Příspěvek na bydlení – vyplácí se měsíčně nebo čtvrtletně?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
o příspěvek na bydlení můžeš požádat až po čtvrt roce, co tam budeš mít trvalý pobyt.. jinak neporadím..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Požádat můžeš až po čtvrt roce. A ohledně toho jiného účtu. Řešila jsem podobnou věc. Manželovi chodí výplata na účet jeho matky. A z toho účtu se pak platil nájem. Napsaly jsme čestné prohlášení, že na účet mu chodí výplata a z té se to pak posílá. Kdyby jsi chtěla tak bych to to mohla poslat třeba do meilu, dyštak napiš SZ (teda doufám, že to najdu). Dokazovalo se to pak výpisem z účtu. Otázka je, jak budou reagovat, když ti tam žádný peníze nechodí. U mě se taky trošku cukaly… A pokud nemáš žádný příjem tak si můžeš zažádat ještě o životní minimum a příspěvek na živobytí popřípadě doplatek na bydlení. Jdi na socku a poptej se. Snad budeš mít fajn úřednici. Některé jsou na ránu. Většinou ale pokud se chováš mile a slušně tak ti pomůžou. Jenom jště ohledně těch dávek hmotné nouze (doplatek na živobytí ap.) ti většinou chodí kontrolovat byt. Jestli tam nemáš elektroniku za statisíce a hlavně jestli tam nemáš partnera zatajenýho. Většinou chodí neohlášeně, ale ty jako těhotná se můžeš vymluvit, že čato chodíš na kontroly a po doktorech a že by jsi vážně potřebovala, aby se ti ozvaly předem. Pak PC a případného partnera schováš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj omlouvám se, vím, že je toho tady spousta, ale fakt se v tom nevyznám a prosím vás o pomoc se v tom zorientovat. jsem na tyto věci děsně tupá tak klidně polopatě děkuji.
Od června budu bydlet v podnájmu kde budu mít trvalé bydliště, nemám žádný příjem až v říjnu porodím a budu brát čtyřletý rodičák. chci si zažádat o příspěvek na bydlení na který určitě dosáhnu ,ale nevím kdy zažádat když je to čtvrtletně a já tam budu od června a kdy dostanu první peníze ? a dále jak prokázat náklady na bydlení jde pouze o nájem( inkaso se mě týkat nebude taková dohoda ) problém je v tom, že nemám a nebudu mít vlastní učet u banky takže nájem bude platit někdo jiný z jiného účtu jak pak doložit že jsem nájem platila? moc děkuji za info.
Ahoj, je tady hned několik nesplněných podmínek, pro příspěvek na bydlení. A to : 1) U žádosti o příspěvek musíš doložit NÁJEMNÍ smlouvu (na podnájemní smlouvu se příspěvek na bydlení nevztahuje) - zkontroluj, zda máš smlouvu opravdu podnájemní, či nájemní
2) U příspěvku dokládáš SVÉ příjmy a náklady. Čili dokládáš, že platby chodí z tvého účtu. (Dalším příspěvku někdo píše, že dokládal nějaké čestné prohlášení, že mu chodí příjmy na cizí účet - s tímto nemám zkušenost, ale myslím, že to bude dosti problematické dokazování.
3) Do příspěvku na bydlení, se započítávají všechny příjmy osob s trvalým bydlištěm v místě - zřejmě tam bydlí ještě někdo jiný, když ty neplatíš SIPO?
4) Jaké jsou tedy tvé výdaje na bydlení když platíš jen nájem?
5) takže když to sečtu a podtrhnu - tvé náklady jsou jen nájem - který neodchází z tvého účtu (čili na první pohled jako bys neplatila ty) a nemáš na sebe napsánu nájemní smlouvu. Zkus se podívat na všechno co jsem napsala, třeba se mi to jeví jinak, než to ve skutečnosti je.
Jinak se žádá tři měsíce zpětně. V červenci se bude dokládat za duben, květen, červen- takže to budeš moct doložit jen jeden měsíc. Za červenec srpen září se potom dokládá v říjnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sharon Nedá se domluvit s tím, kdo ti ten nájem platí, aby to platil složenkou? Sice je to troška práce navíc, ale zase ne tak moc, a je to jednodušší. My jsme potom nájem taky začaly platit složenkou.
@Kallkapa my jsme dokládaly to čestný prohlášení a vzaly nám ho, jak jsem psala, je to hodně moc o úřednici. Ohledně osob s trvalým pobytem, oni to nezjišťují. Takže pokud nepřiznáš, že tam má někdo další trvalý pobyt, tak by na to přijít neměly (u mě to nezjišťovaly, ale já se blbec přiznala, že tam má T.P majitel, musela jsem složitě zajišťovat vyloučení z osob, jelikož majitel moc nespolupracoval tak to byl děs). Dokonce tu prý má ještě někdo trvalý pobyt, kdo tu bydlel předemnou
Ono hodně těhlech věcí se dá obejít. Mám známou, která dokonce měla falešnou smlouvu a falšovala i doklady o zaplacení nájmu. V tom bytě sice bydlely, ale vše bylo napsané na jejího přitele, kterýho neměla na sociálce přiznanýho (byl to rom, takže jak ochc..t dávky věděli moc dobře
) By se člověk divil, co všechno maj za fígle
Teď už s ním není, dávky nepobírá a nikdy jí na to nepřišly. A to měla příspěvek na bydlení (nevím kolik) + ještě doplatek na bydlení a ten dělal 7000
A já když jsme se dostaly do finanční tísně, jsem šla na socku a tam mi natvrdo řekli, že jsem vdaná a to nic nedostanu (manžel pracuje), tak jsem se ptala, jeslti se mám jít rozvíst, aby mi něco daly
Ani mi nedaly papíry na vyplnění…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annamat9 píše:
@Sharon Nedá se domluvit s tím, kdo ti ten nájem platí, aby to platil složenkou? Sice je to troška práce navíc, ale zase ne tak moc, a je to jednodušší. My jsme potom nájem taky začaly platit složenkou.@Kallkapa my jsme dokládaly to čestný prohlášení a vzaly nám ho, jak jsem psala, je to hodně moc o úřednici. Ohledně osob s trvalým pobytem, oni to nezjišťují. Takže pokud nepřiznáš, že tam má někdo další trvalý pobyt, tak by na to přijít neměly (u mě to nezjišťovaly, ale já se blbec přiznala, že tam má T.P majitel, musela jsem složitě zajišťovat vyloučení z osob, jelikož majitel moc nespolupracoval tak to byl děs). Dokonce tu prý má ještě někdo trvalý pobyt, kdo tu bydlel předemnouOno hodně těhlech věcí se dá obejít. Mám známou, která dokonce měla falešnou smlouvu a falšovala i doklady o zaplacení nájmu. V tom bytě sice bydlely, ale vše bylo napsané na jejího přitele, kterýho neměla na sociálce přiznanýho (byl to rom, takže jak ochc..t dávky věděli moc dobře
) By se člověk divil, co všechno maj za fígle
Teď už s ním není, dávky nepobírá a nikdy jí na to nepřišly. A to měla příspěvek na bydlení (nevím kolik) + ještě doplatek na bydlení a ten dělal 7000
![]()
![]()
A já když jsme se dostaly do finanční tísně, jsem šla na socku a tam mi natvrdo řekli, že jsem vdaná a to nic nedostanu (manžel pracuje), tak jsem se ptala, jeslti se mám jít rozvíst, aby mi něco daly
![]()
Ani mi nedaly papíry na vyplnění…
No to jako promiň ale k tomu nemám co dodat..
. Pokud se chcete dostat kvůli těm pár kačkám do problémů se zákonem, tak si to udělejte jak chcete a vůbec se neptejte co je a není třeba.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kallkapa No tak za tohle fakt sedět nepudeš
Jediný co jsem já udělala, že jsem zamlčela tu další trvale přihlášenou osobu. Mám dokonce pocit, že jsem se to dověděla až po zažádání, ale to bych kecala. Ani nevím jak se ten člověk jmenuje. Prostě se dá zažádat o dávky a trošku si pomoc. Je to samo risk,ale když člověk nemá ani co do pusy tak si o to prostě zažádá. Mě ho ani nedaly…
Jinak zakladatelko, já bych ti radila si spíš zažádat o dávky hmotné nouze. Jsou tam mírnější pravidla a nebudeš muset nic řešit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kallkapa a já zakladatelce neradila ať něco falšuje ap. Jen jsem napsala příklad ze svého okolí.....A taky ohledně toho trvalého pobytu, protože se ti do bytu může nahlásit kdokoliv kdo tam má nájemní smlouvu a jelikož já žiju v bytě, který byl kupovaný jako investice do pronájmu, bydlelo tu předemnou xy lidí, kteří si to mohly nahlásit trvalý pobyt. A pokud mi například majitel odmítne informaci o osobách zdělit, tak si nepůjdu zažádat o dávky? Abych nelhala???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annamat9 píše:
@Kallkapa No tak za tohle fakt sedět nepudešJediný co jsem já udělala, že jsem zamlčela tu další trvale přihlášenou osobu. Mám dokonce pocit, že jsem se to dověděla až po zažádání, ale to bych kecala. Ani nevím jak se ten člověk jmenuje. Prostě se dá zažádat o dávky a trošku si pomoc. Je to samo risk,ale když člověk nemá ani co do pusy tak si o to prostě zažádá. Mě ho ani nedaly…Jinak zakladatelko, já bych ti radila si spíš zažádat o dávky hmotné nouze. Jsou tam mírnější pravidla a nebudeš muset nic řešit…
Na hmotnou nouzi mírnější pravidla ?
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kallkapa mírnější ve smyslu dokazování bydlení, nákladů, osob ap. Stejně si myslím, že ji tam první pošlou. Protože člověk bez přijmu si má primárně zažádat o hmotnou nouzi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annamat9 píše:
@Kallkapa mírnější ve smyslu dokazování bydlení, nákladů, osob ap. Stejně si myslím, že ji tam první pošlou. Protože člověk bez přijmu si má primárně zažádat o hmotnou nouzi…
No tak to se mýlíš, příspěvek na bydlení je nejméně „hlídanou“ dávkou.. nezáleží zde, kdo skutečně v bytě bydlí ale pouze na trvalém bydlišti. Kdežto u hmotné nouze nezáleží na trvalých bydlištích ale na tom, kdo tam skutečně žije! Chodí kontroly a tvrdě se to postihuje! U příspěvku na bydlení se dokládá jen výpis z účtu na konkrétní transakci - zaplacení nájmu např. kdežto u hmotné nouze se dokládá celý výpis z účtu - kontroluje se pohyb peněz na účtě. Neříkám, že tazatelka nebude mít na hmotnou nouzi nárok, ale že je tento příspěvek sakra více hlídán než příspěvek na bydlení!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kallkapa Hele ty se chceš hádat co??Nemáš jediný důvod být natolik útočná
. V případě, že zakladatelka je v hmotné nouzi, bez příjmu na ÚP bude pro ni snažší dostat dávky hmotné nouze. Protože zjistí, že na účtu pohyb není, že nemá majetek ap. (alespoň podle toho, co psala). Přitom při příspěvku na bydlení, je hodně běhání, vyřizování, potvrzování, spousta zádrhelů.
V případě, že člověk nechce dávky zneužít a opravdu je v hmotné nouzi, je to jednodušší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annamat9 já přece nejsem útočná.. a hádat se rozhodně nechci.. jen je podle mě fakt, že příspěvek na bydlení je pro mnohé snadnější získat než hmotnou nouzi. Samozřejmě, že pokud člověk nemá, tak ano, ale reagovala jsem na to, že si psala, že vyřídit si hmotnou nouzi je jednodušší , že „jsou tam mírnější pravidla a nebude muset nic řešit“ - což podle mě není pravda - tak jsem to chtěla uvést na pravou míru. Hádat se o věcech pro mě nepodstatných nemám zapotřebí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kallkapa No mě to tak přišlo, v konkrétním případě zakladatelky, kdy má ohledně smlouvy, placení i osob trvale přihlášených v bytě nedostatky bude hmotná nouze jednodušší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
děkuji všem za rady. je to tak, že budu mít nájemní smlouvu a trvalé bydliště tam budu mít sama. o dávky hmotné nouze žádat určitě nebudu od října budu mít rodičovskou. Platit nájem budu hotově oproti stvrzence což by jim mělo stačit ne?
Kalkapa - musím dokládat i spotřeby energie nebo stačí jen ten nájem, když elektřinu platit nebudu ( bude ji platit majitel ).
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
děkuji všem za rady. je to tak, že budu mít nájemní smlouvu a trvalé bydliště tam budu mít sama. o dávky hmotné nouze žádat určitě nebudu od října budu mít rodičovskou. Platit nájem budu hotově oproti stvrzence což by jim mělo stačit ne?
Kalkapa - musím dokládat i spotřeby energie nebo stačí jen ten nájem, když elektřinu platit nebudu ( bude ji platit majitel ).
No dokládají se veškeré náklady související s bydlením - tedy i platby za zálohy elektřiny, plynu.. Když zálohy platit nebudeš - nevím jak se to řeší.. majitel tam taky nebude mít trvalý pobyt, když na sebe bude mít napsány zálohy?
Ty jo to je fakt zvláštní situace - nevím co Ti na to řeknou na socce - asi to bude působit tak, že jsi v příbuzenském vztahu s majitelem a na oko Ti napsal paragon, že mu platíš nájem..
Fakt neumím poradit - zkus se jít zeptat přímo k vám na socku - myslím, že záleží na jakou úřednici narazíš. Podezřelé to asi bude, nejspíš bude záležet jak se k tomu postaví ona..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit