Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky ![]()
Nikdy jsem se vyloženě nechtěla vdávat a když už, tak jenom já, partner a dva svědci
ALE neplánovaně jsem otěhotněla, v čemž problém rozhodně není, jsme s přítelem 6 let,4 roky spolu bydlime on je z pulečka nadšený, jenže jak teď pořád o všem přemýšlím, tak jsem si uvědomila, že se nechci jmenovat jinak, než miminko, ať už kvůli doktorům atd. :/ Tak jsem mu to řekla a on na to, že se teď ženit nechce. Rozhodně ho do ničeho netlačim, ale trošku mě to mrzí. Tak přemýšlím, jestli mám nechat prďolkovi jméno po mě, nebo po příteli a čekat, jestli si to rozmysli? Byly jste nějaká v takové situaci? A jak to dopadlo? Děkuji za odpovědi ![]()
Jestli se nechceš jmenovat jinak a nebudete vzatí, tak dej jméno po sobě, ne?
Ještě je možnost, že by sis sama změnila jméno, ale já v tom nevidím smysl. Proč ustupovat z něčeho, co je pro Tebe důležité a v tomto směru sobecký partner Ti nechce vyhovět/necítí to samé?
Tak mu řekni, že v tom případě se bude dítě jmenovat po tobě.
Ahoj, já dávala malý jméno po otci - přišlo mi to normální, v případě, že bysme se rozešli, zůstala by se mnou, tak ať má alespoň jeho jméno. To, že jsme se nějakou dobu jmenovali každá jinak mi nevadilo. Pokud to tobě vadí, dej dítěti své jméno. Jen pokud ho tím chceš dostat k oltáři, tak nevím nevím…já osobně bych nechtěla, aby si mne chlap bral „kvůli jménu“ ![]()
Ahoj, my se teda nechceme brát -nějak v tom nevidím nic po čem bych teď toužila, čekáme dvojčata a budou se jmenovat po mě - mám totiž mnohem krásnější příjmení než přítel ![]()
@Jemys píše:
Ahoj, já dávala malý jméno po otci - přišlo mi to normální, v případě, že bysme se rozešli, zůstala by se mnou, tak ať má alespoň jeho jméno. To, že jsme se nějakou dobu jmenovali každá jinak mi nevadilo. Pokud to tobě vadí, dej dítěti své jméno. Jen pokud ho tím chceš dostat k oltáři, tak nevím nevím…já osobně bych nechtěla, aby si mne chlap bral „kvůli jménu“
Můžu se zeptat, proč „ať má alespoň jeho jméno“?
@Drovers Jako v tom smyslu, že kdyby bydlela se mnou, tak je jasný, že já jsem její máma. Tak ať je taky jasno, kdo je její otec
Příspěvek upraven 05.06.13 v 16:01
Taky jsem se nechtěla jmenovat jinak než syn, ať už z praktického hlediska - doktoři apod., tak v případě rozchodu (člověk nikdy neví
). Syn má tedy mé příjmení a vzhledem k tomu, že svatba je ještě hodně v nedohlednu a čekáme druhé, bude i druhé mít moje příjmení ![]()
Taky bych dala svoje, většinou budeš s dítětem chodit všude ty. A až se pak vezmete a dítě bude ještě malé, nebude ani vědět že se mu příjmení změnilo
Taky chápu že tě to mrzí, v téhle situaci byla kamarádka a vzali se ve 2 letech dcery. Ale říkala jak jí štvalo to, že chodila po doktorech a měla jiné příjmení než dcera
@tiptop v tom je právě další problém
přítel má hezčí příjmení, než já ![]()
Já jsem taky ve stejný situaci. S přítelem spolu v létě budeme 5 let, mimi jsme plánovali a pomalu budu začínat 6 měs. Když padne hovor o svatbě, tak přítel řekne, že se nechce ženit kvůli dítěti a že si mě vezme ale až třeba za rok. Chceme totiž docela brzy ještě druhý dítě, tak bych to chtěla stihnout ještě před tím. Nějak naivně jsem si myslela, že mě požádá o ruku, až mu ukážu // na testu a nic.Tak jsem si říkala že se třeba ještě během těhotenství vyjádří a ono pořád nic. Jinak uvažuju že se mimčo bude jmenovat po mě a jetli se přítel rozhoupe, tak se oba přejmenujeme. Nevidím důvod dávat dítěti jméno po chlapovi, který si mě nechce vzít, zatim a ani dítě pro něj neni důvod ![]()
@Monika92 píše:
Taky jsem se nechtěla jmenovat jinak než syn, ať už z praktického hlediska - doktoři apod., tak v případě rozchodu (člověk nikdy neví). Syn má tedy mé příjmení a vzhledem k tomu, že svatba je ještě hodně v nedohlednu a čekáme druhé, bude i druhé mít moje příjmení