Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Prostě Vodnář píše:
Tedy obdivuji chlapa, že je schopný udělat ženské dítě, když je pro ní, jak ona sama píše: „ze sekáče“.@lucad77
Všichni použití jsou ze sekáče, to není nic hanlivého
Věděla jsi, ze má dítě z předchozího vztahu, tohle je neustále opakující se problém všude. Počkej az tobě se narodí mimco, bude ti připadat ze je geniální v porovnání s cizím dítětem.
Je to děcko a dokonce mu je 8 let. Když si neumíš najít cestu k 8letemu, je to tvoje chyba. On je ovlivněny matkou a z tebe citi, ze ho rada nemáš. Ty jsi v jeho očích jako ta, co mu sebrala tatínka. Třeba až bude starší, pochopí, a nebo také ne ![]()
Pokud jim pritel půjčil laptop mac, da se jednoduše vyhledat pomoci aplikace “najít”, kterou si do Applu nemusíš ani instalovat, je tam. Taky se da notas na dálku zablokovat. Přijde mi, ze ti pritel keca, chtěl mu ho dat.
Sama jsem od macechy zažívala peklo. Akorát já už byla temer dospěla a v našem případě ona opravdu rozbila rodinu. Viděla v každém mem slovu/chování nějaké neopodstatněné intriky, ze chci urazit nebo ublížit jejím dětem
přitom osobně mě nevlastní sourozenci byli ukradení
Nakonec po 10 letech stejně odešla, protože nesnesla nepoměr mě a jejich vlastních děti.
Takže tobě radim se hodit do klidu, je to jenom dítě a zkusit ho třeba natesit na brášku/sestřičku
Příspěvek upraven 12.02.23 v 08:43
@jita22 píše:
Tak já knedlíky taky nemusím, ani rajskou, ale když už teda, tak úplně ta nejhorší kombinace je rajská s kolinkama![]()
Nejlepší
@Prostě Vodnář píše:
Tedy obdivuji chlapa, že je schopný udělat ženské dítě, když je pro ní, jak ona sama píše: „ze sekáče“.@lucad77
I mne prijde to oznaceni hrozny.
Takhle me chlap oznacit, tak s nim urcite nejsem
Mýlíte se, původní výraz byl zamýšlen pouze na neživé objekty. Ale co, když si to nechá někdo líbit, jeho věc. Ani bych se nedivil, když by potom byl hozen do kontejneru.
@Venetia píše:
Všichni použití jsou ze sekáče, to není nic hanlivého
Take mame doma stridave partnerova syna a take mne nejake veci stvou a stvali, ktere partner neresil. Jestli to ma dite takto doma s maminkou nevim a neresim, po ni zmenu chtit nemuzu, u nas doma v urcitych mezich ano. Ohradila jsem se vuci situaci nahlas i pred ditetem, vysvetlila proc mi to vadi, partner uznal i dite vetsinou uznalo a ted akorat obcas pripomenu, kdyz se to deje znova.
Nesmim se ale dostat do samonasiraciho modu, protoze pak to nejsem schopna u nas resit a jenom to neprijemne komentuju a pak se o tom pohadame. Tomuto se teda snazim vyhybat, protoze mi v tom neni samotne dobre, ne vzdy se to povede, ale lepsim se ![]()
Jinak toto reseni jsem hledala prave i proto, ze planujeme spolecne dite a dvoji metr na deti doma proste nechci.
@lucad77 píše:
Pořád nechápu, proč by osmileté dítě mělo nutně umět škrabat brambory.
Já to taky nechápu.. Můj syn to neumí ani v 10 letech. A ani nemám v plánu ho to učit, resp. přikazovat - sama jsem jako dítě nesnášela tyto pomocné práce v kuchyni, kdy jsem MUSELA něco dělat. Mám radost, když přijde sám s nabídkou pomoci, to ho nechám, ale že aby musel tak to v žádném případě.
A dokonce ani ten chleba/rohlík si nenamaže… A třeba mě naši chystali svačinu ještě na střední
![]()
By zakladatelce prdla cévka chystat 15+ letému „fakanovi“ chystat svačinu.
![]()
Ale víš jak, cizí děti se vždy vychovávají lépe… Tam ty chyby vidíme lépe, nebo k cizím jsme možná méně tolerantní, než k vlastnímu. Takže bych doporučila zakladatelce, aby sem přišla za takových 8 let, co vše umí/dělá v domácnosti její dítě…
@Kitokato píše:
Věděla jsi, ze má dítě z předchozího vztahu, tohle je neustále opakující se problém všude. Počkej az tobě se narodí mimco, bude ti připadat ze je geniální v porovnání s cizím dítětem.Je to děcko a dokonce mu je 8 let.Když si neumíš najít cestu k 8letemu, je to tvoje chyba.On je ovlivněny matkou a z tebe citi, ze ho rada nemáš. Ty jsi v jeho očích jako ta, co mu sebrala tatínka. Třeba až bude starší, pochopí, a nebo také ne
Pokud jim pritel půjčil laptop mac, da se jednoduše vyhledat pomoci aplikace “najít”, kterou si do Applu nemusíš ani instalovat, je tam. Taky se da notas na dálku zablokovat. Přijde mi, ze ti pritel keca, chtěl mu ho dat.Sama jsem od macechy zažívala peklo. Akorát já už byla temer dospěla a v našem případě ona opravdu rozbila rodinu. Viděla v každém mem slovu/chování nějaké neopodstatněné intriky, ze chci urazit nebo ublížit jejím dětem
přitom osobně mě nevlastní sourozenci byli ukradení
Nakonec po 10 letech stejně odešla, protože nesnesla nepoměr mě a jejich vlastních děti.
Takže tobě radim se hodit do klidu, je to jenom dítě a zkusit ho třeba natesit na brášku/sestřičku
Příspěvek upraven 12.02.23 v 08:43
Nemyslim si ze to musi byt chyBa. Klidne to může byt matkou, situaci. Nebo proste nikoho. To, že si dva lidi nesednou prostě nemusí byt vubec chyba. proste to tak je. Jediny, co je chyba, ze zakladatelka dal lpi na vztahu, kde nesnáší nekoho, kdo k partnerovi nedilne patri a bude s ním jeste mnoho let.
Jainka vztah nerozbila tvoje mececha. Ten rozbil predevsim tvuj tazinek s tvou matkou. Někdo jiný za jejich vztah zodpovedny neni
@werajsik píše:
Já to taky nechápu.. Můj syn to neumí ani v 10 letech. A ani nemám v plánu ho to učit, resp. přikazovat - sama jsem jako dítě nesnášela tyto pomocné práce v kuchyni, kdy jsem MUSELA něco dělat. Mám radost, když přijde sám s nabídkou pomoci, to ho nechám, ale že aby musel tak to v žádném případě.
A dokonce ani ten chleba/rohlík si nenamaže… A třeba mě naši chystali svačinu ještě na střední![]()
![]()
By zakladatelce prdla cévka chystat 15+ letému „fakanovi“ chystat svačinu.![]()
![]()
![]()
Ale víš jak, cizí děti se vždy vychovávají lépe… Tam ty chyby vidíme lépe, nebo k cizím jsme možná méně tolerantní, než k vlastnímu. Takže bych doporučila zakladatelce, aby sem přišla za takových 8 let, co vše umí/dělá v domácnosti její dítě…
Tak to by prdla cévka i mě. V 15ti už by mělo být dítě soběstačné a třeba i ten oběd rodičům občas uvařit, ne kolem něj skákat jako okolo mimina.
@Prostě Vodnář píše:
Jsem ze sekace, chtela jsem chlapa se seckace. Mam chlapa ze sekace. A je to fajn. To ma spoustu vyhod
jen nekdo si najde chlapa ze skace a strasne se divi, že není novej… to je jak ty pani, co jim clovek proda lyzaky po trech dětech a oni pisi dotaz, jestli nejsou okopane. ![]()
@jita22 píše:
Tak to by prdla cévka i mě. V 15ti už by mělo být dítě soběstačné a třeba i ten oběd rodičům občas uvařit, ne kolem něj skákat jako okolo mimina.
Me taky. O tom to ale je. Ze kazdy si vychova dite k obrazu svemu. Takže pokud to dělá ráda, tak to prostě dělá i patnactiletemu fakanovi, kteryho miluji. Problem je, ze nextky by si predstavovaly, že jim bude matka vychovávat dítě tak, jak by vyhovovalo ji…
Ja chápu, ze se v tom zije obtizne, protože prostě to dítě doma je. Ale koicem je ten chlap. Staci se tolik neangazovat, hodit mu tu péči zpatky. Buď bude dítě obskakovat on nebo zacne dítě vychovávat k samoobsluze. Nemas smysl byt hyperaktivni a pak fnukat, že trpim.
@Stará známá píše:
Taky jsem se pozastavila nad tim vyrazem. Ovsem proc zakladatelka dobrovolne zvolila second hand a po delsi dobe jeho uzivani si stezuje na zavady a poskozeni modelu zpusobene predchozim pouzivanim jinym uzivatelem, moc nechapu.
Protože žádný jiný chlap než ten ze sekáče nebyl. Takže si moc vybírat nemohla. Ale dokud ho ještě neměla jistého, tak se snažila to zkousnout. Ovšem, teď když začala hnízdit, je už kluk problém a nejradši by se ho nějak zbavila. Smutné. Chudám kluk.
@jita22 píše:
Tak vařit (jakože pořádně vařit)jsem se naučila, až když jsem začala bydlet s manželem, tehdy přítel (bylo mi cca 23 let) a dodnes je kuchyně pro mě jako trest.. Vařit umím, ale těžce mě to nebaví. Radši bych šroubovala 10 skříní, než vařila jeden oběd. Jak já říkám - já a kuchyň nejsme a nikdy nebudeme kamarádky, bereme se pouze jako nutné zlo. Takže u mě fakt nehrozilo, že bych uvařila oběd místo rodičů - bych to brala doslova jako trest (něco jako „zaracha“) ![]()
@Prostě Vodnář píše:
Mýlíte se, původní výraz byl zamýšlen pouze na neživé objekty. Ale co, když si to nechá někdo líbit, jeho věc. Ani bych se nedivil, když by potom byl hozen do kontejneru.
taky to tak byva, když se neosvědči
@werajsik píše:
Tak vařit (jakože pořádně vařit)jsem se naučila, až když jsem začala bydlet s manželem, tehdy přítel (bylo mi cca 23 let) a dodnes je kuchyně pro mě jako trest.. Vařit umím, ale těžce mě to nebaví. Radši bych šroubovala 10 skříní, než vařila jeden oběd. Jak já říkám - já a kuchyň nejsme a nikdy nebudeme kamarádky, bereme se pouze jako nutné zlo. Takže u mě fakt nehrozilo, že bych uvařila oběd místo rodičů - bych to brala doslova jako trest (něco jako „zaracha“)
Mám to podobně ![]()
Taky jsem nemyslela, že musí nutně vařit svíčkovou. Jsou i jednoduchá jídla.