Přítel a jeho pes

Anonymní
23.12.24 09:52

Přítel a jeho pes

Hezký den, mám přítele a ten má psa. Se psem má tedy abnormální vztah, jak sám řekl, má psa jak dítě. Včera jsem se ho zeptala koho má raději. Neodpověděl. Zeptala jsem se ho znovu a že prý nás má rád úplně stejně. On se mě zeptal koho mám raději, zda jeho či své děti. Tak jsem mu řekla, že to nelze takhle říct, láska k partnerovi a k dětem je prostě z mého pohledu naprosto odlišná. Pak jsem mu řekla, že za děti bych položila život, ale za zvíře ne. On mi tedy na to odpověděl, že za svého psa by ale život položil. Nějak jsem to přešla, ale opravdu mě to zamrzelo. Nicméně, pak mi ještě vyčetl další věci. Například to že nejsem zas až tak pozitivní a veselá jak by on chtěl. Bohužel jsem měla dost těžké dětství, matka alkoholička, která si nechodila pro ránu daleko, navíc rozvedená, zemřela když mi bylo 18, pak mi ještě zemřeli další členové rodiny během krátké chvíle,.měli jsme velkou autonehodu a navíc jsme třikrát samovolně potratila. Po tom všem se mi začaly objevovat silné panické ataky, úzkosti a deprese. Teď už tohle všechno beru jako minulost, myslím tím to co se stalo, ale ataky a úzkosti mívám stále a depresivní myšlenky sem tam také a proto nejsem vždycky úplně pozitivní. Navíc po tom všem, když nastane nějaká trochu vyhrocená situace, počítám vždycky s oběma variantami, jak s tou dobrou tak s tou špatnou, ale přijde mi, že velká část lidí mi pak řekne, že všechno vidím zbytečně pesimisticky, což z mého pohledu tak není. Spíš se připravuji na obě varianty, ať pak nejsem případně zklamaná. On o všem ví, o mé minulosti o všem, ale stejně mi řekl tohle. Hrozně mě to zamrzelo, ale zřejmě se v tomhle nezměním, pořád to v sobě nosím. A teď mě navíc mrzí to co mi řekl. On sám má rodinu, která by za něj dýchala, mají abnormálně dobré vztahy. Já tohle neznám a mrzí mě to neskutečně, ale už to nějak nezměním. Přijde mi, že se mě snaží předělat, ale to asi těžko a ani nechci aby mě předělával. Spíš aby přijal to jaká jsem. Já bych ale potřebovala tip, jak mu to jinak říct, aby mě pochopil

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kocourGarfield
23.12.24 10:06

Tak on nemá ty děti ne? Tak tam má toho psa místo nich. Ty už děti máš, tak tam logiky máš ty děti.
Jinak asi bych příteli vysvětlila pojem “ psychiatrický pacient “, protože člověk s úzkostmi, depresí a panickými atakami má některé věci jinak ( to není nic špatného proti Tobě ). Možná by mu to mohl vysvětli psycholog, psychiatr, nevím kdy své stavy řešíš … :kytka:
( Jo a možná to prostě a jednoduše nepochopí, jsou lidé co někdy nechápou ).

• Citovat
  • Upravit
8568
23.12.24 10:09

Podle tvého popisu mi nepřijde, že by měl vůbec nějaký zájem tě pochopit. Zájem bys totiž poznala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2771
23.12.24 10:12

Nech ho jít ať má dítě s nějakou bezdetnou a žije pohodový rodinny život. Máš to opravdu těžké, ale proč by měl takový člověk žít s někým kdo má děti a deprese? Nechodíte se k sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9062
23.12.24 10:12

Tak se psem jsi vedle ty. Spousta lidí bere zvířata jako členy rodiny. S tvojí povahou je mimo on. Nemá smysl být s někým, jehož povaha mi nesedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33840
23.12.24 10:18

Nezlob se na mě, ale máš opravdu hloupé otázky. Proč myslíš že neodpověděl? Měla jsi to nechat být. Ty jsi to měla v životě moc těžké, a nechápeš že on to má jinak, stejně tak nechápe on tebe. Opravdu se k sobě nehodíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.12.24 10:47
@Anonymní píše: Více

Myslím, že ho rozčiluješ svými otázkami, fňukáním a depresivním chováním a vztah vám dlouho nevydrží. On tě ani pochopit nechce, nebaví ho to. V podstatě se mu nedivím, ono soužití s člověkem, co si pořád na něco stěžuje, vyptává se na blbosti a sám sebe strašně řeší je otravný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
23.12.24 10:47

Nejsi povinná být happy na povel. A je hloupé si vynucovat lásku a porovnávat se se psem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
23.12.24 10:51

Já ho chápu. Mám děti i psa. A hledat si přítele bude nás muset přijmout všechny. Kdyby řekl, že dítě ne a nebo psa ne, šla bych hledat dál. Neřeknu, že mám psa radši než děti nebo manžela, mám je ráda každého jinak a o žádného z nich nechci přijít. A bohužel můžu říct, že smrt psa mě zasáhla víc než smrt babičky - ale babička s námi nebydlela a už se bohužel s konce počítalo vzhledem k věku. A věřím, že v začátku vztahu bych milovala psa víc než toho nového člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35854
23.12.24 10:56

No je tvůj problém, že se ptáš na takový otázky, pak se ti nelíbí odpověď. To jak má rád psa nemá nic společného vaším vztahem, ty máš zase děti :nevim: Ty chceš od něho ujistit, že jsi pro někoho důležitá, ale ptáš se na to úplně blbě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.24 11:05

Na otázky ohledně psa jsem se ptala na základě toho jak se k psovi choval. Také jsem měla psala, také vím jaké to je k němu cítit lásku, když mi zemřel, vzalo mě to hodně, ale nikdy jsem psa nenadsazovala nad děti potažmo lidi celkovém. Lásku si nevynucuju, jen jsem chtěla vědět jak to má. Protože se psem mluví jak s malinkým dítětem. Například nemůžeme jít tam a tam pejskovi by byla ziminka. Pak zase že musíme domů, pejsek se musí nabumbat. Nebo musíme si pospíšit, pejsek je tam sám, on bude smutný. A tak dále. Prostě jsem se na to zeptala…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.12.24 11:07

@K. Rocánková a můžu za to že mám deprese?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.12.24 11:08

@hanka.br. tak pozor opravdu sama sebe pořád neřeším

• Citovat
  • Upravit
5147
23.12.24 11:11

Problem neni pes (coz vyplyva z nazvu) ale to, ze te nechce pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59400
23.12.24 11:12

Proč se ho na takové věci ptáš? To na psa žárlíš? Trvat na odpovědi tak odpověděl. On přece nemůže za to že měl fajn život a ty naopak problémy. proč si neužíváš to že s tebou chce být. Tímto ho od sebe odeženeš a ještě mu dej na výběr ty nebo pes :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí