Přítel mě vyhodil
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
@unuděná vlastně z rodiny nemám už nikoho. Můžu zkusit nějakou tu organizaci, syn je jeho ale řekl že se mám na svoje nohy postavit sama.
Tak mu nech syna a odstěhuj se sama a postav se na vlastní nohy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Okamžitě nakluš na místní OSPOD. Existují programy, sociální byty, ospod má větší možnosti i povědomí o azylovém bydlení atd atd atd.
Pokud tě v místě nic nedrží, můžeš přece do azylového domu na druhé straně republiky a začít odznovu. Jo, azyláky nejsou nic moc místo k žití, ale víš jak, teplá postel, voda, základní potřeby, pak záleží na tobě.
Neboj, nic není tak horké, jak se uvaří. Sociální práce funguje. Vidím to u nás, můžou se přetrhnout, aby matkám s dětmi pomohli, a to i těm, co by si to ve finále ani nezasloužily…
Pokud nejsi nějaká fetka bláznivá, všichni zkusí možné i nemožné, aby si mohla se svým dítětem zůstat. Rozhodně co nejdříve zajistit alimenty, přídavky, veškeré peníze, které systém nabízí, na přežití to stačit bude.
Pak si sehnat co nejdříve školku/jesle a jít pracovat ![]()
Bude to dobrý, neboj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V první řadě si začni zjišťovat alimenty a výživný, na obojí máš nárok,…do začátku by možná stačil pokoj ve spolubydlení, než se postavíš na nohy. Já si teda myslím, že tě s dítětem nemůže jen tak vyhodit na ulici, zkus nějakou právní poradnu - jsou instituce, kde radí i bez poplatku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
O syna asi nema zajem a nestara se?
Nejake cernoty na svedomi nema?
Pred rodici si hraje na vzorneho otce?
Potrebujes na nej jakoukoliv paku (stridava pece, financak, rodice, cokoliv), co bys pouzila, aby ti sehnal byt, zaplatil kauci a prvni najmy. Pak uz bys to nejak zvladla.
Zakladatelko, souhlasím s @Lucie_Sx
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale taky si myslím, že tě nemůže jen tak vyhodit na ulici i s dítětem… Jdi si to někam zjistit… Byt je jeho? Psaný na něj? Nebo jak to máte? Máš tam trvalý bydliště?? Já bych se bránila a ne že jen sklopis uši a budeš se uzirat tím že nemáš s prckem kam jít…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobré ráno, přišla jsem si k vám pro radu, protože už opravdu nevím co dělat. Předevčírem mě přítel vyhodil z bytu i s dvouletým synem, z města ve kterém jsme spolu bydleli. On tady má rodinu a já v podstatě nikoho. Zatím jsem přespala u kamarádky a dnes mi řekl že v bytě můžu být do konce měsíce. Problém je v tom že já absolutně nevím kam půjdu. Rodiče už nežijí a po tom co jsem se nastěhovala tady jsem ztratila i kontakty ve svém rodném městě. Neví někdo na koho bych se mohla obrátit? Jsou nějaké městské byty? Poradili by mi na sociálce? Nemám ani finance na kauci. Včera jsem obvolala nějaké azylové domy ale ve směs všechny poblíž jsou plné a na příjem se čeká docela dlouho. Jsem úplně bezradná, mám strach co s námi bude a o to jak to s rodičákem utáhnu. Moc ráda bych šla do práce ale nemám nikoho kdo by mi pomohl s hlídáním. Prosím budu ráda za jakoukoliv radu, nikdy jsem tohle řešit nemusela a vůbec nevím jak to chodí.
to je vykuk
pockal si, az bude klukovi 2, aby ti nemusel platit…
Takze ospod, socialka, pomahajici organizace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Týnka20 píše:
Ale taky si myslím, že tě nemůže jen tak vyhodit na ulici i s dítětem… Jdi si to někam zjistit… Byt je jeho? Psaný na něj? Nebo jak to máte? Máš tam trvalý bydliště?? Já bych se bránila a ne že jen sklopis uši a budeš se uzirat tím že nemáš s prckem kam jít…
Jasně že nemůže. Ale vidí, že mu to lehce projde, tak co by se vzrušoval. Nechápu, to mu nevadí, že nemá jeho dítě kde spát? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Týnka20 píše:
Jako právně nemůže no, ale vážně bys zůstala u někoho, kdo tě vyhazuje pryč, jen proto, že na něj policie udělala BUBUBU? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Jako právně nemůže no, ale vážně bys zůstala u někoho, kdo tě vyhazuje pryč, jen proto, že na něj policie udělala BUBUBU?
Tak jasně, ale zakladatelka nepsala nic o domácím násilí atd. Jen že už jí a dítě v bytě nechce. Nikdo ho nemůže nutit aby je tam nechal bydlet navždy, ale měl by jí dát tedy asponˇdostatek času, aby se na ty nohy postavit mohla a nemusela spát s prckem po kamarádkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@unuděná Vždy jsem to brala tak že finance máme společné. Kdybych to věděla dřív no že to zajde až takhle daleko.
Tak si vyber půlku ze společných ušetřených financí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodičák ti chodí k němu na účet? Jestli ano tak ihned svůj účet a příští ať jde tobě. Zajdi na OSPOD se poradit třeba ti najdou místo někde v azyláku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Proč sis, kočko, aspoň neodkládala bokem nějaké peníze? I kdyby natajno 500,– z každého rodičáku, byla bys teď na tom podstatně líp
7 let si mohla odkládat a je jednou z dalších, co má opět holou řiť, dítě na krku, zázemí žádné. Nulová finanční gramotnost a prakticky na ulici.
Nejdříve začni šetřit, okamžitě na OSPOD, návrh na alimenty, dítě do své péče. Lepší radu nemám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co na to jeho rodice? Jako mit syna co sve dite i s matkou vyhodí na ulici, asi bych premyslela, kde jsem udelala chybu..
A to je mu jedno, kde jeho dite skonci, kde slozi hlavu? Jak se stavi k alimentum, da se s nim mluvit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@FraDeu Amen. Tohle mě prostě hlava nebere. Takhle totálně se odevzdat chlapovi, nemít své bydlení, finance, možnost úniku ani rodinu
Ale ok, dokud je ve vztahu všechno v pořádku, tak se tomu dá říkat důvěra a romantika. V momentě, kdy se projeví nějaký problém, je potřeba včas začít myslet, zvlášť, pokud jsou v tom děti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PAN66 píše:
Co na to jeho rodice? Jako mit syna co sve dite i s matkou vyhodí na ulici, asi bych premyslela, kde jsem udelala chybu..A to je mu jedno, kde jeho dite skonci, kde slozi hlavu? Jak se stavi k alimentum, da se s nim mluvit?
Spoustě rodičům je to jedno. Jejich dcera to není, tak co.
A bůhví, co jim synáček napovídá. Oni mají starost o své další 2 dcery, které s nimi v bytě žijí.
A ti dva ať si to vyřeší jak chtějí. Takové klasické chování prarodičů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit