Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím, že nemusíš mít strach, v těhotenství mě přítel psychicky a fyzicky týral (nadávky, facky, kopance, znásilnění) a jsme oba v pořádku ![]()
Kdyby se mělo dítěti zastavit srdce z toho stresu tak by lidstvo dávno vyhynulo. snaž se hodit do pohody a uklidnit se. miminku stres dobře nedělá, ale nezabije ho.
a už se manžel vrátil? já bych se na tvém místě asi v tu chvíli sbalila a šla pryč. provokovat opilého k fyzické potyčce je dost risk, obzvlášť když si těhotná
Ahojky, já to chápu.
Já když jsem byla asi ve 4. měsíci, tak jsme byli na rybách s manželem a kamarády. A manžel byl na mě hnusnej, nadávala mi, ať držím hubu a tak a taky jsem z toho byla úplně na nervy. Jenže manžel se tak nikdy nechoval, prostě to bylo těžké období, manžel měl rok práci, ale já jsem neměla ani dodělanou školu, řešili jsme bydlení, do toho nečekané těhotenství a prostě mu to nějak zkratlo.
Od té doby se to už nikdy nestalo, a to byl stokrát opilejší než tenktát, spíš si na to vzpomene a omlouvá se mi za to.
Já myslím že jsi miminku neublížila, snad to bude dobré ![]()
Na mininko by to vliv mit nemelo.Jen nechapu, to jsi cekala, ze na pracovnim vecirku bude pit kofolu? Jestli to schytal uz u dveri, ze je nalitej atd, nedivim se, ze byl nastvany.Ja bych si nedovolila do chlapa strkat, tahat za triko a vyhazovat ho z bytu.On neni tvuj prvni manzel.
@wildcherry píše:
Na mininko by to vliv mit nemelo.Jen nechapu, to jsi cekala, ze na pracovnim vecirku bude pit kofolu? Jestli to schytal uz u dveri, ze je nalitej atd, nedivim se, ze byl nastvany.Ja bych si nedovolila do chlapa strkat, tahat za triko a vyhazovat ho z bytu.On neni tvuj prvni manzel.
Absolutni souhlas.
Já předem nevěděla že má v práci nějaký večírek, nic mi neřekl a přišel domu opilej.Jde i o to, že byl s mými rodiči domluvený, že k nim po práci přijede s něčim jim pomoct, ani se jim neomluvil, nezavolal že nepřijde a vyprd se na to
Já mu jen mezi dveřma řekla, že to z něj pěkně táhne, nechce se mi v těhotenství čichat jeho alkoholový výpary a nehledě na to, že bydlíme v garsonce a máme úzkou postel, tak jsem se taky bála, jak maj opilci nekoordinovaný pohyby, aby mě rukou nebo kolenem nějak neuhodil do břiccha
Nechala jsem ho být a vyhodila jsem ho až po tom, co se do mě začal navážet, urážet mě a zesměšňovat, být sprostý. On ví, že jsem na opilý chlapi vysazená, tak jsem předpokládala, že když už se takhle zlije, tak přespí u nějakýho kamaráda. Nemíním celý večer poslochat urážky, proto jsem ho vyrazila.Dnes mi poslal sms že neví co se stalo a proč jsem ho vyhodila
. Nijak jsem nereagovala, tak další sms, jestli jsem v pořádku, že o mě má strach, že jsme jeho rodina
Naposled se takhle opil v lednu a to se taky choval jako idiot, nevim proč, protože před tím tohle nikdy nedělal, naopak byl milej a pořád mi tvrdil jak mě má rád apod. a šel si v klidu bez hádek a urážek lehnout.Od toho ledna nevim co se stalo, že setakhle v opilosti chová ![]()
Js myslim, ze prehanis.Tak proste prisel piclej, poprve od ledna.Co se zmenilo? Treba tehotenstvi, siji s tebou hormony, cekate prirustek atd…Rodicum se omluv, stalo se no.Nebo at se omluvi on, ze jim nepomohl.Uz jak pises, ze nebudes cichat jeho alkoholove vypary, tak snad se umyje a vycisti zuby ne? Rukou co pres tebe nahodou hodi ve spanku dite opravdu nezabije, zeno premyslej.Uz to, ze si rvala, stouchala, tahala triko a vyhazovala chlapa z domu, jsi ohrozila vase dite mnohem vic. A kdyz mate postel malou, mohl se natahnout na sedacku. Zbytecne sceny doma…
@wildcherry píše:
Zakladatelka píše „Včera začal manžel dělat bordel po bytě a navážel se do mě, sprostě mě urážel“ - tak to bych ho teda taky vystrčila ze dveří pěkně rychle. Tohle si chlap nemůže dovolovat, navíc k těhotné… Co bys dělala ty kdyby ti partner sprostě nadával? Usmála se a ohřála mu večeři? ![]()
Zakladatelko…miminku se nic nesalo, neboj ![]()
Chlap---opil se, to se stává
prostě mu řekni, že bys byla ráda, aby ti akce hlásil předem Že bud ty půjdeš k rodičům na noc a nebo on ke kamarádovi
určitě ví, jaký máš k opilým lidem „odpor“ a takhle by to šlo vyřešit
Pokud teda jde jednou za uherák
No..pokud to udělá jednou za čas…má nárok se picnout…mohl ti teda říct, že jde na večírek, abys to čekala…to měl udělat! Asi jsi hodně ovlivněná tím, co jsi prožila…a taky těhu hormony jsou prevít…Pokud se v opilosti chová agresivněji, má blbý poznámky a uráží tě…a pak si to nepamatuje…tak bych mu to zopakovala…vše co ti říkal s tím, že bych byla ráda, aby tohle nedělal…i ten počůraný záchod…normálně bych mu řekla, že je prase…a že jako těhotná nemáš chuť o půlnoci umývat pochc***záchod, protože se ti chce čůrat a nesedneš si přece do toho, co tam zanechal v opilosti…
Ale nemá smysl mu to říkat, pokud není ok…a domluvila bych nějaká pravidla…můj chlap, když jde na pivo, ví, že musí přijít potichu (já spím), oblečení pověsí na balkon (smrdí) a osprchuje se (smrdí taky
)a musí ležet na boku, jinak chrápe…
a hlavně ví, že s ním v opičce nebudu, ale vážně nebudu diskutovat o ničem…respektuje to a já respektuju, že je společenštější než já a potřebuje si pokecat u piva…tak 2× v týdnu…
Já jsem taky ovlivněná z dětství…a dalo mi to hroznou práci vytěsnit" partner není otec" ( a to táta nikdy nebyl agresivní, spíš měl takový ty chytrý řeči a máma to nesnášela)
@wildcherry @ncc1701
hele a vam jako prijde naprosto normalni, ze chlap se do sve tehotne manzelky navazi a sproste ji urazi (jeste nez ho poprosila aby odesel)??? ![]()
jako asi ziju v jinem svete, ale v mem okoli se tak zadny chlap nechova at uz strizlivy nebo ozraly, k tehotne nebo netehotne…
mi tohle chlap provest i kdyz tehotna nejsem, tak hodne zvazuju, co a jak dal.
cimz nerikam, ze ma vztah po jednom takovem incidentu odpiskat, ale normalni vec, kterou prejdu mlcenim mi to teda taky neprijde ![]()
Mě to přijde jako přehnaná reakce, hlavně, když to naposled udělal někdy v lednu. Ono jde taky o to jestli se do zakladatelky začal navážet hned sám od sebe a nebo až potom, co mu něco řekla. Opilecký reakce bývaj nepřiměřený. Opilce taky nesnáším (životní zkušenost), ale když se chlap jednou za čas zleje, jdu mu radši z dosahu a na ten gauč si klidně lehnu sama. Prostě v tomhle stavu radši nevyvolávám hádky. I když je pravda, že můj muž k tomu sklony nemá. Taky dělání bordelu je z toho opilcova pohledu úplně jiný, než z pohledu střízlivce. Chápu, že se chlap nemusí trefit a že mu všechno padá z rukou. No já když se picnu, tak taky nevím, že na záchod si sedám šejdrem apod. Co by mi vadilo, že mi to neřekl předem. Chápu, pak tu naštvanost. I když na druhou stranu mě většinou říká, že to vidí tak do 10h a přijde. A pak se přikolíbá ve 3 ráno. Sice je to jednou za čas, ale stane se. Někdy si to prostě člověk nenaplánuje a zábava převládne před slibem. S tím, že by ublížil mimču… no to budou asi ty hormony. Někdy mi přijde, že ty ženský by nejradši celý těhotenství strávili v nějakým uzavřený kouli, aby se k nim nikdo a nic nedostalo. Chápu strach o dítě, ale člověk by při tom měl i používat rozum. Nic ve zlým.
@Míša_8888 píše:
Zakladatelka píše „Včera začal manžel dělat bordel po bytě a navážel se do mě, sprostě mě urážel“ - tak to bych ho teda taky vystrčila ze dveří pěkně rychle. Tohle si chlap nemůže dovolovat, navíc k těhotné… Co bys dělala ty kdyby ti partner sprostě nadával? Usmála se a ohřála mu večeři?
ve vztahu by se nemeli urazet vzajemne a pretahovat chyby ex na hlavu partnera.kdyz se ptas primo na me, kdyby mi prisel chlap domu nameteny, protoze byl s kolegama tak se akorat zarechtam za zitrejsi kocovinu a rozhodne na neho nebudu ve dverich jecet a pak pokracovat.To by me do pr**** poslal taky.Ano,klidne bych mu nachystala veceri a usmala se, nez jecela.On na me taky nejeci, kdyz se vratim z vinka vyrechtana jak rajce
.A tehotensvi neni nemoc, tehotna je jen zena, ne chlap, tak co by si nemohl jednou za cas dat? Pokud neni po alkoholu agresivni, nevidim duvod. Podle me byl vyprovokovany on.
@Ali-Ali
Nejpravděpodobnější scénář byl ten, že zakladatelka mu hned ve dveřích začala vyčítat jeho stav, což se neobešlo bez odezvy. Sama píše, že alkohol nenávidí, tudíž mu ve dveřích nejspíš nenabídla kafíčko a česnečku.
Ahoj holky, jdu se vám svěřit a taky pro radu.Jsem ve 4 měs. a včera přišel manžel domů po dlouhé době opilý, měli v práci nějakou oslavu. Jenže poslední dobou se pod vlivem alkoholu chová jako blbec, uráží mě, vysmívá se a dělá doma bordel ve smylu počůraný záchod, jídlo po zemi apod.
Včera přišel domů kolem 20 hod. a alkohol z něj byl cítit už mezi dveřma, tipuju to na vodku a pivo
Vzhledem k tomu, že můj vlastní a bohužel i nevlatní otec je alkoholik a bohužel i můj první manžel, mám k chlapům pod vlivem alkoholu velkou averzi
kterou nedokážu překonat.
Hrozně se na sebe zlobím a vyčítám si to, že jsem se nechala vyprovokovat, ale bohužel se stalo.Moc se bojím o mimi
Snad pochopíte proč anonym, stydím se 
Včera začal manžel dělat bordel po bytě a navážel se do mě, sprostě mě urážel, tak jsem ho slušně poprosila, ať odejde.Ale nechtěl a začal do mě strkat a urážet mě a do mě vjela strašná zlost, tak jsem ho chytla za triko a chtěla ho vyhodit za dveře. Chvíli jsme se strkali, on nadával a já už pod návalem emocí, zlosti a nevím čeho ještě začala křičet a´t vypadne z bytu. Nakonec se oblík a odešel.
Bylo to pro mě velké nervové vypětí, celá jsem se klepala a teď se samozřejmě bojím o miminko, jestli je v pořádku. Včera ráno jsem byla na ultrazvuku tak mě to uklidnilo, ale teď se bojím, zda se třeba miminku nemohlo zastavit srdíčko?