Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ali-Ali píše:
@wildcherry @ncc1701
hele a vam jako prijde naprosto normalni, ze chlap se do sve tehotne manzelky navazi a sproste ji urazi (jeste nez ho poprosila aby odesel)???
jako asi ziju v jinem svete, ale v mem okoli se tak zadny chlap nechova at uz strizlivy nebo ozraly, k tehotne nebo netehotne…
mi tohle chlap provest i kdyz tehotna nejsem, tak hodne zvazuju, co a jak dal.
cimz nerikam, ze ma vztah po jednom takovem incidentu odpiskat, ale normalni vec, kterou prejdu mlcenim mi to teda taky neprijde
no u nas se k sobe takto taky opravdu nechovame. Podle toho co zakl.pise,rozhodne ho nepoprosila, aby odesel.
@ncc1701 píše:
@Ali-Ali
Nejpravděpodobnější scénář byl ten, že zakladatelka mu hned ve dveřích začala vyčítat jeho stav, což se neobešlo bez odezvy. Sama píše, že alkohol nenávidí, tudíž mu ve dveřích nejspíš nenabídla kafíčko a česnečku.
presne tak.
@wildcherry píše:
ve vztahu by se nemeli urazet vzajemne a pretahovat chyby ex na hlavu partnera.kdyz se ptas primo na me, kdyby mi prisel chlap domu nameteny, protoze byl s kolegama tak se akorat zarechtam za zitrejsi kocovinu a rozhodne na neho nebudu ve dverich jecet a pak pokracovat.To by me do pr**** poslal taky.Ano,klidne bych mu nachystala veceri a usmala se, nez jecela.On na me taky nejeci, kdyz se vratim z vinka vyrechtana jak rajce.A tehotensvi neni nemoc, tehotna je jen zena, ne chlap, tak co by si nemohl jednou za cas dat? Pokud neni po alkoholu agresivni, nevidim duvod. Podle me byl vyprovokovany on.
Zakladatelka ovšem píše že ji začal urážet a až pak se ona vytočila. Vždyť jsi u toho nebyla tak jak víš že na něj hned ve dveřích začala ječet jak píšeš?? Pít se může, ale chovat se pak příšerně je úplně jiná věc, tak si myslím že pokud bereme za realitu to co píše zakladatelka, zaslouží si chlap přiměřeně ostrou reakci. Lidé si k nám dovolí jen to, co jim dovolíme my sami…
Tak jediný co jsem mu mezi dveřma řekla, bylo že z něj táhne a můj údiv, kde se tak zlil, protože jsem o ničem nevěděla. On mi na to odpověděl a´t jdu do pr…Slušně jsem ho požádala jestli by moh odejít, prostě jsem měla vztek, že se zlil, mě nic neřek a to i přesto, že ví že se nalitej chová jak idiot.Pak jsem se ho ještě slušně na něco zeptala a on a´t si políbím pr…Tak na tohle opravdu nejsem zvědavá. Sama nepiju, maximálně si dám jednou za ča sskleničku vína, ale to je vše, žádný opíjení. Jinak tím že bydlíme v garsonce, zatím, tak máme bohužel jen tu postel a přes den ho používáme jako gauč, takže nebylo si kam jinam lehnout.
@wildcherry
tak to ze po nem zacala „jecet“ uz ve dverich je ciste vase dedukce a vitat chlapa nadsene, ze prisel domu totalne namol, aniz bych vubec vedela, ze nekam jde, tak to bych chtela videt u jakekoliv zenske ![]()
jako sorry, ale to ze si postezuju, ze z chlapa tahne, dela doma bordel ats. mi neprijde duvod ke sprostym nadavkam ![]()
Když takhle přišel zlitej v tom lednu, tak si namazal chleba a upad mu namazanou stranou na koberec, ve vaně se málem utopil a já když ho tahala ven, tak jsem ještě dostala sprostě vynadáno - ovšem kdyby se utopil, tak mám celý život výčitky svědomí a věřim tomu, že by mě v našem státě ještě zavřeli za to, že jsem mu nepomohla. Včera pochcal záchod ne že jen prkýnko, ale celou ze´d a ještě i kobereček ![]()
@Anonymní píše:
Tak jediný co jsem mu mezi dveřma řekla, bylo že z něj táhne a můj údiv, kde se tak zlil, protože jsem o ničem nevěděla. On mi na to odpověděl a´t jdu do pr…Slušně jsem ho požádala jestli by moh odejít, prostě jsem měla vztek, že se zlil, mě nic neřek a to i přesto, že ví že se nalitej chová jak idiot.Pak jsem se ho ještě slušně na něco zeptala a on a´t si políbím pr…Tak na tohle opravdu nejsem zvědavá. Sama nepiju, maximálně si dám jednou za ča sskleničku vína, ale to je vše, žádný opíjení. Jinak tím že bydlíme v garsonce, zatím, tak máme bohužel jen tu postel a přes den ho používáme jako gauč, takže nebylo si kam jinam lehnout.
pokud to bylo jak ted pises, v klidu si mu to rekla a on se takto choval, je to od neho hnusnyJak uz nekdo psal, pokud si to nepamatuje, vsechno bych mu rekla, at si hezky vzpomene
.
@Míša_8888
jo souhlas. jako tohle prejde s usmevem a priste bude co?
nebo kde je ta hranice - sproste nadavky ano, postrkovani ano a facka jeste taky je adekvatni reakce?
@Anonymní píše:
Když takhle přišel zlitej v tom lednu, tak si namazal chleba a upad mu namazanou stranou na koberec, ve vaně se málem utopil a já když ho tahala ven, tak jsem ještě dostala sprostě vynadáno - ovšem kdyby se utopil, tak mám celý život výčitky svědomí a věřim tomu, že by mě v našem státě ještě zavřeli za to, že jsem mu nepomohla. Včera pochcal záchod ne že jen prkýnko, ale celou ze´d a ještě i kobereček
Zakladatelko já tě docela chápu. Já bych špačkovala taky, těhotná netěhotná, prostě nenapsat ani blbou zprávu kde se zdržel a ještě pak s tebou jedná vulgárně, to mi přijde dost hnusný.
Akorát je rozdíl v tom, že já po jedný zkušenosti bych ho z bytu nevyrazila protože bych pak celou noc chcípala strachy aby se mu něco nestalo, jakože někam spadne, zadusí se zvratkama a tak ![]()
Jednou takhle manžel měl asi nějakou krizovku v práci, tak tam zůstal sedět s klukama a dorazil domu nalitej o dvě hodiny pozdějc a ještě ze sebe dělal chudinku, že takhle někde poseděl po dlouhý době (chodí 3× týdně k nám na vsi do hospody
) a hrozně smrděl a strašně blejkal a tak a já se s nim nechtěla dohadovat tak jsem řekla: Víš co jdi někam…a on bouchnul dveřma a šel
A já celou noc trnula strachy jeslti je v pořádku, protože si chytře vypnul mobil. V tu dobu jsem byla asi ve 3 měsíci s dvojčatama a dodneška se držej
Neboj se miminku si neublížila a s přítelem to srovnej ![]()
No, přestřelil. Ne že ne. Ale ječet, navážet se, vyčítat nebo tahat za triko ožralu… za prvé ho to dokáže jedině rozčílit, myslím, že žádný by se tomu nezasmál a za druhé..druhý den většinou stejně neví, že se něco dělo. Takže podle mých zkušeností je lepší večer ožralu ignorovat (i ty blbé kecy) a dát mu to sežrat až druhý den. A ten hajzlík bych mu tedy nechala uklidit ![]()
@Kakika Naprosty souhlas
a jeste by mu pri uklidu doslo, co provadel ![]()
Právě, kde je ta hranice?
Já už tohle jednou zažila a skončilo to zlomeným žebrem a rozbitou hlavou. A začínalo to přesně takhle ![]()
On se vrátil zpátky na tu oslavu, po tom co jsem ho vyrazila a tam chlastal dál a i tam spal. nechci aby tohle slyšelo a zažívalo naše dítě, že tatínek přijde domů s opicí a mamince sprostě nadává, to už jsem v dětství taky zažila, jak máma tajně brečí a do dnes neví, že my to s bráchou víme, že jsme je pokaždý slyšeli
Jenže on si nedá pokoj ani když si ho nevšímám, stejně provokuje a nadává a to se opravdu nedá vydržet. Asice se osprchuje a vyčistí si zuby, ale alkohol z něj stejně cítím, z dechu ![]()
Anonymní, to je hrozně těžké. Já u vás nebyla, nevím, jak se ten tvůj chová s nějakou tou promilí v krvi. Bratr je taky hrozný hulvát, když se napije, ale pít nepřestane, protože razí teorii, že každý ví, že když ho nebudou provokovat, tak nebude agresivní
Fakt bych mu přála, aby mu někdo pořádně rozbil hubu. Ale vím, že když mu všechno odkývu (a že mě ožralové taky vytáčí), tak se nevytočí. Ale pravdou je, že u bratra to člověk taky vidí jinak. Kdybych s někým takovým měla žít, tak ho ze vzteku snad přibiju ke zdi ![]()
Na tohle by jste si měli asi stanovit pravidla. Pokud je to pro tebe opravdu velký problém, tak když už se napije, tak ať někde přespí. Musíte to vyřešit spolu, protože my se tu můžeme tak akorát zasmát nad jeho pochcaným záchodem nebo se pohoršit nad hulvátským chováním. Pokud nechodí nažmolenej několikrát do týdne, tak by se to dalo vyřešit něčím podobným. A změnu chování bych asi přičítala obavám z rodičovství. Zamává to asi s každým vztahem.
@wildcherry @ncc1701
Holky, holky. Každý má svůj názor. Ať už zakladatelka reagovala hned ve dveřích nebo až po slovních urážkách partnera, je to fuk. Když se po alkoholu neumí ovládat, nemá chlastat. A jak píšeš ty, @wildcherry, že ti partner taky nenadává, když přijdeš z vínka vysmátá… podle mě je sakra rozdíl, když je někdo v náladě a když má někdo sklony k agresivitě. Můj muž NAŠTĚSTÍ k nějakému přehnanému pití nemá absolutně žádné sklony, nehledě na to, že s takovým partnerem bych ani nebyla, ale když už si to pivko nebo dvě dá, tak rozhodně ví, kdo jsem, kde je a jak se má chovat. Před tím, než jsem otěhotněla, tak jsme si občas zašli na skleničku i spolu, nebo vypařili láhev vína jen tak doma.. ale nikdy mi kvůli tomu nečůral vedle záchodu. Pokud vám to přijde opravdu normální, je mi vás líto!