Přítel "ze sekáče"

11.2.23 21:40

Přítel "ze sekáče"

Ahoj, děvčata!

Jsem tu úplně poprvé, ale již dříve jsem velmi četla příspěvky na emimino. Víceméně jsem našla obdobné diskuze na problém, který mě trápí, ale na můj specifický mi to odpověď nedalo, tak jsem se rozhodla zaregistrovat a založit diskuzi.

Již 3 roky jsem s partnerem, který je laicky řečeno „ze sekáče“, nebo-li již rozvedený, s dětmi nebo v tomto případě s dítětem z minulého vztahu. Ráda bych to napsala ve zkratce, ale obávám se, že to není možné, abych situaci dost jasně popsala, takže se předem omlouvám.

Problémy mám hned 2. A to: 1. bývalá partnerka 2. jeho dítě

Problém číslo 1: Jeho bývalou partnerku opravdu ani nevím k čemu přirovnat. Před tím, než jsme se poznali byli s partnerem chvíli od sebe a ona následně přišla s tím, že je těhotná a byl comeback. Jenže po půl roce dítěte zjistil, že dítě není jeho a je frajera se kterým ho podváděla a dokonce měla tu drzost si ho vodit k nim domů za dětmi, když byl partner v práci. Dotyčný si udělal testy a pak s touto žhavou novinkou přišel partnerovi zaklepat na dveře. Partnera a jeho rodinu to velmi zasáhlo. Jenže přítel není takový, že by ji vykopnul, naopak ji ještě dal peníze, veškerý jejich nábytek, a finančně dál podporoval. Oka, chápu, je to matka jeho dítěte. Ta mu ale dělá non stop scény, naschvály, před dítětem ho pomlouvá a například tvrdí, že televizi nemají proto, že ji tatínek nazaplatil, což dospělý pochopí, že je kravina, ale ne dítě. Malému nic sama nekoupí, nejlépe je stále u nás, není schopná mu dát ani 100 Kč do školy a radši volá příteli s „Dělej ty kok***, zaplať to a dupej se“ (doslova). Malého by si měli střídat co týden, ale vůbec to nefunguje, mnohdy ho i měsíc nevidí a je jí to jedno a nejlépe nám chce vnutit i to druhé dítě na hlídaní. Minule si maminka vykňourala po tatínkovi alespoň na půjčení Macbook údajně na pohádky, jelikož byli děti u ní a nemocní, tak ať se můžou dívat. Jenže už je to půl roku a Macbook nemůžeme dostat zpět, vše smazala a přeinstalovala, pokud ho vlastně ještě vůbec má… podobný případ s malým, dala jsem mu zlatý řetízek s křížkem a přišel s tím, že maminka mu ho vzala, že to nosit nebude… Do školy se s malým vůbec nepřipravuje, když se ji nechce vstávat, ani s ním do školy nejde, pořád má v omluvence v jejím týdnu „zaspali“ atd. Přítel ji ale na žádný ospod atd hnát nebude, nevím už co s tím…

Problém číslo 2: Jeho syn je pro mě trest. Ze začátku jsme spolu vycházeli moc dobře, podle mě se mu líbilo, že mu někdo nový hned věnuje pozornost atd. Jenže čím déle jsme s partnerem spolu, tím víc mi dává najevo, že mě tam nechce, protože nejsem maminka (přitom se o něj starám o 200% lépe jak jeho matka a to je fakt) a já čím dál víc zjišťuji, že je to malý, nevychovaný, rozmazlený a vyčůraný kluk. Jenže je to vše podepřeno i ze strany matky. Minule přišel s tím, že když odejdu, konečně se bude moci mamka vrátit. Přítel mu ale dost vysvětluje, že tu je nulová šance. Ale absolutně se neumí chovat. Pozdravení, něco jako děkuji a prosím je zcela mimo jeho standard. Neustále má ještě potřebu v 8 letech nás všechny opravovat, poučovat a dělat z nás blbečky :zed: :lol:. Neumí si ani namazat chleba nebo oškrábat brambory, v 8 letech, hm. V noci když jde čůrat vyčůrá se klasicky na podlahu někam mimo záchod. Neustále k nám v noci chodí do postele, což se dalo tolerovat ale ne teď, když jsem těhotná, to už tam žádný prostor fakt není. Když si má např. uklidit svůj pokoj, začne u toho hystericky brečet, přestane to dělat a pak brečí dál třeba 3 hodiny, že si chodí stěžovat i sousedi. Tohle třeba i přítele dost vytáčí a nechává ho „vyřvat“ a je na něj přísný, ale jinak ho neustále omlouvá, že je ještě malý, ale nevím. Všeho má plný zadek ze strany partnera a neváží si toho. Vše rozbije a přítel přijde opět s tím, že je ještě malý a nebo, že je to těžké, když je z „rozvrácené rodiny“. Je drzý, odfrkává všem, i přesto, že u maminky je to prý horší (to chování) a k nám si až tak moc nedovolí, ale na mě je to stále dost. :zed: Teď nám ješťe docela dost dává najevo, že brášku má jenom jednoho (od maminky) a že to nové nepřijme… nevím co s tím.

Omlouvám se, za takovou slohovku. Ale peosím… Máte někdo zkušenosti s něčím podobným? Děkuji moc

Příspěvek upraven 11.02.23 v 21:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24633
11.2.23 21:43
@ViktorieTori píše:
Ahoj, děvčata!

Jsem tu úplně poprvé, ale již dříve jsem velmi četla příspěvky na emimino. Víceméně jsem našla obdobné diskuze na problém, který mě trápí, ale na můj specifický mi to odpověď nedalo, tak jsem se rozhodla zaregistrovat a založit diskuzi.

Již 3 roky jsem s partnerem, který je laicky řečeno „ze sekáče“, nebo-li již rozvedený, s dětmi nebo v tomto případě s dítětem z minulého vztahu. Ráda bych to napsala ve zkratce, ale obávám se, že to není možné, abych situaci dost jasně popsala, takže se předem omlouvám.

Problémy mám hned 2. A to: 1. bývalá partnerka 2. jeho dítě

Problém číslo 1: Jeho bývalou partnerku opravdu ani nevím k čemu přirovnat. Před tím, než jsme se poznali byli s partnerem chvíli od sebe a ona následně přišla s tím, že je těhotná a byl comeback. Jenže po půl roce dítěte zjistil, že dítě není jeho a je frajera se kterým ho podváděla a dokonce měla tu drzost si ho vodit k nim domů za dětmi, když byl partner v práci. Dotyčný si udělal testy a pak s touto žhavou novinkou přišel partnerovi zaklepat na dveře. Partnera a jeho rodinu to velmi zasáhlo. Jenže přítel není takový, že by ji vykopnul, naopak ji ještě dal peníze, veškerý jejich nábytek, a finančně dál podporoval. Oka, chápu, je to matka jeho dítěte. Ta mu ale dělá non stop scény, naschvály, před dítětem ho pomlouvá a například tvrdí, že televizi nemají proto, že ji tatínek nazaplatil, což dospělý pochopí, že je kravina, ale ne dítě. Malému nic sama nekoupí, nejlépe je stále u nás, není schopná mu dát ani 100 Kč do školy a radši volá příteli s „Dělej ty kok***, zaplať to a dupej se“ (doslova). Malého by si měli střídat co týden, ale vůbec to nefunguje, mnohdy ho i měsíc nevidí a je jí to jedno a nejlépe nám chce vnutit i to druhé dítě na hlídaní. Minule si maminka vykňourala po tatínkovi alespoň na půjčení Macbook údajně na pohádky, jelikož byli děti u ní a nemocní, tak ať se můžou dívat. Jenže už je to půl roku a Macbook nemůžeme dostat zpět, vše smazala a přeinstalovala, pokud ho vlastně ještě vůbec má… podobný případ s malým, dala jsem mu zlatý řetízek s křížkem a přišel s tím, že maminka mu ho vzala, že to nosit nebude… Do školy se s malým vůbec nepřipravuje, když se ji nechce vstávat, ani s ním do školy nejde, pořád má v omluvence v jejím týdnu „zaspali“ atd. Přítel ji ale na žádný ospod atd hnát nebude, nevím už co s tím…

Problém číslo 2: Jeho syn je pro mě trest. Ze začátku jsme spolu vycházeli moc dobře, podle mě se mu líbilo, že mu někdo nový hned věnuje pozornost atd. Jenže čím déle jsme s partnerem spolu, tím víc mi dává najevo, že mě tam nechce, protože nejsem maminka (přitom se o něj starám o 200% lépe jak jeho matka a to je fakt) a já čím dál víc zjišťuji, že je to malý, nevychovaný, rozmazlený a vyčůraný kluk. Jenže je to vše podepřeno i ze strany matky. Minule přišel s tím, že když odejdu, konečně se bude moci mamka vrátit. Přítel mu ale dost vysvětluje, že tu je nulová šance. Ale absolutně se neumí chovat. Pozdravení, něco jako děkuji a prosím je zcela mimo jeho standard. Neustále má ještě potřebu v 8 letech nás všechny opravovat a dělat z nás blbečky :zed: :lol:. Neumí si ani namazat chleba nebo oškrábat brambory, v 8 letech, hm. V noci když jde čůrat vyčůrá se klasicky na podlahu někam mimo záchod. Neustále k nám v noci chodí do postele, což se dalo tolerovat ale ne teď, když jsem těhotná, to už tam žádný prostor fakt není. Přítel ho neustále omlouvá, že je ještě malý, ale nevím. Všeho má plný zadek ze strany partnera a neváží si toho. Vše rozbije a přítel přijde opět s tím, že je ještě malý. Je drzý, odfrkává všem, i přesto, že u maminky je to prý horší a k nám si až tak moc nedovolí, ale na mě je to stále dost. :zed: Teď nám ješťe docela dost dává najevo, že brášku má jenom jednoho (od maminky) a že to nové nepřijme… nevím co s tím.

Omlouvám se, za takovou slohovku. Ale peosím… Máte někdo zkušenosti s něčím podobným? Děkuji moc

Je to malé dítě, které chce mít oba rodiče pohromadě, co je na tom divného? A já jsem v 8 letech taky neuměla škrábat brambory a co jako? :roll:

Příspěvek upraven 11.02.23 v 21:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.23 21:45
@lucad77 píše:
Je to malé dítě, které chce mít oba rodiče pohromadě, co je na tom divného? A já jsem v 8 letech taky neuměla škrábat brambory a co jako? :roll:

Já si myslím, že by se dítě mělo vést a vychovávat k určité samostatnosti, k pomoci v domácnosti, ke slušnému chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
11.2.23 21:46

Vyse. r se na to, prospeje to vsem zucastnenym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
11.2.23 21:49
@ViktorieTori píše:
Já si myslím, že by se dítě mělo vést a vychovávat k určité samostatnosti, k pomoci v domácnosti, ke slušnému chování.

Tak s najdichlapa, se kterym se na výchově casich děti shodnes a sve děti si tak výchově. U ostatnich to nech na rodicich, jak se preji vychovat sve dítě a nese. r se jim do toho. Buď si najdi bezdetneho nebo takového, ktery děti vychovávat tak, jak se představuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24633
11.2.23 21:49
@ViktorieTori píše:

No tak se realizujte na vlastním, až bude. To cizí nechte být. Chudák kluk, máma mu vykládá hovadiny a pořádně se o něj nestará, macecha ho nesnáší. Má super dětství. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
11.2.23 21:50

Vypadá to, že sis v tom „sekáči“ vybrala blbě, no…

• Citovat
  • Upravit
11.2.23 21:51
@Lama Lama píše:
Tak s najdichlapa, se kterym se na výchově casich děti shodnes a sve děti si tak výchově. U ostatnich to nech na rodicich, jak se preji vychovat sve dítě a nese. r se jim do toho. Buď si najdi bezdetneho nebo takového, ktery děti vychovávat tak, jak se představuješ

Myslím si, že na výchově se shodneme u našich dětí, ale ne u toho jeho. A nes** se do toho? Když spolu bydlíme a čekáme vlastní? To mi nepřijde zrovna adekvátní odpověď. Ale děkuji za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
11.2.23 21:52
@ViktorieTori píše:
Myslím si, že na výchově se shodneme u našich dětí, ale ne u toho jeho. A nes** se do toho? Když spolu bydlíme a čekáme vlastní? To mi nepřijde zrovna adekvátní odpověď. Ale děkuji za názor

No jo, no.tak sis prostě blbě vybrala chlapa. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685

Si k tomu veď to svoje, ať ho porodis!
Co přítel? Ten kluka neumí vychovat? To hazi na tebe nebo jak? To je matka jako na výchovu úplně sama? Proč nemáte kluka ve střídavě péči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
@lucad77 píše:
No tak se realizujte na vlastním, až bude. To cizí nechte být. Chudák kluk, máma mu vykládá hovadiny a pořádně se o něj nestará, macecha ho nesnáší. Má super dětství. :zed:

Nikdy jsem neřekla, že nesnáším. Naopak má ode mě veškerou pozornost, učím se s ním, jezdím na tréninky atd. A cizí pro přítele asi úplně není, když je to jeho syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
11.2.23 21:53
@ViktorieTori píše:
Myslím si, že na výchově se shodneme u našich dětí, ale ne u toho jeho. A nes** se do toho? Když spolu bydlíme a čekáme vlastní? To mi nepřijde zrovna adekvátní odpověď. Ale děkuji za názor

Proč byste se meli shodnout na výchově společného a ne jeho prvorozeneho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
11.2.23 21:54

Tvůj problém vůbec není specifický. Naopak je jako podle šablony.

To se fakt nemůžou lidi hádat o to, jestli k rajské knedlík, nebo těstoviny? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.23 21:54
@Koblizkova1980 píše:
Si k tomu veď to svoje, ať ho porodis!
Co přítel? Ten kluka neumí vychovat? To hazi na tebe nebo jak? To je matka jako na výchovu úplně sama? Proč nemáte kluka ve střídavě péči?

Nevím, zda si četla teda celou tu slohovku, ale maminka nevychovává vůbec, spíš ho ani skoro nevídá. Přítel se snaží, vychovává, jinak byl chudák kluk asi úplně v pasti ztracený, ale neustalle ho omlouvá, že je na vše stále malý a spíš mi to přijde, že to dělá z důvodu, že má pocit, že strádá díky tomu, že jsou s matkou od sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24633
11.2.23 21:55
@ViktorieTori píše:
Nikdy jsem neřekla, že nesnáším. Naopak má ode mě veškerou pozornost, učím se s ním, jezdím na tréninky atd. A cizí pro přítele asi úplně není, když je to jeho syn.

O vašem příteli jsem nepsala ani slovo. On evidentně problém nemá, vy ano. Zkuste se vžít do pocitů toho kluka. Vy byste to takhle jako dítě chtěla mít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí