Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chodí pít, to by mi stačilo.
Jede si prostě svůj styl života, a když potřebuje, tak zajde k Tobě.
@Anonymní píše:
Ahoj. Víc tu čtu, než píšu, ale potřebuju teď asi znát pohled z venčí.
Jde o „přítele“, i když ho tak asi ani nemůžu nazvat.
Je to milej kluk, je s ním legrace, umí bejt moc hodnej, chápavej, dokáže se omluvit, dokáže odpustit, protože já zdaleka taky nejsem dokonalá. Je tolerantní. Hodně se mi líbí, že je upřímnej, spontánní, umí bejt něžnej, pro mě plus, na drsňáky nejsem. Má rád svou rodinu, svou dceru (z předešlého vztahu), svoje kamarády, má svý koníčky a umí se zabavit i sám, kouli na noze taky nehledám. Zvládá můj styl humoru, což ne každej rozdýchá, my si to vzorně oplácíme. Umí se vcítit, aspoň jak v čem. Taky si dokáže uvařit a tak, což není taková samozřejmost, jak by se mohlo zdát, z mých dřívějších zkušeností. Je bordelář a má nějaký zdravotní potíže, ale za to jsem vlastně „ráda“, vrána k vráně, puntičkář by mě zabil a zdraví dokáže pozlobit i mě. Stejně tak on neskutečně rozhazuje prachy, na druhou stranu já nějaké mít, nejsem lepší, takže se asi budem muset hlídat navzájem. Pro tohle vše mám pochopení a myslím, že oba máme nějaké hranice, aby na nájem zbylo, doma nerostla plíseň a nebyli z nás úplně hypochondři.
Já sama mám máslo na hlavě, děti z předchozího vztahu, jsem náladová, potřebuju dost lásky, abych se cítila ve vztahu v pohodě, umím vyčítat, ale jinak si myslím, že dokážu být fajn holka, nejsem intrikářka, věrnost je samozřejmost, o děti se starám s nadšením, jeho dítě pro mě není žádná překážka, spíš naopak. Vůči jeho rodině a přátelům jsem pozitivně nastavená, chci s nimi mít hezké vztahy. Dobře uvařím, s ledas čím si poradím sama, co se týče oprav a tak.
Jenže teď přijdou všechna ta ale…
Poslední dobou jde náš „vztah“ od 10 k 5, vídáme se minimálně a tím že spolu nejsem tak dlouho, ty vazby se prostě trhají.
Dnes už jsem to nějak neustála a vyčetla mu to až tak, že to vyznělo, že je asi konec.
„Přítel“ má totiž čas na všechno ostatní, jen ne na mě a vidět se za měsíc, plácnu, 4 hodiny, je zoufalství. To přece není normální
Chodí pít, chodí za kámošema, někdy je sám a dá nějaký seriály a tak, tuhle jede dělat to a jindy zas tamto. Ano, píše mi každý den několik zpráv, někdy zavolá, ale tak já nevím, jsem moc náročná, když s ním chci být víc?
Druhá věc je, že běžně jezdí domů ke své ex. Ano, má tam dítě a s tím já nemám problém, ale nebere si dítě k sobě, častěji bývá on u bývalé. Když je tam, nekomunikuje se mnou a to dlouho do noci, zřejmě tam přespává, mluvit o tom se mnou nechce. Otázky zasklí. Jeho bývalá nikoho nemá, zřejmě jej chce zpět, respektive odešel on od ní, ona to nesla špatně. Dítě to taky nese špatně a chce, aby se táta vrátil. Z jeho okolí mám informace, že se tak úplně nerozešli, „přítel“ to popírá. Jsem špatná, když mi tohle vadí? Můj bývalý výjimečně taky přijde k nám, ale je to ve dne, na chvíli a „přítel“ to ví, já mu v té době telefon zvednu, odepíšu a vždy to má jasný důvod - přišel třeba vyvrtat díry na madla, protože má kango, bez kterého to nešlo a nebyl kdo jiný by to v rámci známých udělal, opravit pračku, protože to umí. Tohle je 1-3× za rok, „přítel“ je u své ex několikrát za měsíc, dlouho a s tím, že si dítě může brát domů.
Do třetice docela rád pije a myslím že každá příležitost pít je vždycky důležitější, než já.
Když jsem mu několikrát říkala, že mi tyhle věci vadí, nereagoval. Dnes jsem mu to vyčetla a v podstatě mu řekla, že za těchto podmínek je konec.
Mám ho ráda, hodně věcí na něm mám ráda, má spoustu vlastností, který se mi líbí, funguje mezi náma taková ta komunikace beze slov, sex je moc hezkej, když ale je s kým.
On na mě koukal, že nečekal, že mi to tak vadí. Ale to bylo celé. Žádný návrh, jak to řešit.
Kašle na mě, že?
Kasle. Chodí si jen vyklepat pytlík.
Vadilo by mi pití, že je se mnou málo a nemožnost normální férové komunikace a domluvy. Náročná podle mě nejsi.
No dost se divím, že tohle scházení bereš jako vztah. On si vesele kuka s ex, popíjí si, žije si svůj život, k tobě přijde 4× do měsíce na návštěvu a jsi z něj paf.
tohle je milenecký vztah ne klasický vztah.
@Anonymní píše:
Kéž by. Zdaleka ne vždy když se vidíme něco je.
No tak k tobě chodí jen na pokec. A občas vyklepat. A ty si naivně představuješ vztah.
@jita22 píše:
Vadilo by mi pití, že je se mnou málo a nemožnost normální férové komunikace a domluvy. Náročná podle mě nejsi.
Souhlasím do puntíku, obzlášť s tou férovou komunikací. Jak dlouho jste spolu? Zarazilo mě to, že otázky zasklí - vadilo by mi, že je partnerovi jedno, co si myslím, nebo mu nevadí, že případně právě dochází k snadno vysvětlitelnému nedorozumění.
Mně osobně by ještě vadila ta rozhazovačnost. Nechtěla bych nad společnými zdroji stát jak rodič a strachovat se, jak finančně vyjdem. Ale to chápu, že je povaha od povahy.
@jita22 píše:
Náročná nejsi právě vůbec. Nicméně ať nad tím přemýšlím jak nad tím přemýšlím. Vychází mi, že okolí má pravdu. Podle mě rozejití vůbec nejsou. A ty jsi zřejmě milenka. Milenka, kterou mu stačí vidět jednou dvakrát do měsíce. Ale když to tak popisuješ on asi stejně žádná hitparáda nebude.
Mně by teda především vadila ta exka, ale někdo to fakt bere jen jako přátelství ![]()
No a na co tohoto pana vlastně mas? Když i věci ti spravuje ex?
Společnost ti taky v podstatě nedělá, tak co z takového vztahu? Dává ti peníze nebo co? Děti nemáte, čas tráví s kamarády a exkou…
co z toho? ![]()
@Anonymní píše:
To je nad čím přemýšlím. Finančně mu určitě nevisím ani halíř, sice on třeba zaplatí limču, sveze mě autem, koupil čokoládu, ale zas dostal dárky a nemám problém zaplatit za oba já, o peníze mi nejde i když mám 1/3 příjem jak on, mně šlo fakt o něj.
A vy jste se bavili z očí do očí, řekla jsi mu, že se skoro nevidíte a že je nějak moc často u exky a on se podivil, že ti to vadí a tím to skončilo? Nějak si ten rozhovor moc nedokážu představit.
@Anonymní píše:
To je nad čím přemýšlím. Finančně mu určitě nevisím ani halíř, sice on třeba zaplatí limču, sveze mě autem, koupil čokoládu, ale zas dostal dárky a nemám problém zaplatit za oba já, o peníze mi nejde i když mám 1/3 příjem jak on, mně šlo fakt o něj.
Já to nemyslela tak, ze by ti šlo o peníze, spíše jsem premyslela, proč by vlastně člověk zůstával v takovém vztahu
jestli se vidíte čtyři hodky měsíčně, to je strasne malo
to je jak jedno moje kafe s kamoskou
![]()