Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@brumik7 píše:
Tohle je holky opravdu zvláštní, pořád nějak žiju v tom, že dítě mnohem větší společný závazek než svatba, rozvedou tě za chvíli. Ale nevím proč se chlapi ženit nechtěj. Třeba je to v tomhle případě proto, aby mohl zakladatelku požádat o ruku později a neměl pocit, že to dělá z povinnosti kvůli tomu že je těhotná
Souhlasím. Ani svatba, pokud spolu dva lidi po čase nechtějí žít, být nic nevyřeší. Nic nevyřeší ani společné příjmení.
Já osobně jsem jedna z těch, která naopak odmítla sňatek od partnera. Necítím potřebu naši lásku, naše dítě, náš život pečetit cárem papíru. Ten stejně nic nevyřeší, v době předmanželských smluv a SJM už vůbec ne. Partner mě respektuje.
Naopak mi přijde, že si jeden víc druhého vážíme, respektujem a hlídáme si jeden druhého, protože je mnohem lehčí takto ze vztahu odejít, když jeden z nás bude chtít. Máme společné dítě, má příjmení po otci, doktorce tím možná trochu motám hlavu, když přijdu se dvěma dětmi, každé s jiným příjmením, ale jinak v ničem nevidím problém.
Fungjeme jako každá jiná rodina, společný účet, výdaje, společný život ve všem.
Ahojky!
Já svatbu taky hodně řešila. S přítelem jsme spolu 11 let. Bydlíme spulu 6let. Máme pul roční dceru, společný majetek. Když jsme řešili příjmení, automaticky dcera dostala příjmení po něm. Taky mě to ze začátku štvalo…ale po porodu dcery tyhle věci už dávno neřeším.
V porodnici mi stejně říkali příjmením dcery a nějak jsem na to nereagovala. ![]()
Myslím že jsou důležitější věci jak stejné příjmení a svatba…ale je to můj nazor…
Taky ćekame nase prvni mimco a pritel si me porad nechce vzit a tak jsem mu rekla ze kdyz si me nevezme tak se malej bude jmenovat po me, a on najednou ze je mu to jedno ze nas ma rad i bez toho prijimeni, a pak druhy den rika ze pristi rok, pak zas rika ze ten papir k tomu nepotrebuje tak ja vazne nevim co mam delat jestli mam dat prijimeni po me a nebo po nem…
No řekl mi, že si mě po porodu určitě vezme
Tak jsem mu řekla, že je moc hodnej a že se teda v tom případě prďola bude jmenovat po mě. Vypadá, že je z toho smutnej.Sice mě to taky mrzí, ale už na tom netrvám, hlavně aby byl puleček zdravej
Spíš už ho tím jenom škádlím, aby si nemyslel, že má vyhráno
Ale moc děkuju holky za rady a názory ![]()
@poprvé těhulka Tak to je to samý u nás. Neřek mi, že si mě nikdy nevezme, ale že jednou, za rok
Ale chlap je typ, co má na vše dost čau, o dítěti jsme taky mluvili dva roky a bejt na něm, tak do teď těhotná nejsem
Některý chlapi se holt musej trochu popostrčit
![]()
@mahdalka Jsou strašně pohodlní
půl roku pusou přivrtává poličku nad postel, tak jsem si ji dneska přivrtala sama
Nejlepší je, že došel a uraženě řekl, že by to udělal sám, kdybych nebyla tak rychlá
Myslela jsem, že mě švihne ![]()
@poprvé těhulka Ha ha, můj asi rok hubou měnil žárovku
Že je zbytečný jí kupovat, že jí má v práci a až pojede do skladu, tak jí přiveze…po roce mi došla trpělivost, že nám nad stolem svítí jen jedno světlo, tak jsem si tu žárovku sama koupila i vyměnila. Te´d už dva měs. hubou maluje a mění lino ![]()
@mahdalka Jojo,taky už tak dva měsíce malujem
Stejně to dopadne tak, že pujdu tu barvu koupit ja a všechno nachystám a pak to možná laskavě vymaluje
jsou to miláčči ![]()
Hubou budou dělat pořád, protože vědí, že to nakonec uděláte za ně.
Až budou něco chtít, handlujte, když na to jinak dlabou. ![]()
@poprvé těhulka
Ty chlapi jsou ale líný, co. Já mýmu nic připravovat nehodlám, maximálně udělám céres ![]()
@Drovers píše:
Hubou budou dělat pořád, protože vědí, že to nakonec uděláte za ně.Až budou něco chtít, handlujte, když na to jinak dlabou.
No, u nás když už je fakt zle a začnu koulet očima
tak to pak jde rychle, ale hřeší na to, že mám svatou trpělivost ![]()
@mahdalka U nás to samý, taky se začne něco dít, až začnu pořádně hulákat, ale to moc často není ![]()
@poprvé těhulka No právě a oni nato hřešej - taky mám svatou trpělivost, ale když už bouchnu, tak je veselo a chlap kmitá