žádný drobek
kila neřeš, hlavně buď v pohodě ![]()
Ja za cele tehu pribrala 5 kg a v poslednim trimestru to bylo presne 1 kg. Zavodnena jsem byla taky, v porodnici jsem nechala 9 kg.
@ivulka00 někdy do 5 měsíce jsem měla 4 kila. Pak se to rozjelo a aktuálně jsem 33 týden plus 11. Ale cca poslední měsíc a půl se to hnulo jen o kilo. Ale mám tedy vše v břiše.
@ivulka00 píše:
@ka2ka jejda, tak to jsi na tom dobře oproti měno doufejme, že je to opravdu jen voda…
určit u prvního jsem přibrala 14kg a všechno jsem vyčůrala
Tak já do osmého kalendářního měsíce těhu měla nahoře 3 kila. Pak to šlo hrozně rychle a za posledních 8 týdnů bylo nahoře 8 kil. Do dvou týdnů po porodu bylo vše samo dole. ![]()
Já v prvních dvou trimestrech skoro nic, v poslední u prvního syna 16 a druhého 11
@Kacenka1987 píše:
Ahojda holky, kolik jste přibrali zhruba do konce 2.trimestru a pak kolik za další poslední třetí trimestr?
Jsem 28 tt „mám to zatím“ v bříšku, ale už 8 kg a všichni píšou, že se prý poslední trimestr přibírá nejvíctak jsem se lekla kolik ještě přiberu
Za mne to moc neplati. Posledni mesic jsem nepribrala nic, ten mesic predtim tak 1-2kg. Ja to ke konci uz neresila. Nejvic jsem pribirala v druhem trimestru, ten mas uz skoro za sebou.
@ivulka00 strašně moc, hrozně jsem otekla. Ale vše zůstalo v porodnici.
Holky moc děkuji za komentáře - já právě mám nyní období, kdy přibírám cca 1kg týdně, takže se docela děsím, abych se s tím váhovým přírůstkem vešla do 20kg, pokud to tak půjde dál
ale je pravda, že mrňousek ještě ve 21tt bych o cca 10 dní pozadu a teďka ve 30tt byl o 4dny napřed, takže taky roste jako z vody a jsem za to moc ráda
navíc od začátku těhotenství mám o cca 2 týdny větší dělohu, než by odpovídalo, tak třeba to bude i tím… ![]()
Ja pribrala nejvic za ty posledni 2 mesice, cca jednou tolik co za predchozich 7 mesicu dohromady
ale abych nedesila, rozdil mezi vahou pred tehu a, porodni byl asi 8 kg ![]()
@ivulka00 Nic.. ve třetím trimestru jsem nenabrala ani gram
A to byly Vánoce a já nejedla za dva, ale asi tak za čtyři
Celkově (za těch 6 měsíců) jsem přibrala 16kg a v porodnici nechala 4kg
![]()
Já za poslední 2 měsíce přibrala asi 8 kg, ale byla jsem hrozně oteklá. Celkově jsem přibrala 17 kg a z toho jsem nechala 10 v porodnici
.
Ahojky jsem 16 tt a spis hubnu nez pribiram. Na zacatku jsem vazila 75 a ted 73,3. Je to v poho? Prvni si uz nepamatuji a tim ze uz bude delat az 30/5 a srdicko delala 204 tak jsem rozhozena. Vsude pisi ze bych mela mit 2 k na hore.
Ahoj maminy, jsem ve 36tt a za celou dobu tehu sem pribirala malo, a v poslednim trimestru nejvic
tydne 2kg. Musim si k tomu pichat jeste injekce clexane 1ml, a moje hematoloska na me kouka jak na. blbku ktera by mela snad.jen sedět a cpat se pritom to tak nejni, mam nahore 12kg a jsem z toho na nervy ![]()