Přítel se nechce ženit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2453
5.6.13 16:13
@mahdalka píše:
To jsem mu taky řekla, že když se to před porodem na matrice nevyřídí, tak ať pak počítá s tím, že bude muset lítat po soudech :mrgreen: Já mu dám
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
5.6.13 16:15

@ana11 přesně tak nějak to myslím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557

@tiptop Nežiješ s mým chlapem? 8o :mrgreen: U nás taky tak - přítel žije už hrozně dlouho v mém bydlišti, domu nejezdí a s nikým z rodiny se nestýká, RL má s největší pravděpodobností doma :zed: Prohlášení o otcovství se musí udělat ještě před porodem, papír musíš mít sebou do porodnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520

@ana11 Samozřejmě, že by měli mít partneři společný pohled na věc. Což mi celkem máme, tedy přítel by se spíš ženil než já vdávala, ale netrvá na tom nijak urputně. Jde o to najít nějaký kompromis :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
5.6.13 16:16

@mahdalka na matrice v místě bydliště mu vystaví kopii RL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
5.6.13 16:16

@tiptop řešit to musíš před narozením prcka, je to na matrice záležitost 10 minut :palec: Ale bez RL to nepůjde… :think:
Resp. řešit to nemusíte, ale pak vás to počká a s mimčem se po úřadech běhá dost blbě… My jsme tam byli asi měsíc před termínem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
5.6.13 16:18
@paola white píše:
@mahdalka na matrice v místě bydliště mu vystaví kopii RL.

To on ví, ale jemu se právě nehce jet přes půlku republiky do místa bydliště a navíc tam nechce potkat nikoho z rodiny, páč se s nima nestýká :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
5.6.13 16:19

@Peppa Pig myslím, že v tomhle se dost těžko hledá kompromis. Buď ustoupí jeden nebo druhý, nějak nevidím, jak by každý mohl slevit trochu. Opravdu leda pojmenovávat děti po matce, jenže pro spoustu lidí to pak bude mít trošku nádech nějaké odplaty za to, že si muž ženu nechce vzít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
5.6.13 16:19

A to ještě navíc čekáme kluka, přítel to neví, chce být překvapenej, ale až chlap zjistí že kluk bude mít příjmení po mým bývalým manželovi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
5.6.13 16:20

Já už bych se nevdávala… taky jsem to řešila, vyřešili jsme to svatbou…Jenže v těhu si člověk tu svatbu tak neužije a hlavně mi přijde že bysme měli daleko lepší vztah jako nesezdaní, protože jak se ke mne potom začala chovat jeho rodina…Vztah s tchánem a tchyní hrozný a změnilo se to tou svatbou bohužel… ale to je na jiné téma, každý holt musí mít tu svou zkušenost a nikdo ti stejně radit nemůže, přeju ať to vyřešíte ke spokojenosti Vás obou

Příspěvek upraven 05.06.13 v 16:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102067
@mahdalka píše:
@tiptop Nežiješ s mým chlapem? 8o :mrgreen: U nás taky tak - přítel žije už hrozně dlouho v mém bydlišti, domu nejezdí a s nikým z rodiny se nestýká, RL má s největší pravděpodobností doma :zed: Prohlášení o otcovství se musí udělat ještě před porodem, papír musíš mít sebou do porodnice

Nemusí, klidně až po porodu… třeba u nás si člověk musel RL vyzvednout osobně, tak nevidím důvod proč tak jet 2×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
@mahdalka píše: :mavam: Já jsem taky ve stejný situaci. S přítelem spolu v létě budeme 5 let, mimi jsme plánovali a pomalu budu začínat 6 měs. Když padne hovor o svatbě, tak přítel řekne, že se nechce ženit kvůli dítěti a že si mě vezme ale až třeba za rok. Chceme totiž docela brzy ještě druhý dítě, tak bych to chtěla stihnout ještě před tím. Nějak naivně jsem si myslela, že mě požádá o ruku, až mu ukážu // na testu a nic.Tak jsem si říkala že se třeba ještě během těhotenství vyjádří a ono pořád nic. Jinak uvažuju že se mimčo bude jmenovat po mě a jetli se přítel rozhoupe, tak se oba přejmenujeme. Nevidím důvod dávat dítěti jméno po chlapovi, který si mě nechce vzít, zatim a ani dítě pro něj neni důvod :nevim:

Rozumím, že pro někoho není sňatek důležitý. Ale tohle jsou přece komentáře člověka (tvůj jsem si vybrala jen proto, že jsi to zrovna napsala ty, nic osobního, jsou jich tu všude po emiminu desítky), pro kterého to důležité zjevně je.
Poku nevidíte důvod dávat jméno po muži, který si vás nechce vzít, proč mít dítě s mužem, který si mě nechce vzít? Když ani dítě není důvodem? Co je důvodem? Měl by to být člověk sám, ne? Ne dítě, ne to, že se dítě nebude jmenovat po něm. Mi tohle přijde fakt hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3876
5.6.13 16:23

Tohle je holky opravdu zvláštní, pořád nějak žiju v tom, že dítě mnohem větší společný závazek než svatba, rozvedou tě za chvíli. Ale nevím proč se chlapi ženit nechtěj. Třeba je to v tomhle případě proto, aby mohl zakladatelku požádat o ruku později a neměl pocit, že to dělá z povinnosti kvůli tomu že je těhotná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2560
5.6.13 16:24

@mahdalka :mrgreen: No tak bude muset vyrazit na tu svoji matriku - on je původem z Prahy, bydlíme v Pcích, takže jako dálka to zase není tak extrémní, ale spíš ten čas - je každý den v práci od rána do večera a nemá kdo by ho nahradil.
Ale otec je jenom jednou a hned dvakrát tak si ten čas musí udělat k návštěvě Prahy - možná to spojit i s ikeou? - bude alespon důvod :mrgreen:
Hele holky - jako má ještě asi moře času - jsem ve 14tt ale kdy se tam tak chodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102067
5.6.13 16:24

Mě spíš fascinuje formulace, dam jméno po sobe - pokud má být otec v RL tak je potřeba se dohodnout!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí