Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Začíná chlastat no. Řešila bych to tak, že bych s ním nebyla. Někdo alkoholem získá dobrou náladu, ten tvůj se prochlastává do sarkasmu. A típne telefon jak malej harant. Asi se musel před někým předvést, jak tě má na háku.
Nenašel by se někdo jiný?
@Anonymní píše: Více
A on ti ho přidělil národní výbor, nebo co? S chlapem, který nemá vůči tobě úctu a respekt potřebuješ žít k čemu? Radím zdrhnout, dokud je čas. Můj táta byl alkoholik. Nebudu tady psát všechny hrůzy, které jsme zažili. Snad jenom jednu věc. Zničilo to komplet celou rodinu.
Pokud tě jeho chování a jednání uráží natolik, že se tím musíš každý den trápit a zkoušeli jste už všechno spolu probrat a i přesto všechno to nevede ke „světlým zítřkům“, tak bych asi uvažovala o rozchodu… ![]()
Jinak, bych chtěla ještě říct, že všichni ve svém životě se můžeme někdy potýkat s jakýmikoliv nečekanými problémy, které není vždy zrovna lehké, jen tak snadno ustát. ![]()
Tím samozřejmě nemyslím, že zrovna takové každodenní alkoholové opojení, je tím nejlepším možným řešením…
Ale, snažit se mu nějakým způsobem podat pomocnou ruku v ulehčení nebo pochopení jeho pracovních stresových trablů, což mu může třeba daleko víc pomoci, než útěk k alkoholu.
Ještě navíc, pokud jím nic jiného nikdy neřešil. ![]()
Určitě viš….jak se cítiš, když se to děje….je to na tobě, co mu dovolíš…. ![]()
@Anonymní píše: Více
Stále se lituji a nejsem schopná vcítit se do ostatnich
Ožraly nebrat. To jak se chová, je v zásadě jedno - řešit opilecké řeči a urážky nemá smysl. Když nebudeš mít doma ožralu, vyřeší se tohle samo tím, že se to nebude dít.
Nůž na krk, ultimátum, jestli s tím nepřestane, konec..tohle bude jen a jen horší a aby mě někdo urážel a měla z toho srandu celá hospoda, to teda ne.. ![]()
Ty jo, co na to říct? V alkoholu je pravda, to je pradávné moudro, které by se mělo brát vážně. Vlastně se dá mnohem více věřit člověku, který je opilý, než tomu střízlivému…
Čili já se obávám, že i kdyby s alkoholem přestal, nějaký vážný problém tam mezi vámi je…
Ale abych hned nenabádal k rozchodu, místo toho jeho pití byste měli probírat za střízliva ty jeho problémy v práci. Do každého vztahu přijde nějaká krize a ne všechny se musí řešit rozchodem. O tom to partnerství není… jestli to pomůže nebo ne…
Ale věřím tomu, že v něčem ten tvůj přítel není s tebou spokojený a pokud to si nevyříkáte, tak to bude takhle pokračovat… A nejspíš nevyříkáte, protože on se k tomu nemá a když naléháš, tak nakonec uzná svou chybu zřejmě jen proto, aby byl zase klid…
No hodně štěstí, zakladatelko! ![]()
Časem se k Vám takhle začne chovat i bez alkoholu. To chcete, takové vyhlídky?
@Anonymní píše: VíceŘekl bych mu, že se to opakuje a že mi to vadí. A že registruješ, že to má těžké, ale to by ho nemělo vést k tomu, že začne pít a začne se chovat neslušně k lidem, co ho mají rádi.
A až se jim bude dařit, bude zapíjet úspěch. Fuj, chlapa, co pije, nebrat ani omylem. Pryč od něj.
Dobry vecer, mam ve vztahu takovy problem. Pritel ma posledni dobou velky stres v praci, ma zodpovednou vedouci pozici a nejak se ted jeho firme nedari.
Vsimla jsem si, ze zacal nejak vic tihnout k alkoholu, kazdy vecer si da alespon pivo, ale vetsinou vypije i par panaku vodky. Malokdy se opije, spis pije tak nejak do nalady.
Dnes mi volal, pil s tatou a uz toho mel v sobe dost. Byl v dobre nalade, smal se a ja mu rekla, ze je hodne vysmaty. Na to mi odpovedel, ze je vysmaty, protoze tam nejsem ja a tipl hovor. Ja uz mu zpatky nevolala, dost me to zarazilo.
Neni to poprve, co se takhle chova, kdyz je opily. Kdyz na to treba dalsi den navazu konverzaci, tak to stoci na to, ze jsem precitlivela, pak rekne, ze je to teda jeho chyba, ze se omlouva, ale stejne se to za nejakou dobu opakuje zas.
Jak byste tohle resili? Me to docela urazi.