Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@paola white píše:
@brumik7 jj souhlasím s tebou. dítě je pro mě mnohem větší závazek, než svatba. už jsem jednou vdaná byla a po rozvodu jsem si nechala jméno prvního muže, takže pokud by si mě současný manžel nevzal došlo by celkem k zajímavému paradoxu
To tedy ![]()
@tiptop proboha, vždyť to je hodina cesty! Jaký přes půlku republiky? Moje kolegyně dojížděla Praha-Pardubice každej den do práce! To má ten tvůj ale blbou výmluvu…
@brumik7 jéje hodiny s jelenem
Já vím, ale ono se to nezdá a naskakuje to podle mě stejně tak rychle jako rekonstrukce bytu - ač představa byla že se v poho vejdeme
A souhlasím že v páru se stejným názorem na svatbu by oba měli souhlasit ![]()
@adam755 píše:
@tiptop proboha, vždyť to je hodina cesty! Jaký přes půlku republiky? Moje kolegyně dojížděla Praha-Pardubice každej den do práce! To má ten tvůj ale blbou výmluvu…
jsi si mě spletl - já nepsala že musí jet přes půlku republiky ![]()
@tiptop vdávala jsem se 2× a pokaždé se mám na darech sešlo více než stála svatba…
Jestli s Tebou partner před porodem nepůjde na matriku (sepsat přiznání otcovství či jak se to jmenuje), kde se zároveň uvede jméno a příjmení dítěte, tak ho samozřejmě nikdo nezapíše do RL dítěte jako otce.
Takže se asi budete MUSET DOHODNOUT.
Radím nevydírat - na mě tohle ženská zkusit, tak bych asi moc příjemnej nebyl.
@tiptop píše:
@brumik7 ano dítě je větší závazek než svatba a právě proto nějak nespatřuji smysl se vdávat. Když už bych- tak bych chtěla pozvat dost svých přátel užít si to, takže né s břichem a né když se rozhoduji jestli koupím vestavěné skříně, které nutně potřebujeme nebo ojeté rodinné auto…či to vrazíme do svatby
A pak věřím že to zase bude - radši dovolenou s dětmi u móře, kroužky navíc, dobrá škola noo a pak možná za 20 let si řekneme - tak taťko a teď můžem
No my si to právě užili 4 roky před dítětem a bylo to fajn. Prostě jsme to tak cítili a ta připravenost na dítě přišla později. Ono to záleží na tolika okolnostech, že paušalizovat je nemožné… Každý vidí ten ideální stav jinak ![]()
@brumik7 proč? Kolik žen si po rozvodu nechá jméno svého manžela? Se kterým už teoreticky nevychází v dobrém, když se rozvedli? To je ještě divnější, nebo ne? Jmenovat se po člověku, se kterým jsem se rozvedla?
@adam755 píše:
@brumik7 proč? Kolik žen si po rozvodu nechá jméno svého manžela? Se kterým už teoreticky nevychází v dobrém, když se rozvedli? To je ještě divnější, nebo ne? Jmenovat se po člověku, se kterým jsem se rozvedla?
Nevím, prostě když si mě nevezme, tak si tedy změním jméno já… přijde mi to trochu pod ženskou důstojnost. Ale je to jen můj nároz, nikoho neodsuzuju samozřejmě
@adam755 píše:
tohle může fakt napsat jen chlap ![]()
@poprvé těhulka píše:
@jane-e Taky mi určitě nejde jen o to příjmení, jenom jsem to dřív nějak neřešilaAle děkuju
to je jasny, protoze driv jsi nebyla tehotna a nebourily se ti hormony hnizdicim smerem
ale fakt nema smysl cokoliv lamat pres koleno, normalne si vecer sednete a proberte to a uvidis, k jakemu se doberete vysledku ![]()
Diskuzi jsem moc necetla, ale ja mam jine prijmeni nez manzel. Deti maji prijmeni stejne jako on. Manzel je Spanel a tam si zena prijmeni nemeni. V soucasne dobe se to moc neresi. Detsky lekari mi rikaji stejnym prijmenim jako maji deti, neopravuji je a nevadi mi to. Puvodne jsem chtela zkombinovat svoje prijmeni a jedno manzelovo (ma totiz 2), ale na matrice mi rekli, ze bych musel mit svoje prijmeni a k tomu obe manzelova. Na 3 prijmeni jsem si netroufla. Muzu rict, ze me na matrice hrozne nastvali. Kdybych byla tebou a pritel si me nechtel vzit, necham si svoje prijmeni a detem dam taky svoje. Zmenit se to da vzdycky. Pritele to bude mozna vice motivovat ke svatbe.
Tak já se doma narovinu chlapa zeptala, jestli by mu vadilo, kdybych malému dala svoje příjmení (ale čistě z praktických důvodů, protože svatba bude, jen jsem se nechtěla vdávat s břichem)
Tak se zamyslel a prý, že asi jo, že nad tím nikdy teda nepřemýšlel, ale že by mu to vadilo docela dost
Na otázku proč, řekl, že dítě je jeho a že se k němu hlásí a je za něj rád. Když jsem mu ale řekla, že je bude i moje a JÁ s ním budu mít podstatně víc starostí, tak to sice uznal, ale „takhle o tom neuvažoval“…:mrgreen: Chlapi prostě v některých věcech přemýšlejí hrozne sobecky a ploše…
@poprvé těhulka když od chlapa něco chceš, musíš mu to říct rovnou i důvody, které tě k tomu máš. Žádné „dovtípí se“
On se nedovtípí. Pokud máte zdravý šťastný vztah, určitě dojdete ke kompromisu. Ale vždycky je dobré se o tom bavit ![]()
No tak holky o kompromisu moc mluvit nemůžu
Přišel z práce, já mu řekla, co by řekl na to, že by se mimčo jmenovalo po mě a všechny důvody, tak mi řekl, že by mu to vadilo a hodně a ve finále se urazil a šel trucovat k počítači, takže počítám, že nejpozději do hoďky přijde s nějakým kompromisem ![]()